PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote: Så om jag förstår dig rätt så får du endast fram sidan om du surfar till /homeautomation/index.php, korrekt? Om så är fallet så kan du köra en Find & Replace i PHP-filerna. Det du skall söka efter är ./? och ?. Alla länkar <a...> och forumulär <form...>. Sätter till TODO listan att fixa detta också till nästa version.

Kör du servern på default port, dvs 80? Hur accessar du webserverns sidor, och varifrån?

Surfade runt lite snabbt och fann detta, kan det vara något:
http://www.linuxquestions.org/questions ... hp-608097/

Kan du skicka mig dina log filer ur apache så får jag kolla lite i dom.
Fått det funka nu tack vare NetBeans IDE (superbra php-editor).
men jag får upp detta när jag försöker köra tdtool

Code: Select all

/usr//bin/tdtool --on 2

Array
(
    [0] => Turning on device 2, mys - Permission denied
)
Hur gör jag för att www-root ska få köra tdtool?

/Hylsan

codex
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by codex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ska man göra något i programmet sen för att få det att hitta alla mina enheter som är anslutna i telldus center? För får inte upp de där som i de andra programmen. Och hittar inte någon hjälpfil.

Henrik

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

codex wrote:Ska man göra något i programmet sen för att få det att hitta alla mina enheter som är anslutna i telldus center? För får inte upp de där som i de andra programmen. Och hittar inte någon hjälpfil.

Henrik
Om du kör Windows krävs det att du har satt i registret Shared devices till 1
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

micke.prag
Site Admin
Posts: 2235
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kolla vilka rättigheter som krävs för /dev/tellstick:

Code: Select all

ls -l /dev/tellstick
Sen sätter du www-användaren till samma grupp som /dev/tellstick och startar om apache.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

codex
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by codex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Henrik[/quote]
Om du kör Windows krävs det att du har satt i registret Shared devices till 1[/quote]


hmm, är det HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\Devices du menar?
Och vilken ska ändras eller rättare sagt hur? Så inget blir fel

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

På uppmaning av allmänheten så kollade jag lite närmare på injektions-attack frågan och kom fram till att det är bäst jag gör en snabb update åt er alla som använder systemet. Ladda ner dbfunctions fixen och ersätt er dbfunctions.php med den fil som finns i denna ZIP. Har även uppdaterat filen som finns i v1.0 release länken.

Kommer att fixa mera injektions förhindrande kollar till nästa release också.
Last edited by tom_rosenback on Mon Feb 22, 2010 10:19 pm, edited 1 time in total.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

codex wrote:hmm, är det HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\Devices du menar?
Och vilken ska ändras eller rättare sagt hur? Så inget blir fel
Saxat ur HomeAutomation v1.0 releasen dokumentation, readme.txt:

Code: Select all

- You need to edit system registry to allow the scripts to access the Tellstick devices, from Telldus forum
	"Enabled to store devices global on windows if you set the registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Telldus\Devices\SharedDevices to 1"
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

codex
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by codex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

är ingen stjärna på registret, men har skapat : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Telldus\Devices

Vad för sorts fil SharedDevice ska jag skapa där, finns ju några att välja på.

Denna plats var inget som Telldus skapade själv vid installation.

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

codex wrote:är ingen stjärna på registret, men har skapat : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Telldus\Devices

Vad för sorts fil SharedDevice ska jag skapa där, finns ju några att välja på.

Denna plats var inget som Telldus skapade själv vid installation.
Kolla dessa trådar
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.p ... reddevices
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.p ... reddevices
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.p ... reddevices
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

codex
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by codex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har gjort precis som de skrev, Skapat en ShareDevices - REG_DWORD 0x0000001 (1) i HLMS/telldus/device/

Behöver något startas om eller räcker det att stänga ner regedit och uppdatera HomeAutomation sidan?

Henrik

micke.prag
Site Admin
Posts: 2235
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du behöver starta om TelldusCenter och lägga in dina enheter på nytt.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

codex
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by codex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ok, ta bort alla de gamla och börja om från början. Ska de då dyka upp när jag trycker på "Uppdatera från Tellstick".

micke.prag
Site Admin
Posts: 2235
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du behöver inte ta bort någonting. När du ändrar registernyckeln så letar TelldusCenter efter dina enheter på ett annat ställe och kommer inte hitta dom gamla.
Har du fortfarande kvar dina gamla är det någonting som inte är rätt.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

codex wrote:Jag har gjort precis som de skrev, Skapat en ShareDevices - REG_DWORD 0x0000001 (1) i HLMS/telldus/device/
Kanske bara var ett skrivfel, men...
Det ska vara SharedDevices och Telldus/Devices.
Det saknas alltså ett "d" och ett "s".
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Kolla vilka rättigheter som krävs för /dev/tellstick:

Code: Select all

ls -l /dev/tellstick
Sen sätter du www-användaren till samma grupp som /dev/tellstick och startar om apache.
det fixade mit problem, äntligen funkar det!

Tack alla för hjälpen!

/Hylsan

Post Reply