Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Moderator: Telldus

Post Reply
Kalabra
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by Kalabra » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har noterat att det dykt upp en möjlighet att skapa grupper på ett smidigt sätt i Enhetshanteraren, mycket bra och efterlängtat, tack!
Perfekt för "master switch" osv.

Fungerar mycket bra, tack!

Nexauser
Posts: 59
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by Nexauser » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har börjat kolla på detta igår. Administrationen funkar jättebra och när man använder den "manuellt" direkt i Live eller via Remotestick så funkar det bra.

Jag provade att lägga upp en schemastyrning i Live där jag bytt ut tändning av enskilda device mot att använda en grupp.
I morse när det skulle tända så tände det aldrig. Andra device tände som inte var i grupp.

Måste hem och experimentera ikväll. Har en misstanke om att det inte blir bra att ha repetition (3 st) när man kör grupp, det kanske krockar på något sätt så jag skall kolla upp det.

Någon annan som råkat ut för detta?

eviljava
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by eviljava » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har inte heller fått det att tända.

Men jag körde på BETA-schemaläggaren. Vet ej om det har någon betydelse?
Jag har bytt till "normal" nu och förhoppningsvis kommer lamporna att tändas vid solnedgången :)

Nexauser
Posts: 59
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by Nexauser » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

eviljava wrote:Jag har inte heller fått det att tända.

Men jag körde på BETA-schemaläggaren. Vet ej om det har någon betydelse?
Jag har bytt till "normal" nu och förhoppningsvis kommer lamporna att tändas vid solnedgången :)
Jo jag körde också BETA. Bara att testa sig fram för att se något samband.

Nexauser
Posts: 59
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by Nexauser » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har testat fram och tillbaka med olika inställningar men inte fått det att fungera med Scheduler och grupper.
Jag har skickat en förfrågan till support.

stefan.persson
Posts: 353
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by stefan.persson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Schemaläggaren har uppdaterats med en fix så att grupper fungerar. Beta-schemaläggaren kräver dock en lite mer ingående kodändring, kommer att titta på det i morgon. En kommunikationsmiss här hos oss, tack för att ni rapporterade det.
Stefan Persson
Software
Telldus Technologies

Nexauser
Posts: 59
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by Nexauser » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I eftermiddags var grupper i Scheduler med BETA inställning fixad. Jag har provat och det är igång.
Snabbt och bra fixat.

jasy
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Göteborg

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by jasy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är jag blind? Jag hittar inte något med grupper, och det var just det jag letade efter... :cry:

jasy
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Göteborg

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by jasy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jasy wrote:Är jag blind? Jag hittar inte något med grupper, och det var just det jag letade efter... :cry:
Och självklart hittar jag svaret själv när jag ställt frågan...

lexan76
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by lexan76 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tjenare
Jag hittar ingen möjlighet att välja gripper i Schemaläggaren, hur gör man?

Fredrik

tronde
Posts: 600
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Äntligen gruppkoppling av mottagare i Live!

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

lexan76 wrote:Tjenare
Jag hittar ingen möjlighet att välja gripper i Schemaläggaren, hur gör man?

Fredrik

Du må først opprette en gruppe i "my devices". Dette gjør du der du oppretter en ny enhet.

Deretter bruker du denne gruppen i skjemaleggeren.

Post Reply