Samma tillslagstid eller frånslagstid vid olika Mode fungerar ej

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
Pee
Posts: 41
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Samma tillslagstid eller frånslagstid vid olika Mode fungerar ej

Post by Pee » Tue Aug 25, 2020 6:28 pm

Jag har kollat lite på ett lite underligt beteende. Min uppsättning är såhär.

Code: Select all

Event  Device  Cmd  HH MM  Cmd grp  Dagar   + Mode
1      Lampa   PÅ   19 00     A     M - F   Hemma
2      Lampa   AV   19 30     A     M - F   Hemma
3      Lampa   PÅ   19 00     B     M - F   Borta
4      Lampa   AV   20 00     B     M - F   Borta
Om Mode är inställd på Hemma så ser man i Queue att Event 1 och 2 är aktiva men inte Event 3 och 4.
Så långt allt väl....

Men kl 19:00 tänds INTE lampan! Det kommer heller inget i konsolen.
Det verkar som att felet kommer när det är samma starttid på två event på samma Device på samma dag med olika Mode.
Motsvarande händer om det är samma sluttid.
Det fungerar med samma starttid/sluttid om Moden är aktiva på olika dagar.

Jag har återskapat detta flera gånger på två system. Jag kör EasyHome 4.1.22 på Raspberry Pi 3B+ med Tellstick Duo.

rhis
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Samma tillslagstid eller frånslagstid vid olika Mode fungerar ej

Post by rhis » Sun Sep 20, 2020 7:45 pm

Hmm. Jag skulle inte göra som du gjort, jag skulle ha förenklat det

Event Device Cmd HH MM Cmd grp Dagar + Mode
1 Lampa PÅ 19 00 M - F
2 Lampa AV 19 30 M - F Hemma
3 Lampa AV 20 00 M - F Borta

"Cmd grp" använder jag bara i 3 av 30 olika lampor, bör man enligt mig bara använda om det inte fungerar utan.
Rätta mig om jag har fel !

Pee
Posts: 41
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Samma tillslagstid eller frånslagstid vid olika Mode fungerar ej

Post by Pee » Tue Sep 22, 2020 12:18 pm

Tanken med inlägget var att visa på, som jag ser det, ett problem med att ha samma tillslagstid eller frånslagstid vid olika mode.
Jag har Cmd group tillsammans med funktionen Sunlight och där verkar det vara nödvändigt. När jag gjorde exemplet så provade jag samma segment men utan några funktioner och det gav samma problem. Jag har dock inte hittat något om att man ska undvika Cmd group..

Post Reply