Att styra persienner

Moderator: Telldus

RickardP
Posts: 55
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nyköping, Sweden
Contact:

Att styra persienner

Post by RickardP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är det någon som hittat lösning för att styra persienner?

Menar, borde räcka med en motor som drar in repet på ett klick så långt som det är nödvändigt sedan vid nästa tryck rullar ut tråden, är lite sugen på testa göra en sådan grej men tänkte om någon redan har en lösning så lika bra kolla här?

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Att styra persienner

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sök på "elero". Jag har själv deras ProLine 2 motorer och styrningar i mina markiser.
Dyrt, funkar inte med Tellstick men snyggt, bra funktion och kvalitet

Kolla videon för ProLine 2

http://www.elero.com/se.htm

mvh

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Att styra persienner

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi håller för tillfället på att undersöka om motoriserade rullgardiner från svenska företaget Hasta går att styra. Det ser ljust ut just nu.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

RickardP
Posts: 55
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nyköping, Sweden
Contact:

Re: Att styra persienner

Post by RickardP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Vi håller för tillfället på att undersöka om motoriserade rullgardiner från svenska företaget Hasta går att styra. Det ser ljust ut just nu.
Intressant, skriv gärna när ni vet mera.

Jag har en idè jag ska kolla med en mer elektronik intresserad kompis så får vi se.

ccBjorn
Posts: 36
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Att styra persienner

Post by ccBjorn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kolla med rollertrol.com , jag köpte deras små rörmotorer utan RF-mottagare. Fungerar smutt att fjärrstyra med vanlig Nexa-brytare och kabelhärva med dubbelverkande relä och 12v adaptrar. Att få stöd för deras motorer med inbyggda RF-mottagare vore dock bra mycket smidigare.

Motorerna deras är inte farligt dyra (jämfört med andra motorpersienner) men frakten från Kanada var mindre trevlig att betala.

dalar001
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Att styra persienner

Post by dalar001 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej micke, jag är lite nyfiken på hur det går....
Jag har idag tre hasta "motorer" och en 1-kanals fjärr, jag såg i version 2.1 att hasta fanns med men jag förstår inte hur det skall fungera då hasta fjärren har comfirm och limit knappar som "saknas" i tellcenter.
Jag har även en tellstick duo som jag har försökt läsa av "koderna" men den reagerar inte på hasta fjärren.

Hur bar du dig åt? är det nått mer jag saknar då det är den sista "pucken" att lösa innan jag börjar min HA lösning

Målbild:

Web styrning som har kommandon som:

"se på film" och då skall:
Lampor som finns i rummet släckas eller dimmas, (tellstick)
Duk skall rullas ner, (tellstick)
Rullgardiner skall rullas ner, (tellstick när det fungerar)
Surround anläggning skall starta och ställas i film läge (görs via rs323 idag).
Projector skall starta (görs via rs232 idag).

Allt skall givetvis vara WAF anpassat. :D

//Daniel

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Att styra persienner

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Limit är inte implementerat i mjukvaran så det behöver du fjärrkontrollen till. Det är ju dock bara något du gör en gång sen kan du låta TellStick ta över.

Lära upp mottagaren gör du med vår knapp "learn" (motsvarande "confirm" på fjärren).
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

snesteg
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: EU

Re: Att styra persienner

Post by snesteg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har en tidig Tellstick, TS001 Batch 3. Kan den styra Hasta-motorer?

Eller behöver jag en Hasta-fjärrkontroll och Tellstick Duo för att läsa in koderna?

Eller finns det en "learn"-knapp på Hasta-motorn så att den kan lära sig en random Remote Code och Unitcode från Telldus Center?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Att styra persienner

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hasta är självlärande och har många minnen så du behöver ingen TellStick Duo för att styra. Dock är Batch 3 för gammal.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

evert
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: LULEÅ

Re: Att styra persienner

Post by evert » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har jag förstått detta rätt så kan jag köpa denna mörkläggande rullgardin och koppla mot telldus center.


http://www.frapp.se/sv/gardiner-tyger-H ... 100-cm.php

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Att styra persienner

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja, Hasta går att styra om du har en TellStick av en av de senare batcherna.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

evert
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: LULEÅ

Re: Att styra persienner

Post by evert » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tackar inga problem får väl köpa en ny sticka. hmm hur vet man fr.o.m. vilken batch?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Att styra persienner

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Definitivt fr.o.m. batch 11. Möjlightvis även tidigare batcher men jag har ingen möjlighet att testa just nu.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

evert
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: LULEÅ

Re: Att styra persienner

Post by evert » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Har nu inhandlat gardiner och det funkar utan problem från telldus center men från iphoneappen via telldus live är det dött
valet on off finns men inte upp ner och stopp. Vad kan jag ha missat?

evert
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: LULEÅ

Re: Att styra persienner och rullgardiner

Post by evert » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det fungerar från telldus live men inte från iphoneappen antingen är det inte implementerat i appen eller så
är det fel i överföringen mellan livekontot och appen. Samma sak i myAbell larmet, gardinerna finns där som i appen men bara med av och på.
Nu känns det lite tungt dom var ju rätt dyra och till lite nytta utan att kunna styras från appen.

Post Reply