PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Post Reply

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

Jaxån
Posts: 185
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Jaxån » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Bra med subversion.

Kanske en lösning? Använd at om det är något som skall ändras från dag till dag. Eller ett cronjobb som kör at-kommandon mellan cont-körningarna.
Använder inte MSN eller ICQ. Bara XMPP (Jabber): anders.jackson@astrakan.hig.se

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jaxån wrote:Kanske en lösning? Använd at om det är något som skall ändras från dag till dag. Eller ett cronjobb som kör at-kommandon mellan cont-körningarna.
Funderade på om man skulle använt at. Cron är dock mera standard. Åtminstone på min server fanns inte at installerat. Dumt att dras med dependencies som folk kanske inte har sedan innan.

Nu är det ett cron-jobb som (om det finns några andra jobb som behöver det) körs med jämna intervall och då uppdaterar tiderna på alla andra jobb som behöver det.

/Daniel

Jaxån
Posts: 185
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Jaxån » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok, men at är att betrakta som lika standard som cron.
Men kommandoraden skiljer sig lite mellan olika system, som även det gör för cron. (Administrerat olika Unix sedan ca 1987)
Använder inte MSN eller ICQ. Bara XMPP (Jabber): anders.jackson@astrakan.hig.se

Paco
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

1.0

Post by Paco » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Såg att du själv körde v1.0.
Den verkar intressant. Sitter själv och loggar temperaturer runt om i bostaden. Hoppas du släpper lös den besten snart oxå. :lol:

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: 1.0

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Paco wrote:Såg att du själv körde v1.0.
Den verkar intressant. Sitter själv och loggar temperaturer runt om i bostaden. Hoppas du släpper lös den besten snart oxå. :lol:
Funderade hur länge det skulle ta före ngn märker att demo version inte är samma som den senaste releasade :P Förtillfället är v1.0 så gott som release klar det återstår några tester.

Det är ganska mycket som ändrat i v1.0 i jämförelse med v0.9 och äldre, speciellt databasens struktur. Det vi (jo vi är 2 för tillfället som kodar på systemet) ännu funderar på om det är nödvändigt är om vi skall skapa ett installations / update skript också för att underlätta installation, men egentligen är det nog rätt mycket som ändrat så lättast kanske det vore med ren installation, vad tror ni?

v1.0 kommer att finnas för nedladdning väldigt snart, bara den slutliga finishen kvar :D
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Paco
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Paco » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Klart att det hade varit smidigt med någon form av enklare metod för update, men livsnödvändigt är det väl kanske inte. Bättre att satsa på utvecklingen av programmet.

En fråga, när jag installerade 0.9 och ändrade Shared Devices(hette det så måntro?) i registret till 1 så fanns det bara Exampel Devce på hemsidan. TelldusCenter kruppade även ihop det totalt. Gick varken lägga till eller ta bort enheter. Fick lov att manuellt skriva in enheterna i registret för att ens kunna testa programmet. Ska man verkligen måsta gå in i registret?!

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Paco wrote:Klart att det hade varit smidigt med någon form av enklare metod för update, men livsnödvändigt är det väl kanske inte. Bättre att satsa på utvecklingen av programmet.
Ok, skall fundera lite på saken hur jag gör, om inte det blir något update skript utan bara ett rent install skript så skall det nog kunna lyckas att v1.0 finns ute före nerladdning till helgen.
Paco wrote: En fråga, när jag installerade 0.9 och ändrade Shared Devices(hette det så måntro?) i registret till 1 så fanns det bara Exampel Devce på hemsidan. TelldusCenter kruppade även ihop det totalt. Gick varken lägga till eller ta bort enheter. Fick lov att manuellt skriva in enheterna i registret för att ens kunna testa programmet. Ska man verkligen måsta gå in i registret?!
Det där kan jag inte svara riktigt på men hade själv inga som helst problem när jag ändrade Shared Devices till 1. Alla enheter kopierades över till den "gemensamma" strukturen. Det där är något Telldus killarna kanske kan svara på.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Efter att SharedDevices är satt till 1 måste man starta om TelldusCenter.

En annan sak vi upptäckte i Windows 7 är att du normalt inte har rättigheter till HKEY_LOCAL_MACHINE. Då måste du köra TelldusCenter som administratör för att kunna redigera enheter.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

HomeAutomation v1.0 är nu releasad, ladda ner den här HomeAutomation v1.0

Rekommendabelt är att ni börjar om helt från början, dvs tömmer databasen och www mappen pga de stora förändringarna både i databas och fil struktur. När ni väl packat upp HomeAutomation v1.0 och öppnar sidan i er browser så leder en installation er så att ni kan använda HomeAutomation.

Kommentarer är alltid välkomna! (eller om ni mot förmodan skulle hitta en bug)

Change log

v1.0
- Completely reworked scheduling, now with sun/temperature dependant control
- Linux support (thanks Daniel Malmgren)
- Houseplans
- Settings and user management from within homeautomation
- Log filtering
- Support for absolute dimmers
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

1) Installationsförfarandet verkar inte lira ordenligt i steget när anslutning mot mysql kontrolleras...

Jag har en mysql-användare utan lösenord, men det ville inte installationen kännas vid. Jag var tvungen att gå in i mysql och sätta ett lösenord på användaren för att komma vidare i installationen.

2) Får även följande fel i slutet av installationen:
"Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/web/ha/install/install.php on line 32
HomeAutomation installation

Steg 5 av 5: Avslutning

Installationen är nu nästan klar, för att färdigställa installation måste du ta bort installationsmappen (install) från HomeAutomationmappen och sen klicka på "Avsluta installation". "


OS: Debian
HomeAutomation v1.0

Det kanske ni kan ta er en titt på?

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Toronto wrote:1) Installationsförfarandet verkar inte lira ordenligt i steget när anslutning mot mysql kontrolleras...

Jag har en mysql-användare utan lösenord, men det ville inte installationen kännas vid. Jag var tvungen att gå in i mysql och sätta ett lösenord på användaren för att komma vidare i installationen.

2) Får även följande fel i slutet av installationen:
"Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/web/ha/install/install.php on line 32
HomeAutomation installation

Steg 5 av 5: Avslutning

Installationen är nu nästan klar, för att färdigställa installation måste du ta bort installationsmappen (install) från HomeAutomationmappen och sen klicka på "Avsluta installation". "


OS: Debian
HomeAutomation v1.0

Det kanske ni kan ta er en titt på?
Hejsan,
Kollade på felen du nämnde.
1) I nästa release är det möjligt att connecta med en user utan pwd (redan fixat)
2) Tyder på att du inte lyckats hämta Telldus enheterna med tdtool --list kommandot. Fixade så den inte mera skriker om "foreach" om så skett (också med i nästa release). Efter att installationen är klar, får du då in enheter i enhets listan?

Tack för responsen!
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Trevligt!

Det verkar som om något har hänt med min Tellstick efter antennmoddningen, för jag får ingen kontakt med mina enheter.
Jag får lov att ta mig en titt på det här och göra om 'learning session'...

cedd
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by cedd » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Behöver hjälp med att installera. Fastnar redan på första steget att jag inte verkar ha rättigheter att skriva till mappen, fast de vet jag att jag har. Vet inte om det har något att jag kör med w7 64-bit?

Får även några små felmeddelande högst upp på sidan:

Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in C:\wamp\www\homeautomation\system\functions.php on line 3

Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in C:\wamp\www\homeautomation\functions.php on line 3

Notice: Undefined variable: directory in C:\wamp\www\homeautomation\system\functions.php on line 216

Notice: Undefined index: step in C:\wamp\www\homeautomation\install\install.php on line 7

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Toronto wrote:Trevligt!

Det verkar som om något har hänt med min Tellstick efter antennmoddningen, för jag får ingen kontakt med mina enheter.
Jag får lov att ta mig en titt på det här och göra om 'learning session'...
Tdtool borde nog hitta de enheter du har konfigurerat i Telldus Center oberoende antennmodd...
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

cedd wrote:Behöver hjälp med att installera. Fastnar redan på första steget att jag inte verkar ha rättigheter att skriva till mappen, fast de vet jag att jag har. Vet inte om det har något att jag kör med w7 64-bit?

Får även några små felmeddelande högst upp på sidan:

Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in C:\wamp\www\homeautomation\system\functions.php on line 3

Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in C:\wamp\www\homeautomation\functions.php on line 3

Notice: Undefined variable: directory in C:\wamp\www\homeautomation\system\functions.php on line 216

Notice: Undefined index: step in C:\wamp\www\homeautomation\install\install.php on line 7
Verkar som om PHP inte har rättigheter att skriva till homeautomation mappen. Det den gör när den testar rättigheterna är att den försöker köra chmod, dvs byta rättigheter på homeautomation mappen. Om detta inte lyckas så har den inte rätt att skriva till mappen heller. Kan nog vara ngt med WIN7, kolla om ngt av detta hjälper http://www.astahost.com/info.php/permis ... t7214.html

Satte "Notice" grejerna på TODO listan.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply