WMR-3500 har dålig räckvidd

Moderator: Telldus

edsel
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by edsel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har en Tellstick Net med fem Nexa mottagare. Allt fungerar utmärkt, även tvärs igenom flera väggar, med undantag av WMR-3500. Den fungerar bara en av tio gånger.

Någon som har erfarenhet med denna mottagare?

reidar.ostrem
Posts: 45
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by reidar.ostrem » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

edsel wrote:Jag har en Tellstick Net med fem Nexa mottagare. Allt fungerar utmärkt, även tvärs igenom flera väggar, med undantag av WMR-3500. Den fungerar bara en av tio gånger.

Någon som har erfarenhet med denna mottagare?
Jeg har testet 2 stk og ingen har god rekkevidde. Max 2 meter fra tellstick. Første returnerte jeg til clas på grunn av dette men den andre var lik..

stefan.persson
Posts: 353
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by stefan.persson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi har fått flera rapporter om problem med dessa mottagare, vi håller på och undersöker nu. Det verkar inte handla om alla exemplar, och ibland fungerar de inte bra med fjärrkontroll heller.
Stefan Persson
Software
Telldus Technologies

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har ett ex som fungerar typ 3 meter med fjärrkontroll, med Tellstick lite bättre, typiskt 8-9 meter, allt fri sikt.

Den borde haft en extern liten trådantenn

arneolav
Posts: 272
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by arneolav » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har også to stk.
Fungerer men er "kranglete";
Dvs kan hjelpe å snu 180 grader.
Når man har funnet en posisjon hvor de fungerer så går det bra.
Last edited by arneolav on Wed Feb 19, 2014 12:00 pm, edited 1 time in total.

jansson
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by jansson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!
Jag upplever samma problem med WMR-3500. Den upplevs trög och ibland missar den signalen helt. Jag har tre stycken och alla har det varit problem med. Använder tredjepartsprogram (SwitchKing) för att styra med schema och där har det hjälpt att ställa upp antal sändningar till 5 (missar sällan nu). Ett av exemplaren strular dock mer och den sitter bara 2m ifrån sändaren (de andra två sitter 10m ifrån). Hör av er om ni vill att jag skickar den för analys för att försöka rätta till detta problem, har nämligen två till på väg in, så jag vill verkligen få det fungera bra.

/Jansson

Roland L
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by Roland L » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, även jag har samma problem med denna produkt. Jag har ökat till 10 repetitioner men fortfarande så lyckas den sällan att utföra kommandot.
Skulle vara toppen att få ordning på detta problem.
Mvh
Roland

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Roland L wrote:Hej, även jag har samma problem med denna produkt. Jag har ökat till 10 repetitioner men fortfarande så lyckas den sällan att utföra kommandot.
Skulle vara toppen att få ordning på detta problem.
Mvh
Roland
Har du hört med Nexas support varför den fungerar så dåligt? Uppenbart är produkten även otillförlitlig även med Nexas egna fjärrkontroller.
Sedan kan man ju undrar hur Nexa har tänkt när man använder snabbanslutningar som inte är specificerade för normal kabelarea (1,5 mm2) och flerkardelig kabel som genomgående används i svenska elinstallationer, inte helt proffsigt tycker jag.

loa46
Posts: 60
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by loa46 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har också en sådan men har aldrig upplevt några problem med den.

Jag tyckte inte alls att det var några problem att koppla in den med 1,5mm2 kabel...

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kanske har vägguttagets konstruktion och hur ledarna "snos" runt mottagaren inverkan på mottagningen?
Möjligtvis har nätkablarna som är ansluta till uttaget en viss påverkan på mottagningen. Det är min erfarenhet när det gäller vanlig plugin-mottagare i vart fall.

Visst är det så att det fungerar med 1,5 mm2 kabel, men ska man hårdra det, skall tillverkarens anvisningar följas och då är det märkligt att Nexa inte har sett till att snabbanslutningen är gjord för den vanligaste kabeltypen där produkten saluförs.

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sedan kan man ju undrar hur Nexa har tänkt när man använder snabbanslutningar som inte är specificerade för normal kabelarea (1,5 mm2) och flerkardelig kabel som genomgående används i svenska elinstallationer, inte helt proffsigt tycker jag.
Nej, dom känns som om dom är gjorda för grövre enkelledare, tycker inte dom klämmer fast ledningen tillräckligt, drar man lite i dom så glider dom ut, inte bra

Min test gjorde jag med en labbkoppling, dvs den låg löst på golvet med fri sikt, ändå fungerade den dåligt

mvh

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Wago 222 är en högklassig snabbkoppling som både hanterar enkel- och flekardeliga ledare, kanske idé att använda dessa istället?

loa46
Posts: 60
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by loa46 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Wago är bra skit, används flitigt i yrket...

Zapper
Posts: 212
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Där det är kallt

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by Zapper » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Men de är inte billiga

mountaindude
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: WMR-3500 har dålig räckvidd

Post by mountaindude » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

+1
Har också problem med denna switch. Har antagit att det är pga att husets elcentral sitter mellan WMR-3500 och Tellstick Net, så det lär vara en del radiostörningar där..

Post Reply