Styra Duo med Fjärr?

Moderator: Telldus

Post Reply
tbear
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Styra Duo med Fjärr?

Post by tbear » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,
Har precis fått hem en tellstick duo
Sedan har jag ett gäng Jula (Proove) på/av mottagare och då också ett antal fjärrkontroller
Julas mottagare har bara två minnesplatser
Jag skulle vilja använda de fjärrkontroller som jag har men att tellsticken tar emot signalen och i sin tur tänder/släcker lamporna osv.

När jag har letat runt på forumet innan förstod jag det som att det skulle gå, men jag hittar inte hur.
Förstår inte hur jag skall få in fjärrkontrollerna i TelldusCenter. För det är väl där jag skall börja va?
Fattar jag det rätt så har dom redan en remote Code och unit code, och dessa går ju inte att ändra på.

Hoppas någon kan hjälpa mig i rätt riktning.

Och God jul förresten!
:D

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra Duo med Fjärr?

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag skulle vilja använda de fjärrkontroller som jag har men att tellsticken tar emot signalen och i sin tur tänder/släcker lamporna osv.
Det går inte utan en "hjälpmotor", dvs du måste ha någon form av dator med lämpligt program. Till exempel EvenGhost. Då kan du fånga in signalerna från dina fjärrar och sedan styra godtyckliga lampor, du kan då även bygga grupper, du kan göra scenarier, du kan tidsstyra, du kan styra på solens upp/nedgång, du kan styra på inkommande mail...det finns hur mycket som helst.

Och det är enkelt att modifiera konfigurationen om du måste ändra eller lägga till något

I rättvisans namn finns det många fler program att använda sig av
http://telldus.com/thirdparty/index

mvh

God Jul till alla

tbear
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra Duo med Fjärr?

Post by tbear » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack,men tittar jag på dom så var det inte riktigt det jag var ute efter, de fjärrkontrollerna som stöds i eventghost är IR eller BT, om jag inte missar något uppenbart?

Jag vill använda en fjärrkontroll som går på 433.92MHz bandet (samma som brytarna)
Enligt http://www.telldus.com/products/compability
så kan duo ta emot signaler fjärrkontroller:

"TellStick Duo and TellStick Net can receive signals from the following brands
Remote controls from...."

Men måste jag inte få in dessa i telldus center först, precis som med mottagarna?
Sedan så måste man i nästa steg använda någon tredjepartsprogramvara (typ nexa home osv..) för dom jobbar väl mot något API i telldus center?

Mvh
Torbjörn

tbear
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Styra Duo med Fjärr?

Post by tbear » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok, nu fattar jag :-)
Tellstick Duo tar emot alla signaler och det ligger inte i Telldus center, det är bara mottagare man behöver lägga in i telldus center
Testade nu med Switch king, och det var ju hur lätt som helst att lägga till en datakälla :-)

Post Reply