Page 1 of 1

HTTP-begäran till tex Google Docs?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by jumba
Hej. Finns det någon möjlighet att använda funktionen "Skicka HTTP-begäran" för att skapa en logg som sparas i tex Google Docs?

Någon länk eller hänvisning till några exempel i så fall???

Tack på förhand!

//Lasse

Re: HTTP-begäran till tex Google Docs?

Posted: Fri Mar 08, 2019 7:33 am
by Faffe
Jag väcker den här tråden från de döda för att beklaga mig över att Live inte stöder https-begäran. Om det vore en möjlighet så skulle man kunna göra i princip vad som helst via t.ex. IFTTT eller Microsoft Flow.

Resten av världen har gått över till https, jag förstår inte varför Live inte stöder det. Känns som en minimal förändring, men det är vad som krävs för att kunna använda den funktionaliteten i Live.

Re: HTTP-begäran till tex Google Docs?

Posted: Sun Mar 17, 2019 1:43 pm
by c8h10n4o2
Kan bara hålla med... Dock så kan man faktiskt trigga IFTTT applets via http requester också (webhooks), så jag har några såna där det går över http till IFTTT och sen får den appleten vara "brygga" till "resten av världen" som precis som du säger gått över till https :-)

Inte en ultimat lösning på något vis, men den funkar...

Re: HTTP-begäran till tex Google Docs?

Posted: Tue Mar 19, 2019 9:57 am
by Faffe
Tack för tipset! Det funkar faktiskt, även om det blir en omväg. Testade inte ren http mot IFTTT, det funkade inte mot Microsoft Flow i alla fall.

Jag har en Fibaro-knapp. Eftersom Telldus Live är väldigt basic, så får man lägga upp en trigger för varje alternativ, t.ex. enkelklick och dubbelklick. Varje trigger får sedan skicka ett event till IFTTT över ren http, som direktöversätter det till en webhook, så att jag får upp ett snyggt kort i Teams.