PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
Toronto wrote:
Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
Spånar ganska fritt nu, med lite blandad kvalité...: :)

- Möjlighet att skapa egna scenarios utöver Hemma, Borta. T ex Fest, VAB, där andra villkor för de olika enheterna kan sättas

Loggen:
- sortera loggen kolumnvis
- rensa loggen
- sökning/filtrering av händelser
- visning av valfritt antal händelser

Planlösning:
- Möjlighet att sätta nuvarande scenario (t ex Hemma), liknande i kategorin 'Enheter', intill planlösningen.

GUI:
- Design för mobil visning (visst, det funkar ju nu oxo, men man måste scrolla en himla massa...)

Övrigt:
Vid omstart av server (t ex pga strömavbrott) ska en kontroll ske av de schemalagda händelserna och starta upp specifik enhet ifall den aktuella tiden infaller inom den schemalagda tiden för den specifika enheten

Möjlighet att förlänga en schemalagd körning med 15 min/30 min/1 h

Jag som endast har kupévärmare måste ibland köra kupévärmaren något längre när det snöar... Kan man kunna ta hänsyn till om det kommer att snöa för nästa schemalagda tidpunkten?
Mycket intressanta ideér du hade där.

Ska ta mig en liten djupare studie / funderare så uppdaterar jag TODO listan imorgon, men redan nu kan jag konstatera att flera av dessa ideér kommer att vara med i v1.1 :D

TACK!!

Code: Select all

TODO

v1.1
- Fix the install script to handle updates as well
- Add info box showing sun rise, sunset, next event
- Add grouping of devices, that can be used in tasks and in devices list
- Add ability to cancel next event, and force next event to run now
- Theming
- Add help pages
- Possibility to configure what IP addresses are considered "local"
- Option to set different hoursstatusactive per device
- Translations #DONE# Now translated to swedish, finnish and english.
- Show Scenario setting on houseplan page, eg. Home, Away...
- Manage scenarios
- Log: add sort, limit, clean (and search?)
- Check possibility of running tasks after server restart
- Post pone tasks (by x amount of minutes), might require rebuilding scheduling -> 1.2?

v1.2
- Mobile version
Uppdaterade TODO listan och som du ser så är så gott som alla dina ideér med. TACKAR toronto!

Om någon känner att dom vill översätta HomeAutomation till något ytterligare språk än svenska, engelsk och finska så hör av er till mig.

If somebody wants to translate HomeAutomation to some other language than swedish, finnish and english, please contact me.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Daniel wrote:
hylsan wrote:jag är hemskt ledsen men det fanns inget som antyde på directory index.
Hmmm... Inte jag heller faktiskt :lol:

Däremot hittar jag det här i en fil som heter /etc/apache2/mods-enabled/dir.conf. Vet inte om det är det som gör automagiken?

Code: Select all

<IfModule mod_dir.c>

          DirectoryIndex index.html index.cgi index.pl index.php index.xhtml

</IfModule>
/Daniel
Hjälpte inte mycket tyvärr :(
Fanns redan där.

Tror jag har lyckats klura ut att det handlar om virtual sites i apache2.
David: skulle du kunna kolla i din "apache2/sites enabled" vad det ligger för conf-filer där?
Jag har en standard och en för MythWeb (webinterface för MythTv)
Rent teoretiskt borde det vara en för HomeAutomation...kanske :)

/Hylsan

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Rent teoretiskt borde det vara en för HomeAutomation...kanske :)
Tja, det beror på. För mig funkade att bara slänga på ett /homeautomation på slutet av min vanliga adress utan någon ytterligare virtual site. Däremot för att få http://ljus.kolefors.se att fungera fick jag sätta upp en ny virtual site :)

/Daniel

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
Kom på en mindre feature ang loggar:
- Visa sista/nyaste X antal loggrader (5/10/15 st)

Övrigt:
Jag vet om det är något sen barnsben, men jag har emot kablar som är spänningsförande och som hänger utomhus.
Jag tycker dock att det är en bra idé att ha 'försovnings'-featuren på motorvärmaren, men jag skulle hellre vilja ha den valbar.

Nu har jag iof gått under huven och moddat systemet, editerade system/functions.php till:

Code: Select all

				// heating on 1h after planned leaving home
				addSchedule(addTimes($time_on, "0:00", "+"), $task["days"], $id, 0);
för att bättre passa min ängsliga uppfostran. :)

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Toronto wrote:
Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
Kom på en mindre feature ang loggar:
- Visa sista/nyaste X antal loggrader (5/10/15 st)

Övrigt:
Jag vet om det är något sen barnsben, men jag har emot kablar som är spänningsförande och som hänger utomhus.
Jag tycker dock att det är en bra idé att ha 'försovnings'-featuren på motorvärmaren, men jag skulle hellre vilja ha den valbar.

Nu har jag iof gått under huven och moddat systemet, editerade system/functions.php till:

Code: Select all

				// heating on 1h after planned leaving home
				addSchedule(addTimes($time_on, "0:00", "+"), $task["days"], $id, 0);
för att bättre passa min ängsliga uppfostran. :)
Det där med loggen så ingår redan i TODO listan,

Code: Select all

- Log: add sort, limit, clean (and search?)
Lägger till en TODO angående "'försovnings'-featuren"
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Daniel wrote:
hylsan wrote:Rent teoretiskt borde det vara en för HomeAutomation...kanske :)
Tja, det beror på. För mig funkade att bara slänga på ett /homeautomation på slutet av min vanliga adress utan någon ytterligare virtual site. Däremot för att få http://ljus.kolefors.se att fungera fick jag sätta upp en ny virtual site :)

/Daniel
Suck, snart ger jag upp...

Kan man söka i phpfilerna och ersätta alla referenser till /homeautomation och lägga till index.php så att den alltid hittar filen?

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:
Daniel wrote:
hylsan wrote:Rent teoretiskt borde det vara en för HomeAutomation...kanske :)
Tja, det beror på. För mig funkade att bara slänga på ett /homeautomation på slutet av min vanliga adress utan någon ytterligare virtual site. Däremot för att få http://ljus.kolefors.se att fungera fick jag sätta upp en ny virtual site :)

/Daniel
Suck, snart ger jag upp...

Kan man söka i phpfilerna och ersätta alla referenser till /homeautomation och lägga till index.php så att den alltid hittar filen?

/Hylsan
Så om jag förstår dig rätt så får du endast fram sidan om du surfar till /homeautomation/index.php, korrekt? Om så är fallet så kan du köra en Find & Replace i PHP-filerna. Det du skall söka efter är ./? och ?. Alla länkar <a...> och forumulär <form...>. Sätter till TODO listan att fixa detta också till nästa version.

Kör du servern på default port, dvs 80? Hur accessar du webserverns sidor, och varifrån?

Surfade runt lite snabbt och fann detta, kan det vara något:
http://www.linuxquestions.org/questions ... hp-608097/

Kan du skicka mig dina log filer ur apache så får jag kolla lite i dom.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

codex
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by codex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jag kommer till steg 3, där man fyller i olika parametrar med mera samt vart PHP och Telldus finns (pekvägarna)

Men efter jag tryckt mig vidare får jag enbart en vid skärm och det står klar i webläsaren (fierfox) kommer alltså inte vidare längre.

Någon som vet något om detta.

Kör apache 2 och har en fungerande MySQL

Mvh Henrik

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

codex wrote:jag kommer till steg 3, där man fyller i olika parametrar med mera samt vart PHP och Telldus finns (pekvägarna)

Men efter jag tryckt mig vidare får jag enbart en vid skärm och det står klar i webläsaren (fierfox) kommer alltså inte vidare längre.

Någon som vet något om detta.

Kör apache 2 och har en fungerande MySQL

Mvh Henrik
Några saker jag vill att du skall kolla.
1. Finns det en mysql_settings.php i system mappen som innehåller de inställningar du matade in?
2. Om punkt 1 var ok, hur ser det ut i din databas. Kolla settings tabellen och se om det du matat in sparats dit?
3. Vad står det i address fältet i browsern när det stannar?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

codex
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by codex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

får detta felmeddelande nu.
Installerade Xampp (allt inkluderat)

Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'phpbinpath"' at line 1
UPDATE settings SET value = "C:\Program Files\xampp\php\" WHERE name = "phpbinpath"

Detta blir efter att jag fyllt i steg 2.

Kör jag mot min kompis MySQL så blir det en blank sida men kommer inte längre.

Databasen skapar tabeller som jag kan se, och de stämmer mot vad sidan ska visa sen.

Henrik

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

codex wrote:får detta felmeddelande nu.
Installerade Xampp (allt inkluderat)

Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'phpbinpath"' at line 1
UPDATE settings SET value = "C:\Program Files\xampp\php" WHERE name = "phpbinpath"

Detta blir efter att jag fyllt i steg 2.

Kör jag mot min kompis MySQL så blir det en blank sida men kommer inte längre.

Databasen skapar tabeller som jag kan se, och de stämmer mot vad sidan ska visa sen.

Henrik
Lägg \\ istället för \

Fixar detta till nästa version så att den förstår båda sätten, märkligt dock när den inte klagar med enkelt \ för mig... :S
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

micke.prag
Site Admin
Posts: 2235
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tittade genom koden som hastigast men kunde inte hitta någon referens till mysql_real_escape_string(). Som något tidigare nämnde, hur pass säker är det mot sql-injection attacker?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

codex
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by codex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tack för snabba svar, fick det att funka när jag laddade hem en annan version av PHP och pekade dit istället.

Henrik

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Tittade genom koden som hastigast men kunde inte hitta någon referens till mysql_real_escape_string(). Som något tidigare nämnde, hur pass säker är det mot sql-injection attacker?
Toronto skrev:
Förresten, finns det något skydd i koden för undvika injection-attacker via portalsidan?

Hur menar du? Inget sker mot Tellsticken om inte man är inloggad.
_________________
//Tom
Vet inte riktigt som skulle kunna ske utan att vara inloggad... Eller är det något jag missat helt?

EDIT:
Hittade ett litet kryphål tror jag, blir att åtgärda det. TACK!
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

micke.prag
Site Admin
Posts: 2235
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Skickade ett exempel på mailen, vill inte publicera det på ett publikt forum.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Post Reply