TZWP-102 (Telldus Plug-in switch mini) felaktig förbrukning

Moderator: Telldus

Post Reply
alexbergsland
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

TZWP-102 (Telldus Plug-in switch mini) felaktig förbrukning

Post by alexbergsland » Sun Jan 20, 2019 7:12 pm

Jag har nyligen skaffat en RaZberry2 och har den inkopplad på en Raspberry 2B.
Just nu kör jag Domoticz men jag testade Z-Wave.me innan och resultatet var detsamma med ZWP-102, uttaget fungerar i sig som det ska, det kan inkluderas och slås av och på. Men effektmätningen är helt fel.
Jag har än så länge bara testat två förbrukare, en värmekabel (på 25W) till ett terrarium och en lågenergilampa på 20W. I Domoticz visar uttaget 645W just nu med lågenergilampan inkopplad. Med värmekabeln var det 850W nånting.

Nu har jag ju ingenting annat än Razberryn att testa med, så det kan ju lika gärna vara den som gör att det blir galet.

Nån som testat mini-pluggen och har andra eller samma erfarenhet?

alexbergsland
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TZWP-102 (Telldus Plug-in switch mini) felaktig förbrukning

Post by alexbergsland » Sun Jan 20, 2019 7:42 pm

Nu testade jag att köra fläktaggregatet genom den och det drar då 3,2kW enligt Domoticz.
Enligt tångamperemetern drar det 0.4A, alltså 92W.

Pjoms
Posts: 23
Joined: Mon Jan 07, 2019 2:44 pm

Re: TZWP-102 (Telldus Plug-in switch mini) felaktig förbrukning

Post by Pjoms » Mon Jan 21, 2019 7:12 am

Jag har tre stycken Telldus Plug-in switch mini och dessa ger rimliga värden. Har dock inte kontrollmätt dem.
Däremot presenteras alla tre olika i Live trots att alla har standard inställningar. Dessutom heter alla mätvärden "Energi" i historiken, men det rår nog inte switchen för...
Attachments
Ventilation.jpg
Ventilation.jpg (46.48 KiB) Viewed 616 times
Diskmaskin.jpg
Diskmaskin.jpg (49.86 KiB) Viewed 616 times
Sensorer.jpg
Sensorer.jpg (45.37 KiB) Viewed 616 times

alexbergsland
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TZWP-102 (Telldus Plug-in switch mini) felaktig förbrukning

Post by alexbergsland » Mon Jan 21, 2019 9:20 pm

När jag ser dina bilder kommer jag att tänka på att det står 0V i spänningsfältet hos mig. Det kan ju vara en ledtråd till att den inte mäter rätt.

alexbergsland
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TZWP-102 (Telldus Plug-in switch mini) felaktig förbrukning

Post by alexbergsland » Sat Jan 26, 2019 4:58 pm

Nu har jag köpt tre pluggar till och de visar både spänning och effekt så den första som inte visade nånting alls är nog defekt och får reklameras.

Post Reply