PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ursäkta dröjsmålet med svaret... Kan sätta upp en version av mitt system ikväll som ni kan få ladda ned och testa. Detta är långt ifrån färdigt men ändå funktionellt i alla syften. Återkommer senare...

bengt-oswin
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by bengt-oswin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tackar!

Håler på och letar och just nu kollar jag Homeseer, men är mycket nyfiken på vad du kan erbjuda...

Tavkar än en gång!

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Här kommer den utlovade beta version av mitt automations system.

Ladda ner, testa och kommentera.

Om ni gör några ändringar så skicka dem gärna till mig (eller posta dem här) så ja kan implementera dom till kommande releaser...

Ladda ner här HomeAutomation v0.8

// Tom

tord
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

rfcmd sleep

Post by tord » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

...
Därför kan jag tex skapa ett macro som säger till tvn seriellt att sätta på sig medans tellsticken släker alla lampor. Vilken tar en :evil: tid om man tex ska släcka 20 lampor (20 sekunder).

Vad händer om man minskar på sleep i rfcmd.c? hur lågt kan man gå utan att tellsticken beter sig konstigt eller är det minimum?
Du bör kunna minska tiden i rfcmd. Den tid som är inlagd har marginal för att hantera tellstick:s fördröjning mellan mottagen teckensträng och till alla tecken skickats.
Varje bit tar 2.56 ms i dagens rfcmd (T=320us). 12 bitar skickas ut + en längre stop/syncbit (se nedanstående protokoll). Tellstick repeterar detta tre gånger om jag inte minns fel.
Har du tillgång till oscillloskop och RF-mottagare kan du säkert trimma in sleeptiden bättre!

Tips! I senaste versionen av rfcmd (på svn trunk) finns semaforskydd av port vilket kan underlätta för dem som lägger rfcmd i fler än en process.

...

Code: Select all

The NEXA/PROOVE Remote Protocol
===============================

The RF remote control transmitters/receivers from NEXA and PROOVE seems 
to originate from ARC Technology Co Ltd, Taiwan. There are several versions 
of these products but they seem to share the same protocol.


Bit representation
------------------
The bit coding used by the encoder chips, for example M3E. from 
MOSDESIGN SEMICONDUCTOR,  allows 
for trinary codes, ie '0','1' and 'X' (OPEN/FLOATING).
However, it seems that only '0' and 'X' is currently used in the 
NEXA/PROOVE remotes. 
The high level in the ASCII-graphs below denotes the transmission 
of the 433 MHz carrier. The low level means no carrier.

'0' bit:
 ____              ____
|    |            |    |   
|    |            |    |
|    |____________|    |____________

|<-->|<---------->|<-->|<---------->|
   T       3T        T       3T

'1' bit:
 ____________      ____________
|            |    |            |   
|            |    |            |
|            |____|            |____

|<---------->|<-->|<---------->|<-->|
      3T        T       3T        T

'X' (OPEN) bit:
 ____              ____________
|    |            |            |   
|    |            |            |
|    |____________|            |____

|<-->|<---------->|<---------->|<-->|
   T       3T            3T       T

'STOP/SYNC' bit (Note! Longer than the data bit):
 ____             
|    |    
|    |            
|    |__________________________...____

|<-->|--------------------------...--->|
   T                32T


              
If the time T is 350us, one data bit time is 8 T; 2.8ms.


Packet format
-------------
Each packet is made up of 12 trinary bits followed by a stop/sync bit.
Packets are sent n*4 times or more.

If we call the 12 data bits b0..b11 where b0 is sent first, they will have the 
following meaning:

b0..b3 (4 bits) - House (address)
0000 - A
X000 - B
0X00 - C
XX00 - D
00X0 - E
X0X0 - F
0XX0 - G
XXX0 - H
000X - I
X00X - J
0X0X - K
XX0X - L
00XX - M
X0XX - N
0XXX - O
XXXX - P


b4..b7 - Unit
0000 - 1
X000 - 2
0X00 - 3
XX00 - 4
00X0 - 5
X0X0 - 6
0XX0 - 7
XXX0 - 8
000X - 9
X00X - 10
0X0X - 11
XX0X - 12
00XX - 13
X0XX - 14
0XXX - 15
XXXX - 16


b8..b10 - Unknown
0XX

b11 - Activation
0 - OFF
X - ON


Note! This work is partially inspired by the previous work 
done by Per Mellander.
http://www.mellander.org/per/projects/?project=nexa


Revision History
----------------
2006-10-05   Tord Andersson   Created
2006-10-13   Tord Andersson   Added chip manufacturer (MOSDESIGN)


tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

35 nedladdningar hittills men inga kommentarer... :(

bengt-oswin
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by bengt-oswin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har inte hunnit testa allt än, har inte lärt mig konfig databasen på min IP.

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

bengt-oswin wrote:Har inte hunnit testa allt än, har inte lärt mig konfig databasen på min IP.
Är det något jag kan hjälpa till med?

//Tom

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Installations instruktionerna uppdaterade i readme filen.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

ksx
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by ksx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hmm.. jag får det inte att fungera, vet inte vad som är galet.
Får upp delar av index-filen direkt på skärmen,
Image

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ksx wrote:Hmm.. jag får det inte att fungera, vet inte vad som är galet.
Får upp delar av index-filen direkt på skärmen,
Image
Det ser litet ut som om du inte har PHP installerat på din server. Installera XAMPP för hela köret eller installera PHP och MySQL separat. Testa med någon enkel test sida att du har PHP att fungera.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Lufox
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Lufox » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ksx wrote:Hmm.. jag får det inte att fungera, vet inte vad som är galet.
Får upp delar av index-filen direkt på skärmen,
Image
Jag fick samma fel.
Då ändrade jag "<?" till <?php så fick jag igång det.
Jag flyttade även tdtool till samma mapp som homeautomation.

Funkar nu fint. Används flitigt nu.

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lufox wrote:
ksx wrote:Hmm.. jag får det inte att fungera, vet inte vad som är galet.
Får upp delar av index-filen direkt på skärmen,
Image
Jag fick samma fel.
Då ändrade jag "<?" till <?php så fick jag igång det.
Jag flyttade även tdtool till samma mapp som homeautomation.

Funkar nu fint. Används flitigt nu.
Ok, kollade lite på detta problem med <? taggar. Det visar sig att den förkortade versionen av <?php, alltså <? inte nödvändigtvis är på i alla installationer och därmed noterar inte PHP motorn skript börjanet. Kommer att ändra detta till nästa release.

tdtool skall inte behöva vara i samma folder som homeautomation så länge inställningarna i settings.php är rätt.

Det som jag ändrat på hittills som kommer i nästa release är relaterat till schemaläggaren.

Changelog:
- Om tiden för schemat har passerat för dagen körs schemat på samma gång man sparar.
- Finns nu en kör knapp bredvid edit och delete knapparna i schemaläggaren.
- De grejer som är märkta "heating" är ej synliga i schemaläggaren, men kommer att ändra detta så att det blir konfigurerbart vilka som skall synas.

TODO:
- Ändra <? till <?php
- Fixa konfigurations sidan
- Fixa grupper av enheter, ex. "vardagsrum"
- ....

Kommentera och ge förslag på vad ni saknar :D
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Lufox
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Lufox » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Att kunna dimmra med absolutvärde när 2.0 kommer ut.

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lufox wrote:Att kunna dimmra med absolutvärde när 2.0 kommer ut.
Det går nog säkert att fixa, men har själv ingen 2.0 kompatibel sticka så jag får det inte testat men visst sätter det på TODO listan.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Boorg
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Boorg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hade det inte varit snyggt att andvända sig utav ajax?

Post Reply