PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

strixx wrote:Det blev en sen natt med datorerna och var lite trött när jag plöjde igenom tråden, så jag tog för givet att anledningen att ni satt upp en svn-server var för att få fler involverade i utvecklingen.

Jag är själv intresserad av att deltaga. Koder inte PHP normalt, men det är ju ingen raketvetenskap om man redan kodar i andra språk.

En sak till jag saknar när jag tittar igenom er kod är kommentarer. Men som sagt är det är ju viktigare om man är många som hjälps åt.
Ännu en sak som saknas är licens!?!? GPL?

Jag hade tänkt mig bygga mitt egna skript på ert, och givetvis dela med mig tillbaks till er. Men som sagt det hade varit trevligare och enklare om ni bestämde er för en licens. Helst GPL, så vi som vill hjälpa till använda andra GPL-licenserade resurser
Jovisst är det så att SVN-servern sattes upp för att vi blev fler kodare, nämligen en blev två :D Du är varmt välkommen att kontakta mig per email så fixar vi så att du kan börja bidra till HomeAutomation projektet.

Det är så sant som du säger att koden saknar kommentarer orsaken till detta är väl att jag varit ensam om att koda i ungefär 2 år och då känner man sin kod, men det tåls att bättras.

Angående licensiering så är väl nog GPL den som passar bäst in på detta projekt. Det är nu med i todon för v1.1 att fixa licens.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Med anonym svn-access kan man åtminstonde ladda ner senaste och börja mecka. Fixar man något kan man alltid be om ett konto då eller skicka en patch på mail. Det hade varit trevligt.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

strixx
Posts: 30
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Munka-Ljungby

Post by strixx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Med anonym svn-access kan man åtminstonde ladda ner senaste och börja mecka. Fixar man något kan man alltid be om ett konto då eller skicka en patch på mail. Det hade varit trevligt.
Det hade varit mer än mycket trevligt... :wink:
Då hade jag kunnat ta mig en titt på hur koden ser ut för tillfället och därifrån börjat funderat på om hur jag ska lägga upp det.

Du förstår det första jag skulle ta tag i är användargränssnittet som jag har en klar idé om hur jag vill ha mitt. Men det är inte säkert att andra tycker så. Så innan jag ger mig in på "allvar" vill jag bara leka lite först.

zeputt
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Surahammar

Post by zeputt » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hejsan,

Jag har problem med att köra igenom installationsscriptet.
Jag har en winXP med iis + fastCGI + php 5.3 på en maskin och en mySQL server på en annan.

Efter noggrann igenomläsning av tråden kan jag inte se att andra har haft samma problem...

Nämligen att installationen hänger sig på steg 2 med ett 'HTTP Error 500 Internal server error'.
Då detta är en felkod som bara rör själva webservern och loggarna säger inte nåt vettigt så känns det som jag :banghead: :?

mySQL kopplingen fungerar och jag ser att settingsvärdena ändras i databasen (inte varje gång dock) och jag har försökt med de tidigare förslagen i tråden men med samma resultat.

Jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare... En tanke är att avinstallera iis och köra apache istället men då jag har andra saker på webservern är det inte riktigt lockande.

Några förslag? Eller bara glada tillrop? Allt emottages tacksamt :wink:

/Putte

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

strixx wrote:
micke.prag wrote:Med anonym svn-access kan man åtminstonde ladda ner senaste och börja mecka. Fixar man något kan man alltid be om ett konto då eller skicka en patch på mail. Det hade varit trevligt.
Det hade varit mer än mycket trevligt... :wink:
Då hade jag kunnat ta mig en titt på hur koden ser ut för tillfället och därifrån börjat funderat på om hur jag ska lägga upp det.

Du förstår det första jag skulle ta tag i är användargränssnittet som jag har en klar idé om hur jag vill ha mitt. Men det är inte säkert att andra tycker så. Så innan jag ger mig in på "allvar" vill jag bara leka lite först.
Ok, skall sätta mig ner i helgen och fixa till detta. Återkommer med detaljer.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

zeputt wrote:Hejsan,

Jag har problem med att köra igenom installationsscriptet.
Jag har en winXP med iis + fastCGI + php 5.3 på en maskin och en mySQL server på en annan.

Efter noggrann igenomläsning av tråden kan jag inte se att andra har haft samma problem...

Nämligen att installationen hänger sig på steg 2 med ett 'HTTP Error 500 Internal server error'.
Då detta är en felkod som bara rör själva webservern och loggarna säger inte nåt vettigt så känns det som jag :banghead: :?

mySQL kopplingen fungerar och jag ser att settingsvärdena ändras i databasen (inte varje gång dock) och jag har försökt med de tidigare förslagen i tråden men med samma resultat.

Jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare... En tanke är att avinstallera iis och köra apache istället men då jag har andra saker på webservern är det inte riktigt lockande.

Några förslag? Eller bara glada tillrop? Allt emottages tacksamt :wink:

/Putte
Missade ditt inlägg tidigare men skall försöka få dig på rätt spår nu. Steg 2 säger du, är det i det skedet att du klickar Nästa på sidan var väljer Longitude, Latitude...? Elr när kommer detta felet exakt? Kan det vara ngt med rättigheter i IIS som spökar?

Från en sak till annan.
Har nu satt på anonymous access till SVN-servern. Ni hittar den på svn://karpero.mine.nu/homeautomation Satte även till GPL v2 licensen i källkoden.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

strixx
Posts: 30
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Munka-Ljungby

Post by strixx » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote: Har nu satt på anonymous access till SVN-servern. Ni hittar den på svn://karpero.mine.nu/homeautomation Satte även till GPL v2 licensen i källkoden.
Underbart. Nu ska jag börja spåna. Tack för allt. Hoppas att jag ganska snart kan börja ge tillbaks lite.

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Förslag till förbättringar:
Satt och spånade lite och kom på att jag "tror" jag saknar en sak.
Har inte provat schemaläggaren så mycket men det hade varit bra med lite med villkor-styrda till- o frånslag. Tex "om" solen gått upp "och" klockan är 06:00 så ska inte ytterbelysning tändas, men "om" solen inte gått upp och klockan är 06:00 så ska den tändas.

Som sagt så har jag inte testat så mycket i schemaläggaren men man kanske kunde lägga in en rad för flera vilkor (om lampa1 och lampa2 är tänd så ska lampa3 också tändas)

Mest har man nytta av det om man även har en mottagare i datorn, men även just för att tända och slänga fönsterlampor etc när solen gått upp/ner.

En liten funderar till er kodare. Kommer ta ett tag innan jag kommer dit i min utbyggnad, men det är kanske även andra som är ute efter samma sak.

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Förslag till förbättringar:
Satt och spånade lite och kom på att jag "tror" jag saknar en sak.
Har inte provat schemaläggaren så mycket men det hade varit bra med lite med villkor-styrda till- o frånslag. Tex "om" solen gått upp "och" klockan är 06:00 så ska inte ytterbelysning tändas, men "om" solen inte gått upp och klockan är 06:00 så ska den tändas./Hylsan
Saxat ur v1.1:s hjälp texter

Schema typ: Här väljer du vilken typ av schema du vill sätta upp. Statisk innebär att du enbart anger en tid för på och en tid för av och mellan dessa två tider är enheten på. Solstyrd innebär samma som statisk men med den skillnaden att enheten automatiskt slås av under dygnets ljusa timmar, dvs mellan soluppgång och solnedgång. Temperaturstyrt schema är ett speciellt schema lämpat för motorvärmare. Du anger där hur dags du vill åka och så slås motorvärmaren på lagom lång tid innan baserat på hur kallt det är ute.

Fördröjning efter soluppgång: (visas enbart om schematyp solstyrd är vald) Ger möjlighet att ange en fördröjning efter att solen har gått upp. Ange 00:00 här för att slå av enheterna exakt när solen går upp.

Påslag före solnedgång: (visas enbart om schematyp solstyrd är vald) Samma som ovan, men anger istället hur långt före solnedgången enheterna åter ska slås på. Ange 00:00 även här för att slå på exakt vid solnedgången.
hylsan wrote: Som sagt så har jag inte testat så mycket i schemaläggaren men man kanske kunde lägga in en rad för flera vilkor (om lampa1 och lampa2 är tänd så ska lampa3 också tändas)

Mest har man nytta av det om man även har en mottagare i datorn, men även just för att tända och slänga fönsterlampor etc när solen gått upp/ner.
Det där med lampa1 och lampa2 vore kanske inte så dumt. Lägger till det i kom-ihåg-att-fundera-på listan :D Går så länge som mottagare till datorn saknas att fixa på så sätt att den skulle kolla mot databasen om lampan ifråga är på elr inte.
hylsan wrote:En liten funderar till er kodare. Kommer ta ett tag innan jag kommer dit i min utbyggnad, men det är kanske även andra som är ute efter samma sak.
Alla ideér / funderingar tages mer än gärna emot.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

zeputt
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Surahammar

Post by zeputt » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Missade ditt inlägg tidigare men skall försöka få dig på rätt spår nu. Steg 2 säger du, är det i det skedet att du klickar Nästa på sidan var väljer Longitude, Latitude...? Elr när kommer detta felet exakt? Kan det vara ngt med rättigheter i IIS som spökar?
Desamma får man väl säga :oops:

Här stannar det helt med ett 'HTTP 500 Internal error' efter det att jag tryckt 'Nästa'.
Image

kan det vara sökvägarna med mellanslag?
Det här gången försökte jag med bara standardvärden, har testat med både // och \\ istället för \ ...

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

zeputt wrote:
Missade ditt inlägg tidigare men skall försöka få dig på rätt spår nu. Steg 2 säger du, är det i det skedet att du klickar Nästa på sidan var väljer Longitude, Latitude...? Elr när kommer detta felet exakt? Kan det vara ngt med rättigheter i IIS som spökar?
Desamma får man väl säga :oops:

Här stannar det helt med ett 'HTTP 500 Internal error' efter det att jag tryckt 'Nästa'.
http://i985.photobucket.com/albums/ae33 ... /steg2.jpg
kan det vara sökvägarna med mellanslag?
Det här gången försökte jag med bara standardvärden, har testat med både // och \\ istället för \ ...
Hej,

Ser inget i koden som kunde ställa till det, vad som sker när du klickar på "Nästa" är att inställningarna sparas och nästa sida skall visas. Pröva att tömma alla fält som har / elr \ i sig och tryck då "Nästa", då är iaf det testat om det skulle vara det. Du hittar inget i IIS loggen helr?

EDIT: Loggen hittar du i eventviewern, http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms524984.aspx. Kolla också detta http://forums.iis.net/p/1159108/1909986.aspx. Eftersom du hade FastCGI också kolla också detta http://learn.iis.net/page.aspx/375/set- ... i-for-php/. Många länkar men hoppas ngn av dem hjälper dig på traven!
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

zeputt
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Surahammar

Post by zeputt » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tackar!!

Jag ska kolla i helgen...

/Putte

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

schemaläggaren

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Får inte riktigt schemaläggaren att fungera...
Ställde på lampor på att tändas vid solnedgång men inget händer...

Kan man göra fel på en sådan enkel sak :)

Code: Select all

Solstyrd  	Alltid  	Fönsterlampor  	Alla  	06:00-22:00  	- kök fönsterlampa
/Hylsan

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: schemaläggaren

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Får inte riktigt schemaläggaren att fungera...
Ställde på lampor på att tändas vid solnedgång men inget händer...
Vad får du tillbaka om du kör följande kommando?

Code: Select all

crontab -u www-data -l
/Daniel

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Code: Select all

22 17 * * * /usr/bin//php /var/www/homeautomation/tdtool.php task=1 status=1
00 22 * * * /usr/bin//php /var/www/homeautomation/tdtool.php task=1 status=0
01 00 * * * /usr/bin/php /var/www/homeautomation/updatetasks.php
Ska prova lite fasta tider också för att se ifall det funkar...

/Hylsan

Post Reply