3 stk Tellstick Net, Offline ...også i LAN

Moderator: Telldus

Post Reply
Helge S
Posts: 17
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

3 stk Tellstick Net, Offline ...også i LAN

Post by Helge S » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei, jeg har 2 stk Tellstick Net som av og til blir offline. Jeg har sjekket at de faktisk ikke bare blir offline i live.telldus.com, men at de ser ut til å være "offline" også i LAN. De svarer nemlig på ping så lenge de virker som de skal og er online, men når jeg enkelte ganger ikke får tilgang til dem har de også sluttet å svare på ping fra PC'er i LAN. Når jeg kobler fra og til strømforsyningen til enhetene har de så langt alltid kommet online igjen.

Nettverkene disse står i er ganske forskjellig:

1. 100/100 Mbps fiberlinje der fibersentralen er satt i bridgemodus og jeg bruker min egen ruter der jeg har konfigurert fast IP (til MAC adressene) til flere av enhetene i nettverket (Tellstick, IP-kamera mm).
2. Telenor 4G mobilt bredbånd med leverandørens største ruter (WLAN + 4 Ethernett porter). Her har også Tellstick Net fast IP
3. NextGenTel VDSL med leverandørens ruter (Her er det fortsatt DHCP i LAN, også for Tellstick Net)

Det er ikke mange ganger per år mine enheter har blitt hengende offline, men det har skjedd noen ganger på alle disse 3 stedene og det er mildt sagt plagsomt når det på det meste kan gå 2 - 3 måneder mellom gangene jeg er på 2 av disse stedene! Hadde opprinnelig et håp om jeg jeg skulle kunne stole på Telldus til blant annet frostsikring :? Jeg har søkt litt både her på forumet og generelt på nettet og det ser ut som også andre har erfart lignende problemer. Er dette kjent problem med Tellstick Net (v1) og hva kan man eventuelt gjøre for å prøve å unngå dette? Som jeg for noen år siden sa til support hos de som sendte meg en ruter som flere ganger ble hengende.... "dette blir FOR DUMT, men jeg må faktisk sette på et koblings-ur for jevnlig å ta strømmen på denne ruteren". Nå er den ruteren lempet ut for lenge siden... men hva kan jeg gjøre med Tellstick Net enheten UTEN å hive de ut :lol:

tronde
Posts: 600
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: 3 stk Tellstick Net, Offline ...også i LAN

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sett en tidsbryter på dem som du ikke har daglig kontakt med. Kutt strømmen f.eks. ett minutt en gang om dagen så den tvinges til omstart.

Helge S
Posts: 17
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: 3 stk Tellstick Net, Offline ...også i LAN

Post by Helge S » Thu Feb 01, 2018 7:02 pm

Huff... tidsbryter er jo akkurat som jeg nevnte et tiltak jeg brukte på en 4G ruter for noen år siden. Hadde håpet jeg ikke skulle trenge dette mer på ustabil elektronikk som man ikke kan STOLE på.

tronde
Posts: 600
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: 3 stk Tellstick Net, Offline ...også i LAN

Post by tronde » Fri Feb 02, 2018 12:21 am

Virkeligheten er nok den at ingen ting som er beregnet for konsumentbruk er i nærheten av å være feilfritt. Tidsbryter er en løsning som mange har brukt på nettverksutsyr med godt resultat. En ekstra plugg i stikkontakten er bedre enn flere uker eller måneder off-line.

Post Reply