Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Moderator: Telldus

jorang
Posts: 259
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norway

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by jorang » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Noen opplever vel at det er ganske tilfeldig om man får disse til å virke - http://www.youtube.com/watch?v=Lat3ItBX7qo
______________________________
Mvh/ BR JoranG

jorang
Posts: 259
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norway

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by jorang » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kjøpte 2x i dag. Begge virket fint - leverte temp og hygro data med en gang.

Antakelig ikke noe kvalitetsprodukt - 0,7gr temperaturdifferanse og 2-3% differanswe i relativ fuktighet mellom dem når de lå sammen på bordet.

Ser ut til å ha bra rekkevidde også - ca 10m innendørs gjennom flere vegger
______________________________
Mvh/ BR JoranG

Siggezz
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by Siggezz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag kör med ca 8 ESIC och ett par UMP? givare. Har haft problem med en ESIC so helt plötsligt slutade skicka data. Efter byte av adress, pill på batterier etc. så funkar den igen. Störtsta problemet jag haft är Tellstick Duons usla antenn. Efter byte till en hemgjord 16,5 cm hemgjord sladdantenn så funkar till och med ESIC givaren ute i garaget 2 ytterväggrar, en innervägg och ca 30m :-)
Genrellt sett så funkar givarna mycket bättre än Duon och den ganska buggiga programvaran. Börjar tröttna på alla omstarter i och urkopplingar av stickan mm.

peswe
Posts: 63
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by peswe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Siggezz wrote:Jag kör med ca 8 ESIC och ett par UMP? givare. Har haft problem med en ESIC so helt plötsligt slutade skicka data. Efter byte av adress, pill på batterier etc. så funkar den igen. Störtsta problemet jag haft är Tellstick Duons usla antenn. Efter byte till en hemgjord 16,5 cm hemgjord sladdantenn så funkar till och med ESIC givaren ute i garaget 2 ytterväggrar, en innervägg och ca 30m :-).
Några frågor från en newbie:

Jag antar att du menar Classes 99-kronors sensorer, 36-1797.
Hur många ESIC sensorer kan man ansluta? Det var ingen manual med de jag köpte, bara en rad på förpackningen "Multi channel selection up to 4"Jag trodde det betydde max 4 sensorer...!?

Vad är UMP? Är det också temp/hygrometer givare? Jag hittar inga sådana bland Telldus, compatible devices. Är de stabilare än ESIC?

Vilka komponenter ingick i din sladdantenn? En kort arbetsbeskrivning skulle vara guld värd, för mig som har tummen mitt i handen ;-)

/Peter

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

peswe wrote:
Siggezz wrote:Jag kör med ca 8 ESIC och ett par UMP? givare. Har haft problem med en ESIC so helt plötsligt slutade skicka data. Efter byte av adress, pill på batterier etc. så funkar den igen. Störtsta problemet jag haft är Tellstick Duons usla antenn. Efter byte till en hemgjord 16,5 cm hemgjord sladdantenn så funkar till och med ESIC givaren ute i garaget 2 ytterväggrar, en innervägg och ca 30m :-).
Några frågor från en newbie:

Jag antar att du menar Classes 99-kronors sensorer, 36-1797.
Hur många ESIC sensorer kan man ansluta? Det var ingen manual med de jag köpte, bara en rad på förpackningen "Multi channel selection up to 4"Jag trodde det betydde max 4 sensorer...!?

Vad är UMP? Är det också temp/hygrometer givare? Jag hittar inga sådana bland Telldus, compatible devices. Är de stabilare än ESIC?

Vilka komponenter ingick i din sladdantenn? En kort arbetsbeskrivning skulle vara guld värd, för mig som har tummen mitt i handen ;-)

/Peter
Har ett par UPM och ESIC själv. Samma låda annat innehåll och annan märkning men dom fungerar. Stabilare eller inte? Då är Telldus mer instabil. Har även tillhörande väderstation/mottagare/klocka till termometrarna/givarna och där klickar det aldrig. När man byter kanal på termometrarna så skickas en ny ID kod ut ilag med en massa annat som temperatur och luftfuktighet bland annat. Detta gör att det går att köra flera termometrar/givare/sensorer på samma kanal. Dom har möjlighet att byta mellan 4 kanaler. Dock så vill dom orginal väderstationerna att dom ska ligga på olika kanaler om man har fler så att man kan se vilket rum och vart termometern är typ. Oavsett så kan du ju namnge termometer ID själv typ Ute, Badrum, sovrum och så vidare i Telldus Live/Telldus Center eller om du kör någon annan mjukvara. Vet även att en del föredrar att ha laddningsbara batterier i sina för att få dom mer stabila. Jag har testat både alkaliska och laddningsbara batterier med lika resultat.

Under batteriluckan finns ett par knappar för att växla mellan Fahrenheit och Celsius samt en för att byta kanal/huskod. Trycker du i den externa termometergivaren ändras det från In till Out i displayen och då mäts temperaturen ute ist ifrån den inbyggda. Dock så mäts luftfuktigheten inifrån så har du den externa termometern ute och displayenheten inne så får du luftfuktigheten inne.
Last edited by Dale on Tue Nov 06, 2012 8:08 am, edited 1 time in total.
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

jorang
Posts: 259
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norway

Re: Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by jorang » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

peswe wrote:
Siggezz wrote:Jag kör med ca 8 ESIC och ett par UMP? givare. Har haft problem med en ESIC so helt plötsligt slutade skicka data. Efter byte av adress, pill på batterier etc. så funkar den igen. Störtsta problemet jag haft är Tellstick Duons usla antenn. Efter byte till en hemgjord 16,5 cm hemgjord sladdantenn så funkar till och med ESIC givaren ute i garaget 2 ytterväggrar, en innervägg och ca 30m :-).
Några frågor från en newbie:

Jag antar att du menar Classes 99-kronors sensorer, 36-1797.
Hur många ESIC sensorer kan man ansluta? Det var ingen manual med de jag köpte, bara en rad på förpackningen "Multi channel selection up to 4"Jag trodde det betydde max 4 sensorer...!?

Vad är UMP? Är det också temp/hygrometer givare? Jag hittar inga sådana bland Telldus, compatible devices. Är de stabilare än ESIC?

Vilka komponenter ingick i din sladdantenn? En kort arbetsbeskrivning skulle vara guld värd, för mig som har tummen mitt i handen ;-)

/Peter
Synes også det hadde vært fint med en beskrivelse av den modifiserte antennen til Telldus Net. Litt ekstra rekkevidde hadde vært fint :)
______________________________
Mvh/ BR JoranG

peswe
Posts: 63
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by peswe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dale wrote:
peswe wrote:
Siggezz wrote:Jag kör med ca 8 ESIC och ett par UMP? givare. Har haft problem med en ESIC so helt plötsligt slutade skicka data. Efter byte av adress, pill på batterier etc. så funkar den igen. Störtsta problemet jag haft är Tellstick Duons usla antenn. Efter byte till en hemgjord 16,5 cm hemgjord sladdantenn så funkar till och med ESIC givaren ute i garaget 2 ytterväggrar, en innervägg och ca 30m :-).
Några frågor från en newbie:

Jag antar att du menar Classes 99-kronors sensorer, 36-1797.
Hur många ESIC sensorer kan man ansluta? Det var ingen manual med de jag köpte, bara en rad på förpackningen "Multi channel selection up to 4"Jag trodde det betydde max 4 sensorer...!?

Vad är UMP? Är det också temp/hygrometer givare? Jag hittar inga sådana bland Telldus, compatible devices. Är de stabilare än ESIC?

Vilka komponenter ingick i din sladdantenn? En kort arbetsbeskrivning skulle vara guld värd, för mig som har tummen mitt i handen ;-)

/Peter
Har ett par UPM och ESIC själv. Samma låda annat innehåll och annan märkning men dom fungerar. Stabilare eller inte? Då är Telldus mer instabil. Har även tillhörande väderstation/mottagare/klocka till termometrarna/givarna och där klickar det aldrig. När man byter kanal på termometrarna så skickas en ny ID kod ut ilag med en massa annat som temperatur och luftfuktighet bland annat. Detta gör att det går att köra flera termometrar/givare/sensorer på samma kanal. Dom har möjlighet att byta mellan 4 kanaler.
Då är kanalerna alltså de som visas i vänstra kanten (1-4).
Vad är det för siffervärden till höger? De som går från 1-15?

/Peter

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

peswe wrote:
Dale wrote:Har ett par UPM och ESIC själv. Samma låda annat innehåll och annan märkning men dom fungerar. Stabilare eller inte? Då är Telldus mer instabil. Har även tillhörande väderstation/mottagare/klocka till termometrarna/givarna och där klickar det aldrig. När man byter kanal på termometrarna så skickas en ny ID kod ut ilag med en massa annat som temperatur och luftfuktighet bland annat. Detta gör att det går att köra flera termometrar/givare/sensorer på samma kanal. Dom har möjlighet att byta mellan 4 kanaler.
Då är kanalerna alltså de som visas i vänstra kanten (1-4).
Vad är det för siffervärden till höger? De som går från 1-15?

/Peter
1-15 huskod eller nått.
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

peswe
Posts: 63
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by peswe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dale wrote:
peswe wrote:
Dale wrote:Har ett par UPM och ESIC själv. Samma låda annat innehåll och annan märkning men dom fungerar. Stabilare eller inte? Då är Telldus mer instabil. Har även tillhörande väderstation/mottagare/klocka till termometrarna/givarna och där klickar det aldrig. När man byter kanal på termometrarna så skickas en ny ID kod ut ilag med en massa annat som temperatur och luftfuktighet bland annat. Detta gör att det går att köra flera termometrar/givare/sensorer på samma kanal. Dom har möjlighet att byta mellan 4 kanaler.
Då är kanalerna alltså de som visas i vänstra kanten (1-4).
Vad är det för siffervärden till höger? De som går från 1-15?

/Peter
1-15 huskod eller nått.
Jag försöker förstå hur den funkar.
Används den "huskoden" tillsammans med kanalnumret för att skapa ett unikt ID för sensorn? I så fall skulle man teoretiskt kunna ansluta 15^4=50625 ESIC-enheter (om jag minns min Kombinatorik rätt...)

tronde
Posts: 560
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

peswe wrote: Jag försöker förstå hur den funkar.
Används den "huskoden" tillsammans med kanalnumret för att skapa ett unikt ID för sensorn? I så fall skulle man teoretiskt kunna ansluta 15^4=50625 ESIC-enheter (om jag minns min Kombinatorik rätt...)
Hver original mottaker kan ha inntil 4 sendere tilkoplet. For å unngå krasj med naboen, har man 15 huskoder å velge mellom i tillegg. Da ender man opp med at 15 hus kan ha 4 sendere hver. Det blir 60 stk. tilsammen. Når du bruker tellstick, kan du sette hvilken kombinasjon du vil. Den leser det som er i luften uten å bry seg om hvilket hus det kommer fra. Hvis to sendere sender med samme kodesett blir det selvfølgelig krasj.

peswe
Posts: 63
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by peswe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tronde wrote:
peswe wrote: Jag försöker förstå hur den funkar.
Används den "huskoden" tillsammans med kanalnumret för att skapa ett unikt ID för sensorn? I så fall skulle man teoretiskt kunna ansluta 15^4=50625 ESIC-enheter (om jag minns min Kombinatorik rätt...)
Hver original mottaker kan ha inntil 4 sendere tilkoplet. For å unngå krasj med naboen, har man 15 huskoder å velge mellom i tillegg. Da ender man opp med at 15 hus kan ha 4 sendere hver. Det blir 60 stk. tilsammen. Når du bruker tellstick, kan du sette hvilken kombinasjon du vil. Den leser det som er i luften uten å bry seg om hvilket hus det kommer fra. Hvis to sendere sender med samme kodesett blir det selvfølgelig krasj.
Siggezz skrev att han har 8 st ESIC. Jag antog att han körde fler än 4 st samtidigt utan att det kraschar...

jorang
Posts: 259
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norway

Re: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by jorang » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

For bruk med Tellstick Net trenger man ikke tenke på koding og setting.

Inn med batteriene - velg F eller C for temp - and off you go.

Jeg har flere sensorer som kjører slik uten at jeg har satt noe kanal eller huskode på dem. Ingen problemer så langt.
______________________________
Mvh/ BR JoranG

peswe
Posts: 63
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by peswe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jorang wrote:For bruk med Tellstick Net trenger man ikke tenke på koding og setting.

Inn med batteriene - velg F eller C for temp - and off you go.

Jeg har flere sensorer som kjører slik uten at jeg har satt noe kanal eller huskode på dem. Ingen problemer så langt.
Tack för att du klargjorde det. Jag har laborerat lite med kanal/huskoden, vilket också syns i Sensorlistan i Telldus Live, där det skapas nya rader för varje gång jag ändrat koderna...
/Peter, the human "EBKAC" :-)

Schlbuditz
Posts: 27
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sv: Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by Schlbuditz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Siggezz wrote:Störtsta problemet jag haft är Tellstick Duons usla antenn. Efter byte till en hemgjord 16,5 cm hemgjord sladdantenn så funkar till och med ESIC givaren ute i garaget 2 ytterväggrar, en innervägg och ca 30m :-)
Jag är också väldigt intresserad av antennlösningen!

Videonisse
Posts: 70
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fungerar Clases 36-1797 - Extra temperaturgivare

Post by Videonisse » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

peswe wrote: Siggezz skrev att han har 8 st ESIC. Jag antog att han körde fler än 4 st samtidigt utan att det kraschar...
Inte kraschar utan "krockar", dvs om du sätter samma kod på två olika givare så kommer Duon tro att det är samma givare som sänder data dubbelt så ofta...

Så som redan skrivet ovan, dessa givare kan ställas in med 60 olika unika koder och det är därför så många som Duon stödjer.

Post Reply