Två Tellstick Net i samma nätverk

Moderator: Telldus

Post Reply
Palle
Posts: 71
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Blekinge

Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by Palle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är trött på att leta felorsak till min dåliga mottagning/sändning. Funderar på att sätta en Net på varje sida av huset. Funkar det? Kan man använda en enda app till båda?

etompau
Posts: 2333
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fick du inte rätsida på ditt räckviddsproblem?

Flera Tellstick Net på sama nätverk ska inte vara något problem. De blir tilldelade olika IP-adresser av din router och du lägger sedan upp en ny plats på ditt konto och knyter den till den nya enhetens MAC-adress.

Palle
Posts: 71
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Blekinge

Re: Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by Palle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nä, blir inte klok på vad som hänt. Finns inga störningar i hela huset, o närmsta granne är långt borta. Måste vara Tellsticken eller antennen. Köper jag en Net till så får jag ju svaret och kan ju då reklamera den gamla om det är den som spökar.

patrikg
Posts: 120
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm/Sweden

Re: Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by patrikg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur funkar.. upnp då i routern ??
Eller funkar tellsick.net utan ip nat forward ???
Då måste den juh ha en utgående session igång hela tiden.

Tobber
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by Tobber » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lyfter en gammal tråd.
Hur funkar det med att köra två Tellstick net i samma nät? Vad blev svaret?

Jag har ett garage som ligger lite långt från huset men har datakabel mellan huskropparna och funderade på att sätta en till Tellstick net i garaget för att säkraupp täckningen.

//Tobber

etompau
Posts: 2333
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det fungerar bra att ha två eller flera Tellstick Net i samma nätverk. De sorteras in under "Platser" och är tillgängliga för styrning i app och och webb.

Palle
Posts: 71
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Blekinge

Re: Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by Palle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om man har flera Tellstick i samma nätverk, går det att lägga till grupper med enheter från olika Tellstick?
Jag lyckas inte, men kanvara lite seg i kolan i kväll;-)
Har en Tellstick Net, en ZNet o en ZNet V2.

etompau
Posts: 2333
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Palle wrote:Om man har flera Tellstick i samma nätverk, går det att lägga till grupper med enheter från olika Tellstick?
Jag lyckas inte, men kanvara lite seg i kolan i kväll;-)
Har en Tellstick Net, en ZNet o en ZNet V2.
Nej det verkar inte gå. Det framgår också av texten när du skapar en grupp "Grupp av enheter från vald enhet".
En "work around" kan vara att du använder en av enheterna i gruppen som trigger i en händelse och då styr en enhet i den andra tellstick:en.

Palle
Posts: 71
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Blekinge

Re: Två Tellstick Net i samma nätverk

Post by Palle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag lyckades att integrera den ena Znet:et i den andra. Nu finns alla Zwave enheterna i båda Znet:arna, men den som jag använt som master visas i Live som offline. Båda gråna dioderna på enheten lyser, så den böorde vara online. Nu är det rörigt......

Post Reply