WMR-1000 i dubbeltrapp?

Moderator: Telldus

Post Reply
honkenen
Posts: 9
Joined: Thu Mar 01, 2018 10:27 am

WMR-1000 i dubbeltrapp?

Post by honkenen » Fri Oct 19, 2018 7:45 pm

Hej,

Har en lampa i en trapp.
Det finns en dubbel-strömbrytare (kron) uppe i trappen som styr två lampor en i trappen och en på annat håll men ingen kabel där nere så tänkte mig en trådlös variant med en WTE-1 där nere.

Visade för elektrikern alternativen och slutligen köpte jag en WMR-1000 eftersom det var en kanal jag ville kunna styra.
När han väl skulle koppla in den så kom han fram till att jag måste ha en dubbeltrapp istället för kron för att det skulle funka.

Vi kopplade in den och det verkade funka.
Jag kan tända och släcka båda lamporna på knapparna och jag kan tända och släcka lampan som är kopplad till pucken via telldus.
Men, om lampan i trappen är tänd med telldus och jag sen tänder den andra lampan slocknar lampan i trappen.

Vad är fel?
Är det så enkelt som att jag inte ska ha en WMR-1000 utan att en kronbrytare och en WMR-3000 hade varit ett bättre val?

Ursäkta om det är otydligt men hoppas någon förstår mitt problem och kan hjälpa mig framåt...

etompau
Posts: 2334
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: WMR-1000 i dubbeltrapp?

Post by etompau » Sat Oct 20, 2018 5:36 pm

Styringången till WMR-1000 måste anslutas till en potentialfri brytare. Du kan inte använda din kronomkopplare för denna funktion, du måste som elektrikern säger, använda en dubbeltrapp. I denna har du två helt separata brytare.
Om det sedan är det som orsakar ditt fel låter jag vara osagt, svårt att avgöra så här på distans.

honkenen
Posts: 9
Joined: Thu Mar 01, 2018 10:27 am

Re: WMR-1000 i dubbeltrapp?

Post by honkenen » Sun Oct 21, 2018 6:30 pm

Ok, tack för svaret.
Jo vi bytte till dubbeltrapp, och den är kopplad potentialfri, de var då detta fel uppstod men nåt är knassigt.
Upptäckte de först ett dygn senare så kunde inte resonera med elektrikerna direkt.

Kanske jag skulle ha behållt kronomkopplaren och köpt en WMR-3000 istället.

etompau
Posts: 2334
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: WMR-1000 i dubbeltrapp?

Post by etompau » Sun Oct 21, 2018 6:40 pm

Som sagt, svårt att via forumet komma med något exakt besked. Elektrikern borde kunna fixa detta.
Det låter som du har två lampor som du styr från samma kronbrytare. En av dessa vill du nu koppla en mottagare till för att du kunna styra från bef. knapp samt en annan väggsändare.
Borde inte vara omöjligt att lösa tycker jag.

honkenen
Posts: 9
Joined: Thu Mar 01, 2018 10:27 am

Re: WMR-1000 i dubbeltrapp?

Post by honkenen » Sun Oct 21, 2018 6:53 pm

Ja, alltså vi bytte ju från kron till dubbeltrapp för att han sa att det inte funkade men fick ändå inte till det.
Förstår att de är svårt att svara på exakt. Lutar dock åt att jag använder en puck med två kanaler och återgår till kronomkopplaren och hoppas på bättre lycka då...

Elektrikern var klar så ska inte hit nå mer men får väl ringa och berätta läget och se om vi löser det.

Tack för svaren iaf.

honkenen
Posts: 9
Joined: Thu Mar 01, 2018 10:27 am

Re: WMR-1000 i dubbeltrapp?

Post by honkenen » Mon Oct 22, 2018 8:58 am

Nu har jag felsökt med elektrikern, så tänkte delge slutsatsen.

Nexa-pucken fick inte plats bakom dubbeltrappströmbrytaren så vi satte pucken på vinden i en dosa, eftersom den skulle vara potentialfri och endast vara kopplad till en av brytarna blev det problem med att den andra brytaren hade ström och då skapade en magnetisktfält/störning på den potentialfria slingan som gick till nexa. Därför slog den av när den andra brytaren slogs på.

Lösningen blev att vi satte dit en WMR-3000 med två kanaler istället.

Nu funkar det fin fint, och jag kan styra båda lamporna istället.

etompau
Posts: 2334
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: WMR-1000 i dubbeltrapp?

Post by etompau » Mon Oct 22, 2018 9:24 am

OK, det var lite lurigt. Långa ledningar till styringången är alltså inte att rekommendera.
Kul att ni fick löst det. :D

Post Reply