hur får jag multisensor PST02 att känna rörelse?

Moderator: Telldus

Post Reply
JanHedlund
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hur får jag multisensor PST02 att känna rörelse?

Post by JanHedlund » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Snesorn visar bara luminans,temperatur och om dörren är öppen.

Det verkar finnas ett script men hur kör jag det?

Tack f;r svar.
jag har nu k;rt scriptet efter att ha d;pt om min sensor till Philio.
Jag får svaret "Could not find device: Motion" när jag kör scriptet.
tips? sensorn är en pst02-1A
Last edited by JanHedlund on Thu Jan 04, 2018 11:19 am, edited 1 time in total.

etompau
Posts: 2333
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: hur får jag multisensor PST02 att känna rörelse?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du får logga in på din ZNet med dess lokala IP-adress och med ditt lösenord och sedan lägga in det sk LUA-scriptet.
Mer info omkring detta finner du under hjälpavsnittet:
http://live.telldus.com/help/index

https://github.com/telldus/tellstick-lu ... T02-1A.lua

JanHedlund
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: hur får jag multisensor PST02 att känna rörelse?

Post by JanHedlund » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för svar.
jag har nu kört scriptet efter att ha döpt om min sensor till Philio.
Jag får svaret "Could not find device: Motion" när jag kör scriptet.
tips? sensorn är en pst02-1A

etompau
Posts: 2333
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: hur får jag multisensor PST02 att känna rörelse?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Utan att jag själv har denna sensor så skulle jag säga att du måste lägga upp en eller två fiktiva enheter i Telldus Live kalla dom "Window" (om du nu använder magnetkontakten) och "Motion".
Dessa två enheter kommer sedan att manipuleras och styras av signaler från sensorn och via scriptet.
Du bör då se hur dessa enheter automatiskt återställs efter inställd tid.

JanHedlund
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: hur får jag multisensor PST02 att känna rörelse?

Post by JanHedlund » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för tipset.
Vet dock inte hur jag lägger till fiktiva enheter. Om jag försöker para ihop den en andra gång i försök att få den att bli en virtuell sensor "Motion" så fastnar inkluderingen:

Inkludera en Z-Wave-enhet:

Inkludera en enhet genom att starta inkluderingsläget på din enhet inom 60 sekunder.
Detta görs normalt genom att trycka tre gånger på knappen på enheten.
Se produktens manual för att se hur inkluderingsläget startas.
När inkluderingsläget är startat kommer enheten automatiskt att inkluderas.
26 sek
Noden hittad... (1% klart)

etompau
Posts: 2333
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: hur får jag multisensor PST02 att känna rörelse?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du ska inte registrera din sensor på nytt, utan prova med att lägga till valfri 433 MHz-enhet(er).
Döp dom till "Motion" och "Window".

Statusen för dessa enheter kommer sedan att påverkas av detektor+scriptet.

Post Reply