Page 1 of 6

Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by KungenAvPeking
Art.nr. 408050

Någon som har testat om dessa funkar med Tellsticken?

99:- för ett 3-pack. Låter ju grymt billigt, kunde vara kul om det funkade.

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by krambriw
Dom går i alla fall att lära upp och styra med en Nexa selflearning fjärr, testade igår. Verkar vara arctech selflearning kompatibel när jag loggar den med TellStickDuo

Verkligen billiga och känns gedigna. Jag menar, under 30 kr styck, svårslaget

Enda nackdelen: 1000W och bara 2 minnesplatser (men det räcker nog i 99% av fallen)

mvh

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by KungenAvPeking
1000w är kanske i lägsta laget, men för min del, så är det mest lampor jag styr,
vilket ska till en j*vla massa innan man kommer upp i 1000w.

Två minnesplatser, tja, det borde funka... Om jag fattar det hela rätt, så innebär
det att jag kan styra dom med Tellsticken + EN fjärr
(Räcker för mig, tänkte ha till utebelysning och dylikt, inget som jag behöver fjärr
till i vanliga fall)

Och som sagt, runt 30:-/st, svårslaget!

Låter som jag kan investera i något 3-pack eller tre... :)

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by eb#1
Lyckas inte få dem att fungera. De sväljer inlärningen ibland men sedan går det bara att slå på enheten, inte av. Blir inte enklare av att bruksanvisningen som följer med inte verkar stämma, t ex så fungerar inte funktionen för att radera alla koder om man gör enligt bruxen.

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by krambriw
Jag testade bara att lära upp den med en nexa self-learning fjärr och det fungerade fint för både on/off och group. Det gick dock inte att lära upp den med en code switch remote :(

När jag nu testar den med Tellstick (som en Nexa self learning) efter att den blivit upplärd så fungerar bara ON som du säger....

Min andra sändare (RFXCOM) fungerar dock korrekt

Även mitt egna hembygge med AUREL modul som är kopplat till EventGhost & NetHomeServer funkar klockrent (där jag först loggade pronto koderna för ON/OFF med analysatorn och sedan skapade makron för dessa i EvenGhost)

Kanske har jag valt fel typ i Telldus konfigurationen

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by eb#1
Precis, det är samma för mig, med nexafjärren funkar det bra men inte via tellsticken. Har dock provat med alla self learning typer som finns i tellstickprogrammet och det blir samma med alla. Behövs nog en liten uppdatering här.

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by krambriw
Hej, sliter med att försöka nollställa alla koder. Har du kommit på hur man skall göra?
mvh

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by eb#1
Nej, kommer inte på hur man gör. Funkar inte om man gör enligt bruxen och inte heller om man gör som på nexa-brytarna, dvs trycker på av knappen längst ner (grupp-brytaren) när den är i programmeringsläge. Har tänkt maila till dem och fråga men har inte hunnit göra det än.

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by eb#1
...men nu har jag mailat dem. Får väl se om man får något vettigt svar....

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by krambriw
...enda sättet som jag kommit på för att få bort koder är att programmera över först med två "meningslösa" addresser med en gruppkod som man inte tänkt använda. Sedan kan man lägga in den eller de två man vill använda sig av, som tur kan man i alla fall skriva över de två befintliga man programmerat tidigare

mvh

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by wiggo
Jag vill också få TellStick att fungera med "Anslut" (Self-Learning) produkten som finns på Jula.

Tog en bild på sändarchipet som sitter i sändaren, skall se om jag hittar datablad, för skoj skull.
Image

EDIT:
Info om chippet http://www.holtek.com/Chinese/docum/con ... xR01T3.htm
Datablad http://www.holtek.com/pdf/consumer/4xR01T3v120.pdf

Loggade ON (sätta på ljus) sekvensen för en knapp: (DOUT pinnen på chippet)
http://www.quadmotion.se/viktor/AnslutO ... st1Mhz.CSV
http://www.quadmotion.se/viktor/AnslutO ... st1Mhz.xls
http://www.quadmotion.se/viktor/OnPreview.jpg Preview

Loggade även OFF sekvensen för samma knapp:
http://www.quadmotion.se/viktor/AnslutO ... st1Mhz.CSV
http://www.quadmotion.se/viktor/AnslutO ... st1Mhz.xls


Hur gör man för att lägga in dessa sekvenser i TellStick?

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by eb#1
Verkar i alla fall ha ett svar på gång från Jula om hur man raderar alla koder.
Hej!
Ursäkta dröjsmålet.
Har beställt upp produkten från vårt lager för att på ett bra sätt kunna svara dig.
Återkommer inom kort.

Mvh

**** * - tekn.säljare/reklamationer

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
Vi kommer inte så mycket längre. Vi har testat med Nexa Selflearning och kan styra både on och off utan problem.

Radera hela minnet har vi inte lyckats med. Men eftersom den bara har två minnesplatser så verkar det bara som att det är att programmera in två nya koder? D.v.s. first in, first out...

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by krambriw
Samma resultat här faktiskt. Det som lurade mig i början är att min fjärrkontrolls knappar är lite lustigt anordnade
Knapp ett styr enhet 16
Knapp två styr enhet 15
Knapp tre styr enhet 14

Detta gjorde mig tokig då jag hela tiden trodde att de styrde enheterna 1-3 så när jag skrev över koder kunde jag inte fatta varför det inte fungerade som jag ville

Med den nu kända metoden är det som sagt bara att programmera två nya koder. Jag tvivlar nu starkt på att det finns en metod att radera samtliga på ett enkelt sätt

mvh Walter

Re: Jula / Anslut

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by wiggo
Finns det någon användare här som lyckas styra "Anslut" enheterna med Tellstick med "Nexa Selflearning" som konf?
Kan det vara så att det finns olika versioner av "Anslut" enheterna?