Proove EWR1003 & Prologue...

Moderator: Telldus

Post Reply
Snille
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Enköping
Contact:

Proove EWR1003 & Prologue...

Post by Snille » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej alla!
Jag inhandlade på Kjell (efter deras inrådan) två set med Proove (self lerning) EWR1003 (http://www.kjell.com/sortiment/el/el-pr ... are-p50207).
De fungerar fint med fjärren som man får med när man "lärt upp dem". Men jag kan inte få Telldus NET att styra dem.
När man väljer "Proove Self Lerning on/off" så får man upp "Housecode" och "Unitcode".
På enheterna står det ett nummer (tex. 33735) men om man skriver det i Housecode så funkar det ändå inte (om man väljer Unitcode 1 för första enheten osv).
Några idéer och/eller tips?

Update:
Hittade lösningen. Det ser ut som att Julas Koppla-serie är samma. Så jag valde "Proove - Self-learning on/off" och satte "Housecode" till 426 och sen "Unitcode" till 1-3.
Det funkade på första paketet i alla fall. :)


Har även inhandlat några trådlösa termometrar från Clas Ohlsson som heter "Prologue" (http://www.clasohlson.se/Product/Produc ... =167262846).
Går att få Telldus NET att läsa av dessa?

Update:
Kom på en till fråga... Jag har en Roxcore Duk, men jag kan inte få "inställningarna" att sparas när jag valt koden på live.telldus.com.
Vet inte om de inte ska synas, men jag har inte heller lyckats styra den.
If you can't find it, make it and share it! - http://www.snille.net

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Proove EWR1003 & Prologue...

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Roxcore måste vi titta på:
http://developer.telldus.com/ticket/137
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

dtkalle
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Proove EWR1003 & Prologue...

Post by dtkalle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur konfigurerar man enhet 4 osv? Housecode 426 och Unitcode 4 funkar inte.

Snille
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Enköping
Contact:

Re: Proove EWR1003 & Prologue...

Post by Snille » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Först började jag med att lära varje uttag med fjärrkontrollen som följer med så att alla går att tända manuellt om man vill.
Lade till ett uttag på Telldus Live som har 426 på "Housecode" och tex 4 på "Unitcode".
Satte uttaget i "Learn mode" och skickade "on" signal med Telldus Net. Man kan se att den "lärt" sig eftersom dioden sluta blinka då.
Det var allt. Satte 1-3 på se tre första och 4-6 på de tre sista. Nu funkar det med både Telldus Live och färrkontrollerna. :)
If you can't find it, make it and share it! - http://www.snille.net

petzno
Posts: 116
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Proove EWR1003 & Prologue...

Post by petzno » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei, fikk du Prologue fra Clas Ohlson til å fungere?

Snille
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Enköping
Contact:

Re: Proove EWR1003 & Prologue...

Post by Snille » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

petzno wrote:Hei, fikk du Prologue fra Clas Ohlson til å fungere?
Hej petzno,
Inte än, vet inte var man skall leta riktigt. Den sänder på 433mhz bandet i alla fall.
Kanske inte stöds än?..
Någon annan som vet?
If you can't find it, make it and share it! - http://www.snille.net

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Proove EWR1003 & Prologue...

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Roxcore måste vi titta på:
http://developer.telldus.com/ticket/137
Kan ju tillägga att det bara ser ut att vara en presentationsbugg. Den valda koden verkar trots allt sparas.

Post Reply