Flera Tellstick

Moderator: Telldus

Post Reply
gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Flera Tellstick

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan man ha flera Tellstick på samma dator och dom i såfall skickar ut signal samtidigt ?
För att täcka in olika områden i huset och ute på tomten så behöver jag flera Tellstick.

sonnyboy
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by sonnyboy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om du vill täcka in hela tomten så kan du byta antenn till typ denna.
http://www.conrad.se/ANTENN-433MHZ-50-O ... 64_2401020
Med den så får du bättre sändnig.
Telldus 2.1.1
BeyondMeasure
HomeCenter 2

davka003
Posts: 187
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Flera Tellstick

Post by davka003 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Förstärker den även mottagningen i en DUO eller är det mest sändarsidan som påverkas av en bättre antenn?

Är lite besviken på min DUOs mottagaregenskaper men är lite tveksam till en sådan där mastodont-stor antenn. (Eller främst tror jag min kära sambo är lite tveksam)
My home automation software: Automagically @ Raspberry Pi http://automagically.weebly.com

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

En bättre antenn gör allt (både sändning och mottagning). Jag har en sådan där som det länkas till i posten ovan och den är verkligen bra, den förbättrar alla typer av sändare/mottagare jag provat. Jag modifierade även min gamla prototyp duo med en vanlig tråd (den gamla Tellstick modden) och den blev helt fantastisk både på mottagning och sändning.

Om ni har en nyare modell av duo skulle jag definitivt satsa på en bättre extern antenn typ den där innan jag skulle döma ut duo-exemplaret.

mvh

liverpoolarn
Posts: 65
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by liverpoolarn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur stor är den där antennen? Den ser ju ut väldigt stor ut... man vill ju inte ha en sån där i hallen om den inte är diskret...

Vad behöver man mer för att koppla in den till en duo?

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Känner ni till andra antenner som kan användas?
Det finns ju snygga inomhusantenner, dock är jag okunnig att bedöma om de passar.

En sådan här behöver man ej skämmas för... http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/ ... digital-tv


/K


liverpoolarn wrote:Hur stor är den där antennen? Den ser ju ut väldigt stor ut... man vill ju inte ha en sån där i hallen om den inte är diskret...

Vad behöver man mer för att koppla in den till en duo?

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Basic är ju att antennens frekvensband täcker in 433 MHz...

Någon som testat följande? Ta en koax-ledning med lämplig kontakt(övergång) som ansluts till duo'n. Skala av 16,5 cm i andra änden och lämna kvar bara innerledaren (som alltså skall vara 16,5 cm lång och fri i luften). Lägg ledningen bakom bokhyllan (eller så att inga metallskåp skärmar av för mycket)

mvh

sonnyboy
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by sonnyboy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

liverpoolarn wrote:Vad behöver man mer för att koppla in den till en duo?
http://www.conrad.se/?&article=735779
Telldus 2.1.1
BeyondMeasure
HomeCenter 2

rhoddas
Posts: 65
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by rhoddas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

liverpoolarn wrote:Hur stor är den där antennen? Den ser ju ut väldigt stor ut... man vill ju inte ha en sån där i hallen om den inte är diskret...

Vad behöver man mer för att koppla in den till en duo?
Mått (ØxH) 190 mmx460 mm

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag gjorde en test med en antenn av koaxial-kabel som jag beskrev ovan och den blev inte alls dålig. Conrad antennen är såklart bättre. Jag har min i en garderob under trappan, kanske inte optimalt, men tillräckligt bra och väl undangömd.

mvh

pethson
Posts: 50
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by pethson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

krambriw wrote:Jag gjorde en test med en antenn av koaxial-kabel som jag beskrev ovan och den blev inte alls dålig. Conrad antennen är såklart bättre. Jag har min i en garderob under trappan, kanske inte optimalt, men tillräckligt bra och väl undangömd.

mvh
Kan du förklara hur du gjort, villken typ av koax, hur lång...

///Peter!

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för antennförslagen, kanske ska testa det.
Men är det någon som vet om det funkar att ha flera Tellstick anslutna till samma dator och om i såfall
signalen går ut via alla anslutna TS ?

stefan.persson
Posts: 353
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by stefan.persson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ännu så länge går det bara att ha en TellStick/dator, men vi jobbar på att kunna ha flera, http://developer.telldus.com/ticket/108 . Då blir det dock så att man väljer per enhet vilken TellStick som ska styra den.
Stefan Persson
Software
Telldus Technologies

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack Stefan
Det låter trevligt. Hoppas den lösningen dyker upp inom en snar framtid.
Har ni nåt "mål" när det ska fungera ?

stefan.persson
Posts: 353
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera Tellstick

Post by stefan.persson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Själva funktionen är redan utvecklad och ska inkluderas i nästa version av TelldusCenter, http://developer.telldus.com/query?grou ... tone=2.1.2 Vi kan tyvärr inte ge något besked i dagsläget om när nästa release blir klar, det är en hel del kvar att göra.
Stefan Persson
Software
Telldus Technologies

Post Reply