Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Moderator: Telldus

ErOx
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gothenburg

Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by ErOx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Ja, som subjektet säger.
Kan jag på något sätt få min Logitech Harmony One att syra belysningen via min Tellstick Net?
Och om det går, vilken IR till RF grej behöver jag isf inhandla?

Eller är det helt kört?

Mvh
//ErOx

riro
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by riro » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ErOx wrote:Hej,

Ja, som subjektet säger.
Kan jag på något sätt få min Logitech Harmony One att syra belysningen via min Tellstick Net?
Och om det går, vilken IR till RF grej behöver jag isf inhandla?
Kika lite på EventGhost... den ska nog fixa det du behöver.
http://switchqueen.snowland.se/ - Every king needs his queen

ErOx
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gothenburg

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by ErOx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

riro wrote:
ErOx wrote:Hej,

Ja, som subjektet säger.
Kan jag på något sätt få min Logitech Harmony One att syra belysningen via min Tellstick Net?
Och om det går, vilken IR till RF grej behöver jag isf inhandla?
Kika lite på EventGhost... den ska nog fixa det du behöver.
Nja, är inte EventGhost bara en programvara?

riro
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by riro » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ErOx wrote:Nja, är inte EventGhost bara en programvara?
Ja, en programvara som fixar att ta emot signaler från saker och skicka signaler till andra saker.

Sakerna kan då exempelvis vara en Tellstick och en Harmony. :)
http://switchqueen.snowland.se/ - Every king needs his queen

ErOx
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gothenburg

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by ErOx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

riro wrote:
ErOx wrote:Nja, är inte EventGhost bara en programvara?
Ja, en programvara som fixar att ta emot signaler från saker och skicka signaler till andra saker.

Sakerna kan då exempelvis vara en Tellstick och en Harmony. :)
Ahaa, då var det jag som var otydlig i min fråga. :)

Jag vill inte behöva ha någon dator igång för att kunna styra belysning osv (därav mitt köp av Tellstick NET som körs direkt till routern).

Det jag vill åstakomma är att när jag trycker på aktiviteten "Titta på film" på harmonyn så ska projektorduken gå ner, projektorn sättas igång, surroundreceivern går igång med rätt in/utgång, blurayspelaren startar, rullgardinerna går ner samt att belysningen släcks.

Det som återstår är att få belysningen att släckas. Idag får jag släcka belysningen via min android.
Visst inget nödvändigt egentligen, men går det att lösa så e de ju kul. :D

Så finns det någon IR till RF grunka som kan vara min koppling mellan Harmonyns IR och Telldus NETs RF?

//ErOx

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Detta är en av HUVUDANLEDNINGARNA varför EventGhost (EG) utvecklats...

Normalt har du i en sådan setup någon form av htpc där du kanske kör XBMC eller någon annan media center applikation. EventGhost blir då ditt nav för alla luske-styrningar som behövs. I och med att det finns en htpc (som du kan köra windows i) så kan även EG köra där.

EG klarar enkelt att ta emot IR signaler från din Harmony och sedan "mappa" dessa till funktioner som styr dina lampor (men förnärvarande kan du glömma Telldus NET för detta, du behöver bara en vanlig Tellstick eller en Duo). Om du absolut måste ha en Telldus NET måste du nog blanda in flera program, tex SwitchKing som EG då får skicka kommandona vidare till. Men konfigurationen blir knölig både att göra från början men framförallt att underhålla.

I framtiden, eller redan idag om man har tur, kanske allt går att lösa med en liten Raspberry Pi. Fast det är ju också en dator...och du har förmodligen en liten dator inbyggd i din Harmony också.

mvh

ErOx
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gothenburg

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by ErOx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

krambriw wrote:Detta är en av HUVUDANLEDNINGARNA varför EventGhost (EG) utvecklats...

Normalt har du i en sådan setup någon form av htpc där du kanske kör XBMC eller någon annan media center applikation. EventGhost blir då ditt nav för alla luske-styrningar som behövs. I och med att det finns en htpc (som du kan köra windows i) så kan även EG köra där.

EG klarar enkelt att ta emot IR signaler från din Harmony och sedan "mappa" dessa till funktioner som styr dina lampor (men förnärvarande kan du glömma Telldus NET för detta, du behöver bara en vanlig Tellstick eller en Duo). Om du absolut måste ha en Telldus NET måste du nog blanda in flera program, tex SwitchKing som EG då får skicka kommandona vidare till. Men konfigurationen blir knölig både att göra från början men framförallt att underhålla.

I framtiden, eller redan idag om man har tur, kanske allt går att lösa med en liten Raspberry Pi. Fast det är ju också en dator...och du har förmodligen en liten dator inbyggd i din Harmony också.

mvh
Nej, har ingen htpc och inga planer på att skaffa en.
Så ingen PC igång där jag kan låta EG snurra
.
Därav min efterfrågan på en IR till RF grunka.

Får inhandla en billig IR extender helt enkelt och kolla vad man kan få till.
Och skulle de inte gå får jag helt enkelt vänja mig vid att släcka lamporna via telefonen då all annan funktionalitet redan är up and running. :)

Mvh
//ErOx

Nexauser
Posts: 59
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by Nexauser » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Läste följande i något helt annat forum. Enkelt och bra.

Jag har hittat en lösning på problemet. Jag har en Kingpin ES240-duk med RF-styrning. Det verkar som om varje duk och fjärrkontroll är en unik kombination, så kruxet är att få ut koderna för just ens egen duk. Jag köpte en IR-link på Kjell & Company (artikelnr 66030) som gör samma sak som pyramiden. Därefter tog jag enbart mottagaren (som alltså omvandlar från RF till IR) och använde den för att överföra den omvandlade IR-sekvensen till min Logitech. Sedan var det bara att trycka på upp och ner på min Kingpin RF-fjärrkontroll, koderna för detta översattes till IR av IR-Link-mottagaren och lästes in i Logitech-fjärren. Voila ! så fungerade både upp och ner. Stoppkommandot fick jag inte ordning på, men det är inget jag behöver. Så nu trycker jag på 1 knapp på min Logitech, så startas projektorn, duken går ner, surroundanläggningen dras igång, HDMI-switchen ställs rätt och ljuset släcks i rummer (NEXA).

ErOx
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gothenburg

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by ErOx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nexauser wrote:Läste följande i något helt annat forum. Enkelt och bra.

Jag har hittat en lösning på problemet. Jag har en Kingpin ES240-duk med RF-styrning. Det verkar som om varje duk och fjärrkontroll är en unik kombination, så kruxet är att få ut koderna för just ens egen duk. Jag köpte en IR-link på Kjell & Company (artikelnr 66030) som gör samma sak som pyramiden. Därefter tog jag enbart mottagaren (som alltså omvandlar från RF till IR) och använde den för att överföra den omvandlade IR-sekvensen till min Logitech. Sedan var det bara att trycka på upp och ner på min Kingpin RF-fjärrkontroll, koderna för detta översattes till IR av IR-Link-mottagaren och lästes in i Logitech-fjärren. Voila ! så fungerade både upp och ner. Stoppkommandot fick jag inte ordning på, men det är inget jag behöver. Så nu trycker jag på 1 knapp på min Logitech, så startas projektorn, duken går ner, surroundanläggningen dras igång, HDMI-switchen ställs rätt och ljuset släcks i rummer (NEXA).
Har oxå hittat den tråden :D

Dock har han som gjort inlägget endast skrivit två poster på det forumet (och båda e samma text fast i två olika tådar).
Så ingen har fått någon kvittens på att han verkligen har fått det att fungera (alla andra som skriver där har misslyckats med det).

Men jag ska inhandla en 66030 från kjell idag å testa själv, gå det så går de.
Annars får man väl inhandla en Pronto universalfjärr med inbyggd RF istället där man vet att det fungerar. :)

//ErOx

Nexauser
Posts: 59
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by Nexauser » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ErOx wrote:
Nexauser wrote:Läste följande i något helt annat forum. Enkelt och bra.

Jag har hittat en lösning på problemet. Jag har en Kingpin ES240-duk med RF-styrning. Det verkar som om varje duk och fjärrkontroll är en unik kombination, så kruxet är att få ut koderna för just ens egen duk. Jag köpte en IR-link på Kjell & Company (artikelnr 66030) som gör samma sak som pyramiden. Därefter tog jag enbart mottagaren (som alltså omvandlar från RF till IR) och använde den för att överföra den omvandlade IR-sekvensen till min Logitech. Sedan var det bara att trycka på upp och ner på min Kingpin RF-fjärrkontroll, koderna för detta översattes till IR av IR-Link-mottagaren och lästes in i Logitech-fjärren. Voila ! så fungerade både upp och ner. Stoppkommandot fick jag inte ordning på, men det är inget jag behöver. Så nu trycker jag på 1 knapp på min Logitech, så startas projektorn, duken går ner, surroundanläggningen dras igång, HDMI-switchen ställs rätt och ljuset släcks i rummer (NEXA).
Har oxå hittat den tråden :D

Dock har han som gjort inlägget endast skrivit två poster på det forumet (och båda e samma text fast i två olika tådar).
Så ingen har fått någon kvittens på att han verkligen har fått det att fungera (alla andra som skriver där har misslyckats med det).

Men jag ska inhandla en 66030 från kjell idag å testa själv, gå det så går de.
Annars får man väl inhandla en Pronto universalfjärr med inbyggd RF istället där man vet att det fungerar. :)

//ErOx
Har du hunnit skaffa en 66030 - är nyfiken på resultatet?

ErOx
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gothenburg

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by ErOx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nexauser wrote: Har du hunnit skaffa en 66030 - är nyfiken på resultatet?
Har tyvärr inte hunnit än, men jag skriver i denna tråden när jag har testat. :)

//ErOx

nisseo
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by nisseo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har en 66030 från Kjell...
Men den kan jag via min HarmonyOne styra NEXA brytare ( använder alltså bara IR till RF delen). Har dock bara lyckats att styra med det gamla huskod systemet (A1-D4) men man kan ju "lära" nya brytare även dessa koder.
Telldus Center 2.1.2 Beta10 , Duo FW12, 18 Device, 14 tempsensors, 5 temp/RF sensor

Zapper
Posts: 212
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Där det är kallt

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by Zapper » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har för mig att harmonykontrollerna kan köra lite zwave vilket är ett standardiserat meshprotokoll för 868MHz för liknande produkter som Nexa. Har kollat lite på sånt men de e svindyrt i sverige när en väggplugg kostar nästan 600kr, dock så kan de ofta mäta hur mkt ström som förbrukas.

Det jag varit småintressead av är en Danfoss TRV (Thermostat Radiator Valve) Som heter Danfoss living connect. Den verkar kosta kring 3-400 kr st och en sticka för zwave som funkar med linux kring 600 kr. Drygt att köra dubbla system men Nexa är ju så mkt billigare.

Skulle vara trevligt om tillverkarna kunde ta initiativ om ett standardiserat protokoll för 433 MHz produkterna så slapp man allt tjafs med kompatibilitet.

ErOx
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gothenburg

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by ErOx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

nisseo wrote:Jag har en 66030 från Kjell...
Men den kan jag via min HarmonyOne styra NEXA brytare ( använder alltså bara IR till RF delen). Har dock bara lyckats att styra med det gamla huskod systemet (A1-D4) men man kan ju "lära" nya brytare även dessa koder.
Hur lärde du din fjärr att skicka tex On till A1?
Lyckas inte klura ut hur jag ska få in det i fjärren nämligen...

twofast
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra en Tellstick Net med en Logitech Harmony One

Post by twofast » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ny på forumet, men istället för att skapa en helt ny tråd skriver jag i denna eftersom jag letar efter samma lösning som trådskaparen.

Vad tror ni om chanserna att styra Tellstick Net med en Harmony Ultimate.
Tellstick net ska ju kunna styras via RF vad jag förstått så detta borde ju inte vara något problem om man använder en ir-rf omvandlare från exempelvis kjell & company?
Borde ju teoretiskt även gå att styra Tellstick med Light Manager från JBMedia genom att skapa en virtuell Nexa strömbrytare.

Är det något som provat och fått detta att fungera?

Det jag vill kunna göra är att styra Hasta rullgardiner samt NEXA med min Harmony Ultimate.

tacksam för svar om något har testat och har koll på detta.

//Pierre

Post Reply