Page 1 of 1

Få in en tryckgivare i systemet

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Martinbswe.swe
Hallå!
Har länkat ihop telldus systemet med mitt 1-wire system som är under uppbyggnad....
Tanken är ju så klart att kunna hålla koll på en hel del temperatur...
Har ett återvinnings aggregat till ventilationen som jag skulle vilja ha lite koll på, även när jag inte är hemma och kan kolla på displayen..
Har köpt ett gäng kapslade 1-wire givare som ska monteras in i aggregatet, men nu till probleme....
Jag kör med vattenburen eftervärme och skulle vilja hålla koll på vattentrycket och reglermotorn till värme ventilen...
Har ett 1-wire AD kort, problemet är att skala värdet så det i tryckgivarens fall visar 0-2,5 bar och ventilen 0-100 procent...
Går det att fixa....?
Eller blir jag tvungen att fixa till något med hjälp av min raspberry pi3 som ligger och skrattar åt mig i en låda...!!
Är en gammal automations elektriker som numera bara är hobby elektriker, i dag fördriver jag arbetstiden i en röd bil med blåa lampor och siren... :D

Med vänlig hälsning,
Martin

Re: Få in en tryckgivare i systemet

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by etompau
Det bör kunna göras med ett LUA-skript. Har dock själv ännu inte rotat runt med detta.
http://live.telldus.com/help/lua

Re: Få in en tryckgivare i systemet

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Martinbswe.swe
Någon som har erfarenhet av LUA-script och vet om det är möjligt att scala om signalen och presentera det nya värdet i appen..??

Martin

Re: Få in en tryckgivare i systemet

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Kalarne
Kolla exemplet:

https://github.com/telldus/tellstick-lu ... 8ef4a49d61

Borde ge svaret på din fråga.