Page 1 of 1

ersätt telldus tellstick net ?

Posted: Thu Feb 28, 2019 11:05 am
by Knusse
Hejsan har en Tellstick net som jag egentligen e nöjd med , men har funderat lite har Trådlös väggströmbrytare Nexa LWST-615 som jag styr vissa lampor med och i appen till iphone kan man inte se om man stänger av med väggbrytaren den förblir som den skulle vara på , blir det samma med TellStick ZNet Lite v2 Z-Wave gateway eller är den "lika dum" ?

Re: ersätt telldus tellstick net ?

Posted: Thu Feb 28, 2019 11:22 am
by etompau
Om du skannar in väggsändarens kod för den (de) enheter den styr så kommer statusen att uppdateras i Telldus Live när du trycker på sändaren.
Sedan är det så att 433 MHz-prylar aldrig har varit byggda för att signalera sin status via tvåvägsprotokoll. Denna funktion finns då i de dyrare Z-wave-baserade enheter som funkar med en ZNet.

Re: ersätt telldus tellstick net ?

Posted: Thu Feb 28, 2019 11:33 am
by Knusse
etompau wrote:
Thu Feb 28, 2019 11:22 am
Om du skannar in väggsändarens kod för den (de) enheter den styr så kommer statusen att uppdateras i Telldus Live när du trycker på sändaren.
Sedan är det så att 433 MHz-prylar aldrig har varit byggda för att signalera sin status via tvåvägsprotokoll. Denna funktion finns då i de dyrare Z-wave-baserade enheter som funkar med en ZNet.
Är lite grön på detta ännu , kan du snälla förklara hur man gör det ? :)

Re: ersätt telldus tellstick net ?

Posted: Thu Feb 28, 2019 11:43 am
by etompau
I Telldus Live, gå in på den mottagare som är aktuell, väl Redigera enhet--Skanna sändare. Tryck därefter på väggsändare så ska du se hur huskoden ändras, spara ändringen.

Re: ersätt telldus tellstick net ?

Posted: Thu Feb 28, 2019 12:31 pm
by Knusse
etompau wrote:
Thu Feb 28, 2019 11:43 am
I Telldus Live, gå in på den mottagare som är aktuell, väl Redigera enhet--Skanna sändare. Tryck därefter på väggsändare så ska du se hur huskoden ändras, spara ändringen.
Gjort som du säger fick det att ändra huskoden , testade tända via apppen och stängde av med väggbrytaren , men i appen påstås det fortfarande att lamporna är på fast dom är släckta :/

Re: ersätt telldus tellstick net ?

Posted: Thu Feb 28, 2019 12:43 pm
by Knusse
Knusse wrote:
Thu Feb 28, 2019 12:31 pm
etompau wrote:
Thu Feb 28, 2019 11:43 am
I Telldus Live, gå in på den mottagare som är aktuell, väl Redigera enhet--Skanna sändare. Tryck därefter på väggsändare så ska du se hur huskoden ändras, spara ändringen.
Gjort som du säger fick det att ändra huskoden , testade tända via apppen och stängde av med väggbrytaren , men i appen påstås det fortfarande att lamporna är på fast dom är släckta :/
Edit fick det att fungera nu, tryckte på avsluta scanning före jag spara och då fungera det inte , Tusen tack !! Dock så har jag 6 st lampor jag styr med brytaren och nu när jag stänger av en av lamporna så slocknar alla och 5st blir kvar som dom skulle vara på :D
Men vet du om det går att de gör likadant med en till väggbrytare då jag kan styra lamporna via 2 st väggbrytare och tellsticken ??

Re: ersätt telldus tellstick net ?

Posted: Thu Feb 28, 2019 3:43 pm
by etompau
Givetvis kan du ha fler väggbrytare där du har skannat in de unika huskoderna och få statusuppdatering i Telldus Live.
Du kan ju använda en Nexa LWST-605 som har två kanaler/knappar.