Nexa PBR-2300 problem.

Moderator: Telldus

Post Reply
Tofta
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nexa PBR-2300 problem.

Post by Tofta » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej.
Jag har tre Nexa PBR-2300 som jag inte får att binda med tellstick net,har även 2st gamla nexa med rattar på baksidan och dom funkar perfekt.
Har även en temp/fuktgivareOregon THGR238N och den funkar också bra.

Någon annan med samma problem?

Tack på förhand //Tofta.

Texan
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sv: Nexa PBR-2300 problem.

Post by Texan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Problemet du har kan bero på att PBR-2300 endast kan lagra 3 sändare i sitt minne. Är dessa 3 platser upptagna så vägrar mottagaren att lära in en ny sändare!

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag hade ett flertal av dessa, till slut gav jag upp på dom, dom fick göra sällskap med annat elektronikskrot -> soptippen för återvinning

Tofta
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by Tofta » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jaha då är det bara att skrota dom,fattade nästan det,köper nog rustas kit och provar..

// Tofta.

Tofta
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by Tofta » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Varit och köpt Rustas paket med fjärr och 3st brytare,funkar klockrent,blir till och köpa ett till så man kan styra mera grejor :D

// Tofta.

Zaman
Posts: 243
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by Zaman » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om du har problem med fulla minnen är det bara att rensa minnet helt och börja om.
Normalt gör man det med Nexas genom att antingen lägga den i inlärningsläge och trycka "All off" på fjärrkontrollen eller hålla inne knappen för inlärning lite extra länge. Manualen bör informera om vad som gäller.

coachkalle
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by coachkalle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tja. Jag köpte en nexa pbr 2300 och hade samma problem son ni beskriver. Pratade med en kunnig polare som bad mig testa selflearning men med Proove (tydligen är det samma tillverkare som gör Nexa) och det funkade klockrent! Så rota fram de där ur skrothögen igen!

coachkalle
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by coachkalle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag använder alltså tellstick net..

Esp1Holm
Posts: 3
Joined: Tue Dec 18, 2018 5:32 pm

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by Esp1Holm » Wed Dec 19, 2018 9:47 am

Om jeg renser minnet på NEXA PBR-2300 med fjernkontrollen, vil de da kunne kobles opp i selvlæremodus med Tellstick.net?

etompau
Posts: 2334
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by etompau » Wed Dec 19, 2018 10:20 am

Ja.

Esp1Holm
Posts: 3
Joined: Tue Dec 18, 2018 5:32 pm

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by Esp1Holm » Wed Dec 19, 2018 10:28 am

Takk, da skal jeg forsøke det!
Jeg finner nemlig ingen slik mulighet i Telldus Live software eller app.

etompau
Posts: 2334
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by etompau » Wed Dec 19, 2018 10:33 am

Att rensa/slette minnet i en PBR-2300 kan göres på to måter:

Plugga in mottakern, lysdiod blinker
1. send en off-signal fra Fjernbetjening eller fra telldus Live, den specifika minnespositjonen raderes.
2. send "all off" fra fjernbetjeningen, alla 3 minnespositjoner raderes.

Esp1Holm
Posts: 3
Joined: Tue Dec 18, 2018 5:32 pm

Re: Nexa PBR-2300 problem.

Post by Esp1Holm » Wed Dec 19, 2018 3:33 pm

Takk! Det fungerte! :D

Post Reply