Classe 36-1797

Moderator: Telldus

KrilleH
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Classe 36-1797

Post by KrilleH » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kolla att du har senaste firmware i annars hittar den inte givarna. Gäller både Duo och Net.
-----------------------------------------------
Telldus TellStick ZNet Lite v2

Krister
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Classe 36-1797

Post by Krister » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Efter vidare felsökning så visade det sig vara telldusen som var kass. Den tog inte emot några signaler alls, fick en ny igår och genast kommer det värden.

Däremot så verkar man få välja om man vill se inne eller ute temp beroende på om man kopplar in den externa givaren?!
Dvs dom som inte har den externa givaren inkopplad visar inne temperaturen medans dom som har den externa givaren inkopplad visar ute temp. Dvs i telldus live, på själva sensorerna så alterneras ju inne och ute på displayen.

tronde
Posts: 564
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Classe 36-1797

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Krister wrote:Efter vidare felsökning så visade det sig vara telldusen som var kass. Den tog inte emot några signaler alls, fick en ny igår och genast kommer det värden.

Däremot så verkar man få välja om man vill se inne eller ute temp beroende på om man kopplar in den externa givaren?!
Dvs dom som inte har den externa givaren inkopplad visar inne temperaturen medans dom som har den externa givaren inkopplad visar ute temp. Dvs i telldus live, på själva sensorerna så alterneras ju inne och ute på displayen.
Jeg har flere av disse giverne, og der er det kun utetemp. som vises hvis ekstern sensor er koplet til. Displayet skifter mellom fuktighet og temperatur, men ikke mellom ute og inne.

Zaman
Posts: 243
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Classe 36-1797

Post by Zaman » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det stämmer.
När du kopplar in den externa givaren så kopplas den interna bort och enbart ett värde visas på displayen och skickas iväg.

frankjac
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Classe 36-1797

Post by frankjac » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Köpte 2 st 36-1797 idag. Har en Tellstick DUO med batch nr 13062 med Firmware 5 och kör Telldus Center 2.1.1 på Windows 7. Telldus Center plockade först upp ca 10 olika sensorer på olika kanaler med konstiga värden. Jag tog bort sensorerna ut Telldus Center men de kom tillbaka igen trots att jag plockat ut batteriera ur sensorn. Startade om datorn ett flertal gånger utan skillnad. Till slut drog jag ut USB sladden till DUO'n och startade om datorn. Efter det plockade Telldus Center bara upp 1 sensor med korrekta värden. Sensorn blinkar till ca 1 gång / minut men Telldus Center snappar nu inte upp uppdateringarna från sensorn. DUO'n blinkar inte heller till som den brukar göra. Förslag på vad jag kan testa?

frankjac
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Classe 36-1797

Post by frankjac » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

En kompis tog hem och testade mot sin NET, den funka direkt! Så vad kan vara fel?

frankjac
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Classe 36-1797

Post by frankjac » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Uppdaterat till FW10 och TC 2.1.2beta. Ingen skillnad. De dyker inte upp i TC.

Men mina två sensorer fungerar bra hos två kompisar, den ena kör en NET och den andre en lite äldre DUO med FW4. Mycket märkligt. Måste vara nåt galet med min Tellstick för de funkar ju bevisligen.

Krister
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Classe 36-1797

Post by Krister » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tronde wrote:
Krister wrote:Efter vidare felsökning så visade det sig vara telldusen som var kass. Den tog inte emot några signaler alls, fick en ny igår och genast kommer det värden.

Däremot så verkar man få välja om man vill se inne eller ute temp beroende på om man kopplar in den externa givaren?!
Dvs dom som inte har den externa givaren inkopplad visar inne temperaturen medans dom som har den externa givaren inkopplad visar ute temp. Dvs i telldus live, på själva sensorerna så alterneras ju inne och ute på displayen.
Jeg har flere av disse giverne, og der er det kun utetemp. som vises hvis ekstern sensor er koplet til. Displayet skifter mellom fuktighet og temperatur, men ikke mellom ute og inne.
Ja du har naturligvis rätt, så fort man stoppar i extern givaren så slutar den visa inne temp på displayen också vilket jag kan tycka är lite synd! :)

Post Reply