Page 7 of 7

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Stig-Arne
prøv å bytt huskode også. Ikke bare kanal.

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by jorang
Huskoden er første siffer i ID'en som du får opp under Sensors og Edit. Kanal er siste siffer

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by holman
Hej, köpte Tellstick Net för någon vecka sedan och köpte igår även Clases 36–1797 med beteckningen ESIC. Satte i batterierna och la den vid Tell Net:en.
Hitar den givaren automatiskt el. vad gör man? Jag har provat med att även trycka på set-knappen så att "radiosymbolen" visas i displayen men inget har hänt efter ca ett dygn.
Är det bara att vänta o se eller?
Efter kontakt med Telldus suport visade det sej att felet var i Tell.Net:en. Dom skickade mej en ny och nu fungerar det riktigt. Dom har verkligen en super support, okompliserad och kompetent.

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by X3M King
Går det att kalibrera luftfuktigheten?
Har lagt mina 3 brevid varandra nu och det skilljer sig en hel del på fuktigheten.
Temp 22 37%
Temp 20,9 54%
Temp 21,5 26%

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by svartöra

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by X3M King
Ojjj Tack. det var inte lite information i ärendet.

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Dale
Man får det man betalar för. Classes funkar skapligt som termometer. Kör annars Oregon och dom ger stabilare värden.

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by loa46
Nån mer än jag som haft problem med hygromätningen?

Sedan nästan 1 mån så ligger båda mina givare på konstant 14%, innan verkade dom funka fint med div värden...
Provade att starta om den ena (batteri ur) men det gav ingen skillnad.

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bjornh
Tror 14% er minimumsverdien den viser. Det står da LO i displayet. Har samme hos meg. Mulig den viser litt lavt, min værstasjon WH1080 viser ca 20% når 36-1797 viser 14%

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by frankjac
Ni som köpt ESIC märkta och haft problem, hur har ni löst det?

Har en ny DUO med fw5 och 2 st 36-1797 märkta ESIC men ingen detekteras av DUO'n. Man ser att tempsensorn blinkar när den skickar signal varje minut men DUO'n snappar inte upp dom och blinkar inte som den gör när den tar emot andra signaler.

Har provat 2 olika tempsensorer och provat olika batterier. Har provat alla huskoder/kanaler. Inget hjälper.

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by tronde
frankjac wrote:Ni som köpt ESIC märkta och haft problem, hur har ni löst det?

Har en ny DUO med fw5 och 2 st 36-1797 märkta ESIC men ingen detekteras av DUO'n. Man ser att tempsensorn blinkar när den skickar signal varje minut men DUO'n snappar inte upp dom och blinkar inte som den gör när den tar emot andra signaler.

Har provat 2 olika tempsensorer och provat olika batterier. Har provat alla huskoder/kanaler. Inget hjälper.
Noen av dem har svært dårlig sender. Jeg har bygd om nesten alle (17 av 19) mine.

http://www.telldus.com/forum/viewtopic. ... hilit=1797

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by frankjac
Uppdaterat till FW10 och TC 2.1.2beta. Ingen skillnad. De dyker inte upp i TC.

Men mina två sensorer fungerar bra hos två kompisar, den ena kör en NET och den andre en lite äldre DUO med FW4. Mycket märkligt. Måste vara nåt galet med min Tellstick för de funkar ju bevisligen.