PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

mikael.johansson.lc
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Post by mikael.johansson.lc » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

En uppgradering av HomeAutomation löste inte mitt timestamp-problem. Jag löste det istället genom att göra följande ändring i funktionen executeNonQuery() under dbfunctions.php:

Jag ändrade...

Code: Select all

$query = "INSERT INTO ".$table." (".$keys.") VALUES (".$values.")";
...till...

Code: Select all

if(strpos($keys, "date") !== FALSE)
{
        $values = substr($values,0,-2)."NOW()";
        $query = "INSERT INTO ".$table." (".$keys.") VALUES (".$values.")";
}
else
{
        $query = "INSERT INTO ".$table." (".$keys.") VALUES (".$values.")";
}
...ifall någon skulle råka på samma problem. Om det inte är uppenbart så låter jag mysql tidsstämpa temperaturavläsningen istället för php.

urk
Posts: 100
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Post by urk » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
Gällande inga enheter under Devices, är du säker på att webserver användaren har rättigheter till tdtool (www-data)?
Jag kör ju Fedora istället för Ubuntu numer, så uppsättningen skiljer sig något. T ex är webbserveranvändaren apache istf www-data.
Under /etc/udev/rules.d har jag ingen 99-tellstick.conf utan min heter 99-tellstick.rules. Har det någon betydelse?

Jag har provat att köra tdtool som användare apache (su apache) utan att få några felmeddelanden.
Har även kört "gpasswd -a apache plugdev" för att lägga till apache till plugdevgruppen.

Dock ingen framgång, jag ser fortfarande inga devices.
Några andra idéer man kan testa?

mikael.johansson.lc
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Post by mikael.johansson.lc » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

När jag ändå håller på att posta kod så kan jag passa på att posta ett filter jag har gjort för temperaturavläsningar med tellstick duo. Det är så att jag får en del störningar på signalen, vilket innebär att en avläsning på t.ex 80 grader kan ramla in då och då. Sättet jag löste det på var att jag efter lite observationer gjorde antagandet att om temperaturen hoppade mer än 4 grader på en 15-minutersperiod så var det en falsk avläsning. Detta implementerade jag genom att ändra följande i filen <HA Home>/parser/systems/telldusduo.php från:

Code: Select all

executeNonQuery(-1, "temps", $sensor, "", false);
...till:

Code: Select all

                                                
$myFile = "/var/www/latest_temp.txt";
$fh = fopen($myFile, 'r');
$data = fread($fh, 5);
fclose($fh);

if(($sensor["temp_c"] > $data - 4.0) && ($sensor["temp_c"] < $data + 4.0))
{
        executeNonQuery(-1, "temps", $sensor, "", false);
        $fh = fopen($myFile, 'w') or die("can't open file");
        $temp = $sensor["temp_c"];
        fwrite($fh, $temp);
        fclose($fh);
}
Jag skriver senaste valida temperaturavläsning i en fil som jag läser nästa gång jag gör en avläsning. Om det diffar mer än fyra grader så skrotar jag den nya. Anledningen att jag skriver i en fil är att jag även använder temperaturavläsningen på annat håll. En bättre lösning vore annars att läsa från databasen.

gabbano
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by gabbano » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Satt igår och klura på hur jag skulle lösa detta. Du är kung, har besparat mig massor med tid! =)

Får bara störningar på en sorts temp sensorer, vet dock ej varför.
Tung pung ger starka ben!

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gabbano wrote:Satt igår och klura på hur jag skulle lösa detta. Du är kung, har besparat mig massor med tid! =)

Får bara störningar på en sorts temp sensorer, vet dock ej varför.
På 1-wire nät är 85 ett fel värde så på detta filtreras 1-wire avläsningar, har månne TelldusDuo samma men 80 så går det att filtrera på detta där också, kollar upp det. Hur är det med din lösning här, blir det inte problem vid första avläsningen?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

robis
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Post by robis » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur kommer man igång och får iphone appen att fungera?

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

robis wrote:Hur kommer man igång och får iphone appen att fungera?
Vilken app? :D
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

robis
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Post by robis » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det skulle sitta fint med en app...:-)

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

robis wrote:Det skulle sitta fint med en app...:-)
Utan att säga för mycket så kan jag nog avslöja att...

...det finns ingen iPhone-app på roadmap.

Dock finns det i 3.0 (som förhoppningsvis släpps snart) ett api som gör det möjligt för den som vill att göra en app :D

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

HomeAutomation v3.0

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu har den dag som många av er förhoppningsvis väntat på. HomeAutomation 3.0 har under en längre tid varit under utveckling men av flera olika orsaker har det dragit ut på tiden att få den release klar (husbygge, familjetillökning osv), men nu har vi äntligen kommit så långt så att vi anser den klar för allmänheten också :D

Det har hänt en hel del bakom kulisserna i 3.0, men även i gränssnittet har det skett en hel del. Den största biten är nog det mobila gränssnittet. I 3.0 kan man även bygga egna systemplugins så att man kan använda sig av andra system än Telldus om man så känner för det, kommer skriva ihop en liten "for-dummies" angående detta, i installationen kommer det med bland annat tdtool pluginen. Vi har även integrerat parsern i HA nu så den behöver man inte längre ladda ner separat. APIt har fått sig en omstrukturering och nu finns det även en liten dokumentation hur man anropar APIt (ex till tredjeparts applikationer, appar osv). I kort är det vad som skett, vill man veta mera exakt vad som ändrats så kan man gå in på http://karpero.mine.nu/mantis och läsa i ChangeLog.

Om ni hittar något konstigt eller har några frågor angående 3.0 releasen så ropa till så löser vi det!

Här hittar ni nedladdningslänken: http://karpero.mine.nu/ha/index.php?page=download
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

HomeAutomation

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I samma veva som HomeAutomation 3.0 releasades öppnades en nya avdelning för HomeAutomation i Telldus forumet. Var goda och fortsätt diskussionerna där.

Nya HomeAutomation avdelningen: http://www.telldus.com/forum/viewforum.php?f=27
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply