Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Moderator: Telldus

snej81
Posts: 84
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by snej81 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag fick min Znet V2 igår och har bara kört igång mina 433 prylar än så länge. Jag har dock problem med räckvidden som det verkar, jämfört med min Tellstick NET. Jag har 8 st temp/fukt-sensorer runt om i kåken som fungerat perfekt i ett år med Tellstick NET, men tre av dem fungerar i princip inte alls nu. Sensorerna hittades av Znet-enheten, men har inte haft någon kontakt sen tidigt i morse nu. Två av dessa är Telldus egna kyl/frys-sensorer och sitter endast 3 m ifrån Znet-enheten.

Dessutom fungerar två av mina fjärrströmbrytare mycket dåligt eller inte alls, avstånd mellan ca 7-10 m. Även dessa har fungerat finfint med Tellstick NET.
Jag har provat med två olika antenner, Znet original samt en förstärkt extra lång antenn som jag använt på min Tellstick NET då jag i början hade lite problem med räckvidden även där, men efter att trixat med positionen på sensorer och ny antenn så har det flutit på i princip helt smärtfritt i ett år. Och alla sensorer och enheter är helt orörda sen bytet till Znet.

Jag har ett pågående supportärende med Telldus som redan jobbar med detta och är mycket hjälpsamma, så jag har inget att klaga på öht utan är bara intresserade om det finns någon annan som fått igång sin Znet V2. Och isf om ni har liknande bekymmer eller fungerar 433 bandet som det ska för er?

Mellberg
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by Mellberg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har liknande problem med min znet v2, först verkade allt funka men igår kväll lyckades den inte släcka mer än en av fem brytare, för att efter lite testade inte styra någon brytare alls. Tempsensorn funkade 1 m ifrån men 6 m bort genom en trävägg funkar den inte alls. Lite oroande. Dock verkade den tända det mesta i morse.
Såg också att det är en röd lampa vid driftstatus på telldus hemsida, tänkte om det hade något samband?

snej81
Posts: 84
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by snej81 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Mellberg wrote:Jag har liknande problem med min znet v2, först verkade allt funka men igår kväll lyckades den inte släcka mer än en av fem brytare, för att efter lite testade inte styra någon brytare alls. Tempsensorn funkade 1 m ifrån men 6 m bort genom en trävägg funkar den inte alls. Lite oroande. Dock verkade den tända det mesta i morse.
Såg också att det är en röd lampa vid driftstatus på telldus hemsida, tänkte om det hade något samband?
Tycker du ska rapportera detta på Telldus supportsida så att det blir ett officiellt ärende av det, om det nu är fler som är drabbade är det bra att dem vet om detta.

http://support.telldus.com/open.php

snej81
Posts: 84
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by snej81 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har kört igång lite Z-wave prylar nu och kan meddela att dem fungerar fint iaf :)

Chrichton
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by Chrichton » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag fick min Znet V2 idag och har bara kunnat kört igång mina gamla 433 prylar med Kodlås(A-1,A-2 osv). :?
Hoppas att det funkar ikväll när det ska släckas ned
Alla självlärande mottagare hittas inte.
har också en röd lampa vid driftstatusen på telldus hemsida.

patnil-9
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by patnil-9 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har själv stora problem med den nya v2 modellen. Har inte haft nått liknande tidigare så jag köpte telldus z wave strömbrytare samtidigt. Vill ha koll på status om man lyckats tända eller släcka. Men räckvidden för att det skall fungera är ca 1m. Dessutom lyckas jag inte alltid tända eller släcka en lampa på 5m fri sikt från mottagaren. Och när det lyckas så ändras inte status och visar rätt. Inte riktigt vad jag tänkt mig. Vill ha detta i stugan för att starta element och då är det bra att veta om man verkligen gjort det. Har skapat ärende hos supporten så vi får se vad dom föreslår. Men känns osannolikt att 3st uttag ska ha fel på sig. Känns mer som om z wave frekvensen inte har någon som helst räckvidd

snej81
Posts: 84
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by snej81 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Chrichton wrote:Jag fick min Znet V2 idag och har bara kunnat kört igång mina gamla 433 prylar med Kodlås(A-1,A-2 osv). :?
Hoppas att det funkar ikväll när det ska släckas ned
Alla självlärande mottagare hittas inte.
har också en röd lampa vid driftstatusen på telldus hemsida.
Yes, Telldus servers har legat nere sen 19:30 ca så nu funkar ingenting. Mitt i när jag höll på att lägga till mina sista vattensensorer..

En grej jag reagerade på, efter att kontakten med Live bröts så funkar inga kommandon till varesig mina 433 brytare/sensorer eller Z-wave prylar. Znet ska ju köra scheman lokalt utan internetuppkoppling, men nu ligger som sagt allt helt nere.
patnil-9 wrote:Har själv stora problem med den nya v2 modellen. Har inte haft nått liknande tidigare så jag köpte telldus z wave strömbrytare samtidigt. Vill ha koll på status om man lyckats tända eller släcka. Men räckvidden för att det skall fungera är ca 1m. Dessutom lyckas jag inte alltid tända eller släcka en lampa på 5m fri sikt från mottagaren. Och när det lyckas så ändras inte status och visar rätt. Inte riktigt vad jag tänkt mig. Vill ha detta i stugan för att starta element och då är det bra att veta om man verkligen gjort det. Har skapat ärende hos supporten så vi får se vad dom föreslår. Men känns osannolikt att 3st uttag ska ha fel på sig. Känns mer som om z wave frekvensen inte har någon som helst räckvidd
Jaså är det strul med Z-wave oxå, det har fungerat felfritt för mig fram tills 19:30 ikväll när servern gick ner, antar att det är underhållsarbete då jag strax innan fick svar från supporten att dem höll på att undersöka fler ärenden som dem fått in (antagligen ditt bland annat..)

Chrichton
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by Chrichton » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej igen
Tyvärr fungerar det fortfarande inte för mig,fortfarande röd lampa vid driftstatusen på telldus hemsida.Någon mer som fortfarande har det?
Det som funkar är de gamla Nexa 433 prylar med Kodlås(A-1,A-2 osv) kan sätta på/av genom telldus live lamporna. De släcktes Inte i går kväll enligt schemat dock tändes de i eftermiddags.
Alla nya Telldus självlärande får jag inte kontakt med.
Blir nog att göra ett supportärende av det,lite besviken blir man ju :(

snej81
Posts: 84
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by snej81 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Chrichton wrote:Hej igen
Tyvärr fungerar det fortfarande inte för mig,fortfarande röd lampa vid driftstatusen på telldus hemsida.Någon mer som fortfarande har det?
Det som funkar är de gamla Nexa 433 prylar med Kodlås(A-1,A-2 osv) kan sätta på/av genom telldus live lamporna. De släcktes Inte i går kväll enligt schemat dock tändes de i eftermiddags.
Alla nya Telldus självlärande får jag inte kontakt med.
Blir nog att göra ett supportärende av det,lite besviken blir man ju :(
Driftstatus är röd på Telldus.se ja.. Dock fungerar (nästan) allt för mig som det ska, både 433 enheter/sensorer och Z-wave. Jag har faktiskt betydligt bättre kontakt med mina 433 sensorer/enheter idag, undrar om det har med deras uppdatering att göra. Måndag-tisdag-onsdag fungerade knappt något som det skulle.

Så här skrev dem på Twitter imorse, så det är möjligtvis fortfarande en hel del störningar.
Telldus Technologies ‏@telldus_status 10 timför 10 timmar sedan
All functions in Telldus Live! should be working normally again, but we are still monitoring the situation.

joakim99
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by joakim99 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag försökte aktivera min Znet lite v2 nu ikväll men det verkar som om telldus live tror att det är en Net v2. Kan inte lägga till några z-wave prylar utan bara 433 MHz prylar.

patnil-9
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by patnil-9 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Känns så där med den nya v2 versionen. Det som stör mig mest är att supporten inte bryr sig om att svara! På nått sätt skulle det vara bra att återkoppla. Gå ut med information att dom arbetar med problemet t.e.x. Man verkar ju inte vara ensam om att ha problem med z wave och den nya v2.

etompau
Posts: 2334
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

patnil-9 wrote:Känns så där med den nya v2 versionen. Det som stör mig mest är att supporten inte bryr sig om att svara! På nått sätt skulle det vara bra att återkoppla. Gå ut med information att dom arbetar med problemet t.e.x. Man verkar ju inte vara ensam om att ha problem med z wave och den nya v2.
Återkoppla gärna hur det gick. Har själv aldrig haft problem med att få snabb hjälp från Telldus, så jag har svårt att tro att dom inte skulle bry sig om ditt problem.

snej81
Posts: 84
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by snej81 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag tycker faktiskt dem brukar vara väldigt hjälpsamma vid supportärenden, har alltid fått mycket bra och snabb hjälp. Tror dock dem haft väääldigt mycket att stå i sen Znet V2 lanseringen..

g-eek
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by g-eek » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag upplever oxå samma problem med dålig räckvidd på min v2, har precis postat ett ärende till telldussupporten med följande info:

Jag har nu kört min znet lite v2 nästan en vecka, jag har flyttat runt den i huset och även köpt en större 433mhz antenn. Men jag upplever ändå att det är extremt dålig räckvidd både på mottagning och sändning på 433 samt på zwave. Skall det vara så uselt? När jag parade ihop zneten med mina nexa WMR-1000 mottagare var jag tvungen att flytta zneten så att den var ganska nära för att parningsförfarandet skulle funka.

Jag bor i en enplans trävilla på 140kvm ute på landet, jag styr inbyggda nexamottagare WMR-1000 sedan många år tillbaka, men tidigare endast mha Nexas fjärrkontroll. Detta har funkat hur bra som helst och aldrig upplevt dålig mottagning fram till nu när jag skall sköta allt med znet.
Jag har även köpt några 433mhz termometrar (http://www.clasohlson.com/se/Temperatur ... er/36-1797) men de funkar bara när de är max några meter (inomhus) från zneten.
Samma problem har jag upplevt med de znet magnetkontakter jag provat (http://www.zwavesverige.se/sakerhet-sen ... nsor-gen-5)

Hur kan det vara så att nexas fjärrkontroll har bättre sändningsförmåga än vad zneten med extern antenn har? Är det något fel? finns det någon parameter man kan skruva på för att få det att funka bättre?

joakim99
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by joakim99 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

joakim99 wrote:Jag försökte aktivera min Znet lite v2 nu ikväll men det verkar som om telldus live tror att det är en Net v2. Kan inte lägga till några z-wave prylar utan bara 433 MHz prylar.
Efter att jag kontaktade supporten så tog det 5-10 min så hade de löst mitt problem så mitt intryck av supporten är att den fungerar bra.

Jag lider av samma problem att räckvidden är tämligen begränsad för 433 MHz bandet.

Post Reply