Jula termometer fungerar

Moderator: Telldus

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

johos wrote:
gein wrote:
johos wrote:Hallå,

Jag har fått tag på fabriken som tillverkar dessa med fuktigare!
Beställt ett 10-tal, återkommer med resultat!
Mer info tack! Hur gick köpet till? Kostnad?
Jag har en hel del kontakter i Kina som hittat rätt.
Priset är 10usd + frakt för hela kitet med central, inväntar pris för enbart utomhusmodul!
Låter ju kanon. Men du vet inte om deras batch fungerar med Tellstick antar jag?

johos
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Jula termometer fungerar

Post by johos » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ingen aning, men folk på switch king forumet har köpt Kina sensorer med samma artikelnummer med gott resultat!

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

johos wrote:Ingen aning, men folk på switch king forumet har köpt Kina sensorer med samma artikelnummer med gott resultat!
Är det den här ni har beställt eller? http://www.alibaba.com/product-gs/42547 ... ature.html

Zeta_R
Posts: 104
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by Zeta_R » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jeg skaffet meg nylig 2 ekstra ifra teknikkmagasinet, ART02811 de her også (heldigvis). Den første dukket opp i Telldus live
etter 10 - 12 timer, den andre ga ingen livstegn. Jeg tok inn og ut batterier og la den helt ved siden av Tellstick Net. Jeg hadde igrunn gitt opp,
men etter 3 dager kom den plutselig fram, rekkevidden var bra og den oppdaterer seg som de andre..

Så om en ikke får kontakt helt med det første, så ikke gi opp... :)

Bigert
Posts: 61
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by Bigert » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har testat item 290648212739 på ebay.com. Givaren gick direkt in i EventGhost med temp och fukt i klartext. På baksidan är den märkt Model no WH2. Ska köpa två till idag.
Tellstick Duo Batch3 FW5, Nexa/Jula-brytare, temp-mätare (Teknikmag), fuktmätare Ebay, HP MCE MS Remote, Efergy R2, Conrad-antenn.
EventGhost 0.4.1R1600, Telldus Center 2.1.1, SunTracker, EventPhone, websocketsuite, Win7x64, MySQL.

/Bigert

lobster
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by lobster » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har akkurat pakket ut Viking værstasjon kjøpt på Kjell & Co (Nordby kjøpesenter)
Art: 0238.V00
Foreløbig dukker den ikke opp i Tellstick Live med Tellstic Net (Firmware 3?)
jeg gir den noen dager og kommer med oppdatering.

lobster
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by lobster » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tellstick Net finner ikke termometeret (se post over). :(

Juzzi
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Kungsör, Sverige
Contact:

Re: Jula termometer fungerar

Post by Juzzi » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fick idag från posten 2st dessa:
http://www.ebay.co.uk/itm/220904134235
Ser ut vara samma som Teknikmagasinet säljer (har en därifrån också). Nästan samma pris som i TM (99kr), men ville testa!
Köper mycket annat också från Ebay (UK).

Den andra givaren kom upp på Live nästan direkt, andra inte... tålamod och hopp finns kvar ;)
TellStick Net SWE/FIN/ENG

Bigert
Posts: 61
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by Bigert » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har köpt dessa som fungerade utmärkt http://www.ebay.com/itm/290648212739?ss ... 662wt_1139. Har fler på väg in.

Har läst någonstans att de kan adressera max 3 sensorer, men det kanske är en begränsning i mottagardelen. Är det någon som kan bekräfta att det går att köra fler mot Tellstick Duo? Adresseringen verkar ju gå betydligt längre hexadecimalt.

Adressen verkar även slumpas fram vid batteribyte på sändaren. Någon som har erfarenhet om hur adressen behålls så man slipper byta när man byter batteri?
Tellstick Duo Batch3 FW5, Nexa/Jula-brytare, temp-mätare (Teknikmag), fuktmätare Ebay, HP MCE MS Remote, Efergy R2, Conrad-antenn.
EventGhost 0.4.1R1600, Telldus Center 2.1.1, SunTracker, EventPhone, websocketsuite, Win7x64, MySQL.

/Bigert

Zeta_R
Posts: 104
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by Zeta_R » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jeg har 6 av den
n

e typen, fungerer uproblematisk opp mot Tellstick net

Lind1977
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by Lind1977 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Försökte beställa e-bay modellen men fick mail idag att de kvarvarande hade fabrikationsfel och jag fick tillbaka pengarna.. Så nära en fungerande termomter men ändå så långt ifrån ;).. Telldus .Net får in skräp"sensorer" så länge :P..

Tips på någon annan som fungerar?

granne
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by granne » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Efter uppdateringen (Telldus center och firmware) idag så får jag in mina Oregongivare. Visserligen är det fukt/tempgivare och än så länge kommer bara temperaturen upp i programmen. Räckvidden på Oregongivarna verkar vara mycket bättre än mina Julatermometrar.

nisseo
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by nisseo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

granne wrote:Efter uppdateringen (Telldus center och firmware) idag så får jag in mina Oregongivare. Visserligen är det fukt/tempgivare och än så länge kommer bara temperaturen upp i programmen. Räckvidden på Oregongivarna verkar vara mycket bättre än mina Julatermometrar.
Vilka givare är det du har? Har du Duo ellet Net?

-NisseO
Telldus Center 2.1.2 Beta10 , Duo FW12, 18 Device, 14 tempsensors, 5 temp/RF sensor

granne
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by granne » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Oregongivarna sitter uppsatta sen länge så jag kan inte se deras beteckning just nu men enligt mina gamla anteckningar så borde det vara en THGN 122 N och en THGR 122 NX. Det är en Tellstick duo jag har.

rhoddas
Posts: 65
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula termometer fungerar

Post by rhoddas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag köpte 3 kompletta från Jula och med 2 olika batchar 08/11 samt 10/11. Viss kombination fungerar inte. dvs givare i ena batchen fungerar bara till samma batchs mottagare medans den andra batchens givare fungerar till alla mottagare. Alla givare fungerar dock till Duon.

Det jag egentligen försöker säga är att förmodligen ligger vissa givare på gränsen felaktigt injusterat för 433.92 MHz och därför kanske vissa har taskig mottagning till er Duo? Bara en spekulation...

Post Reply