Net - bara med Live?

Moderator: Telldus

Post Reply
thompabompa
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Net - bara med Live?

Post by thompabompa » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kanske en newbie-fråga, men har jag förstått följande rätt; Tellstick Net fungerar _bara_ med Telldus Live?
Eller är det så smidigt att den går att kommunicera med via ett lokalt nätverk?

fredrik.jacobsson
Site Admin
Posts: 284
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Net - bara med Live?

Post by fredrik.jacobsson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Avsikten är att TellStick Net även ska gå att styra lokalt via nätverket - oberoende av Telldus Live!, läs mer här:
http://developer.telldus.se/ticket/114
Fredrik Jacobsson
Telldus Technologies

mercante
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Net - bara med Live?

Post by mercante » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hade samma fråga som "thompabompa". Följdfrågan är då om man bara kan använda tredjepartsprogram lokalt. Är intresserad av att bl.a. kunna fjärravläsa temperatur hemma vilket inte funkar via Telldus Live!

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Net - bara med Live?

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Enligt tickern är det tydligen tänkt att den skall kunna användas på ett liknande sätt som Duo'n men då ansluten till ett nätverk. Det tolkar jag som att man skall kunna hantera den ifrån andra program lokalt. Offline alternativt Live! kanske är optioner som därmed kan användas valfritt.

mvh

micke.prag
Site Admin
Posts: 2241
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Net - bara med Live?

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja, tanken är att TellStick Net ska kunna bli en nätverksansluten TellStick Duo. Antingen att använda helt fristående eller genom vårt API/TelldusCenter.

Steg ett kommer bli att öppna upp för direkta anrop mot enheten. Steg två blir att bygga in det i vårt API (vilket kräver rätt mycket mer jobb).

Ni som är intresserade av direkt styrning. Kom gärna med förslag hur kommunikationen med TellStick Net kan ske så att det blir "rätt" från början.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Net - bara med Live?

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Ja, tanken är att TellStick Net ska kunna bli en nätverksansluten TellStick Duo. Antingen att använda helt fristående eller genom vårt API/TelldusCenter.

Steg ett kommer bli att öppna upp för direkta anrop mot enheten. Steg två blir att bygga in det i vårt API (vilket kräver rätt mycket mer jobb).

Ni som är intresserade av direkt styrning. Kom gärna med förslag hur kommunikationen med TellStick Net kan ske så att det blir "rätt" från början.
En ordentlig REST-gränsyta känns modernt, likt den ni har mot Live.

En sidofråga till Micke. Den Net-apparat som vissa av oss utvecklare fick tillgång till, klarar den av att ta emot signaler som Duon? Den frågan kanske har varit uppe förut.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2241
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Net - bara med Live?

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jepp, från och med firmware version 2 (som är den version som finns i enheterna som säljs). Skicka ett privat email till mig så kan jag skicka en instruktion hur du uppgraderar.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

oden_de
Posts: 48
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Weingarten

Re: Net - bara med Live?

Post by oden_de » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,
jag är ny här och har en fråga om det nu gå att få kontakt med Tellstick Net via nätverk?
Om ja hurß
tack för hjälpen.
Thomas
Thomas

Tellstick NET 4v - X10
Windows 7 / XP
Android
Remotstick
Tasker
Windows Mobil 6.1

micke.prag
Site Admin
Posts: 2241
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Net - bara med Live?

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Micke Prag
Software
Telldus Technologies

robflo
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Net - bara med Live?

Post by robflo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej. Har använt tellstick net i tre veckor nu och är väldigt nöjd. Har byggt upp med 10 enheter i sommarstugan, men börjar nu fundera över ett större projekt i hemmet. Hur är det i dagsläget, kan man styra tellstick net över lokalt nätverk eller är man beroende av internet uppkoppling?

etompau
Posts: 2275
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Net - bara med Live?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

robflo wrote:Hej. Har använt tellstick net i tre veckor nu och är väldigt nöjd. Har byggt upp med 10 enheter i sommarstugan, men börjar nu fundera över ett större projekt i hemmet. Hur är det i dagsläget, kan man styra tellstick net över lokalt nätverk eller är man beroende av internet uppkoppling?
Telldus har inte släppt något som gör att den kan jobba fristående i ett lokalt nätverk. Kanske ska du titta på den nya Znet istället. Den kopplar upp sig mot Live, men fortsätter att hanterar schemaläggningar/event även då internetförbindelse försvinner. Lokal styrning är på gång.
Both TellStick ZNet Lite and TellStick ZNet Pro are, with a built in web server, prepared for local control in the future.

dna
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Net - bara med Live?

Post by dna » Thu Jan 18, 2018 11:08 am


Post Reply