Qubino bastu

Moderator: Telldus

Post Reply
OlleBjörk
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Qubino bastu

Post by OlleBjörk » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Använder en Qubino flush 1 relay för att styra en Kontaktor, som i sin tur styr en bastu. Har köpt den tillhörande tempsensorn. Men vet ej hur jag ska göra för att få in en temperatur som går att läsa i Telldus live. Hoppas ni förstår vad jag mest. Vet någon hur man gör eller har nån nå tips. Tacksam för svar

OlleBjörk
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino bastu

Post by OlleBjörk » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har nu fått in en temperatur. Tveksam om den stämde men hur får man den att uppdateras. Alltså hur får man in nya temperaturer

etompau
Posts: 2314
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Qubino bastu

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det ska väl gå med automatik, på samma sätt som för övriga temp.givare.

Marcinc
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino bastu

Post by Marcinc » Sat Dec 01, 2018 3:31 pm

Hej,

Hur lyckades du få in tempsensor till Qubino Flush 1D relay?
Jag köpte tempsensor idag och anslöt den men tempen vill inte dyka upp.

Jag provade också exkludera Qubino, och inkludera igen med termometern ansluten. Då dök Qubino som tre switchar???
Det ända sättet att få den korrekt inkluderat (med bara en switch) var att ta bort termometern innan inkluderingen.

(vid inkluderingen med termometer identifierar den 16 command classes, utan termometer är det 14)

Är det någon annan som haft liknande utmaningar?

Jag har Znet v2, firmware v1.1.1.

Mvh
Marcin

Post Reply