PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

beny
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

JT

Post by beny » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej Tom!

Det var faktiskt det jag testade först, att sätta en miljövariabel som pekade mot jt.exe som jag har i mappen Homeautomation, men de ville inte fungera ändå. Inte förrän jag satte den absoluta sökvägen i koden.

... och så några önskemål för kommande utveckling :)

1. Under enheter finns ju de två "trippellamporna" som tänder och släcker alla enheter med, men det hade varit perfekt om de också fanns med under "Konfigurera planlösning / Välj enhet" så att man kunde dra ut trippellampan på valfri plats.

2. Skulle vara väldigt bra med en möjlighet att gruppera enheter. Att t.ex. kunna gruppera lamporna i ett rum eller kanske en övervåning. Att då kunna styra dem i planlösningen med en ikon precis som enskilda enheter. Gruppikonen skulle kunna vara t.ex. en dubbellampa som då också skulle dyka upp under "Konfigurera planlösning / Välj enhet" så att man kunde dra ut den på valfri plats.

// beny

fredde_900
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by fredde_900 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Daniel wrote: En sån här kanske? Då kan du ha kvar den "manuella" strömbrytaren också...

http://www.nexa.se/LWMR-210-Inbyggnadsmottagare.htm
har 2 sånna till fönster belysning och dom fungerar mycket bra. den stora nackdelen är om man skulle vilja ha låg energi / led lampor...
till ute belysningen är det en sån här lamp knapp :

http://www.kjell.com/content/templates/ ... ,341000000
blir nog lite knas med taklampan som den andra knappen går till...
Daniel wrote: Det kan inte vara relaterat till buggen med fasta dimrar?
njae de tror jag inte då jag inte använder dimmer mer än på
http://www.nexa.se/LWMR-210-Inbyggnadsmottagare.htm ...
och de är den inbyggda dimmern .. så har jag dimmat den med "tänd" 2 ggr så börjar den dimma.. trycker jag "tänd" igen så stannar den där den är så att säga...
nästa gång man tänder den så tänds den med dimmningen man gjort innan... de är även på den vanliga lamp knappen..
och alla är satta som lampa och inte dimmer...
tänkte installera om homeautomation men väntar nog på en uppdatering innan :)

Daniel wrote: Har inte möjlighet att testa just nu, men är du säker på att det inte redan är så? Jag är ganska säker på att Tom har gjort så hans bastu inte värmer upp sig bara för att han vill tända alla lampor. Tom kommer säkerligen att svara på det själv här nedan
motorvärmaren stängs iallf av och på då man trycker "slå på alla" och "stäng av alla"
bastu har jag ingen :)

/Fredde

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: JT

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

beny wrote:Hej Tom!

Det var faktiskt det jag testade först, att sätta en miljövariabel som pekade mot jt.exe som jag har i mappen Homeautomation, men de ville inte fungera ändå. Inte förrän jag satte den absoluta sökvägen i koden.

... och så några önskemål för kommande utveckling :)

1. Under enheter finns ju de två "trippellamporna" som tänder och släcker alla enheter med, men det hade varit perfekt om de också fanns med under "Konfigurera planlösning / Välj enhet" så att man kunde dra ut trippellampan på valfri plats.

2. Skulle vara väldigt bra med en möjlighet att gruppera enheter. Att t.ex. kunna gruppera lamporna i ett rum eller kanske en övervåning. Att då kunna styra dem i planlösningen med en ikon precis som enskilda enheter. Gruppikonen skulle kunna vara t.ex. en dubbellampa som då också skulle dyka upp under "Konfigurera planlösning / Välj enhet" så att man kunde dra ut den på valfri plats.

// beny
Startade du även om Apache efter att du ändrat PATH variabeln i Windows Env variables?

Svar på dina önskemål:
1. Ingen dum idé alls, sätter till i todo listan.
2. Gruppering av enheter har jag funderat en längre tid men inte riktigt kommit på hur det skulle implementeras samt presenteras. Skall försöka få med det till v1.2, om det inte ställer till med allt för stora modifikationer. Att presentera dessa grupper i planlösningen var ingen dum idé helr.

Tack beny!
fredde_900 wrote:
Daniel wrote: Det kan inte vara relaterat till buggen med fasta dimrar?
njae de tror jag inte då jag inte använder dimmer mer än på
http://www.nexa.se/LWMR-210-Inbyggnadsmottagare.htm ...
och de är den inbyggda dimmern .. så har jag dimmat den med "tänd" 2 ggr så börjar den dimma.. trycker jag "tänd" igen så stannar den där den är så att säga...
nästa gång man tänder den så tänds den med dimmningen man gjort innan... de är även på den vanliga lamp knappen..
och alla är satta som lampa och inte dimmer...
tänkte installera om homeautomation men väntar nog på en uppdatering innan :)
Om du har en dimmer i ditt system, inte absolut nivå dimmer, så måste du för att inte lampan skall börja dimma upp och ner när du slår på den via HomeAutomation välja typen "dimmer" under Enhets hanteraren.
fredde_900 wrote: motorvärmaren stängs iallf av och på då man trycker "slå på alla" och "stäng av alla"
bastu har jag ingen :)

/Fredde
Enheter av typ "bastu" slås inte på med "Tänd alla" knappen, dock nog av. Enheter av typ "motorvärmare" slås dock på med "Tänd alla". Enda skillnaden på typerna "bastu" och "motorvärmare" är ikonen och att "bastu" enheterna inte slås på med "Tänd alla". Om du är nöjd med ikonen för "bastu" så välj den som typ istället på din motorvärmar enhet så slås den inte på mera med "Tänd alla", men nog av.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

fredde_900
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by fredde_900 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote: Om du har en dimmer i ditt system, inte absolut nivå dimmer, så måste du för att inte lampan skall börja dimma upp och ner när du slår på den via HomeAutomation välja typen "dimmer" under Enhets hanteraren.
innebär de att jag måste sätta
http://www.nexa.se/LWMR-210-Inbyggnadsmottagare.htm
som dimmer ?
har funkat rätt bra som lampa.. skulle man råka ha den igång via vanliga strömbrytaren och "tänder" via homeautomation
så dimmrar den upp och ner några gånger för att sen återgå till de läget den var innan..
tom_rosenback wrote: Enheter av typ "bastu" slås inte på med "Tänd alla" knappen, dock nog av. Enheter av typ "motorvärmare" slås dock på med "Tänd alla". Enda skillnaden på typerna "bastu" och "motorvärmare" är ikonen och att "bastu" enheterna inte slås på med "Tänd alla". Om du är nöjd med ikonen för "bastu" så välj den som typ istället på din motorvärmar enhet så slås den inte på mera med "Tänd alla", men nog av.
aha bra att veta... dock inte så jobbigt att stänga av motorvärmaren efter man har slagit på alla...
gillar den bilden :D
nästa steg blir väl att rita upp en planlösning som man kan lägga in i homeautomation.. ser riktigt nice ut på demo sidan :)

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

fredde_900 wrote:
tom_rosenback wrote: Om du har en dimmer i ditt system, inte absolut nivå dimmer, så måste du för att inte lampan skall börja dimma upp och ner när du slår på den via HomeAutomation välja typen "dimmer" under Enhets hanteraren.
innebär de att jag måste sätta
http://www.nexa.se/LWMR-210-Inbyggnadsmottagare.htm
som dimmer ?
har funkat rätt bra som lampa.. skulle man råka ha den igång via vanliga strömbrytaren och "tänder" via homeautomation
så dimmrar den upp och ner några gånger för att sen återgå till de läget den var innan..
tom_rosenback wrote: Enheter av typ "bastu" slås inte på med "Tänd alla" knappen, dock nog av. Enheter av typ "motorvärmare" slås dock på med "Tänd alla". Enda skillnaden på typerna "bastu" och "motorvärmare" är ikonen och att "bastu" enheterna inte slås på med "Tänd alla". Om du är nöjd med ikonen för "bastu" så välj den som typ istället på din motorvärmar enhet så slås den inte på mera med "Tänd alla", men nog av.
aha bra att veta... dock inte så jobbigt att stänga av motorvärmaren efter man har slagit på alla...
gillar den bilden :D
nästa steg blir väl att rita upp en planlösning som man kan lägga in i homeautomation.. ser riktigt nice ut på demo sidan :)
Om du sätter den som dimmer så slutar den med att dimma upp ner, utan då släcks den först om den är på och sätter sen igång den igen. Du hinner knappt märka att den släcks. Testa så ser du.

Jo det ger nog en snygg helhets bild med planlösningen.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

fredde_900 wrote:aha bra att veta... dock inte så jobbigt att stänga av motorvärmaren efter man har slagit på alla...
gillar den bilden :D
Vill bara notera att jag gjorde den bilden. Är själv ganska nöjd 8)

/Daniel

fredde_900
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by fredde_900 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote: Om du sätter den som dimmer så slutar den med att dimma upp ner, utan då släcks den först om den är på och sätter sen igång den igen. Du hinner knappt märka att den släcks. Testa så ser du.
ahh funkade ju de oxå :)
men om man nu vill dimma den? får jag då sätta den till lampa igen och sätta den på önskad dimning och sen till baka till dimmer?
eller finns de någon annan lösning som jag missat?
Daniel wrote: Vill bara notera att jag gjorde den bilden. Är själv ganska nöjd
de tycker jag nog du ska vara. sambon gillade oxå bilden :)

jag har inbillat mig att problemet med att vissa inte tänds/släcks
är när 2 schema har samma tid för tänd/släck så tänds eller släcks inte alla lampor... har provat att ändra lite på tiderna för att se om de blir någon skillnad...

/Fredde

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

fredde_900 wrote:
tom_rosenback wrote: Om du sätter den som dimmer så slutar den med att dimma upp ner, utan då släcks den först om den är på och sätter sen igång den igen. Du hinner knappt märka att den släcks. Testa så ser du.
ahh funkade ju de oxå :)
men om man nu vill dimma den? får jag då sätta den till lampa igen och sätta den på önskad dimning och sen till baka till dimmer?
eller finns de någon annan lösning som jag missat?

jag har inbillat mig att problemet med att vissa inte tänds/släcks
är när 2 schema har samma tid för tänd/släck så tänds eller släcks inte alla lampor... har provat att ändra lite på tiderna för att se om de blir någon skillnad...

/Fredde
Förtillfället är enda sättet att dimma en icke absolut nivå dimmer genom att sätta den som lampa. Orsaken är att jag inte räknat med att man sitter vid en dator varifrån man kan se den dimmande lampan ifråga... Måste fundera om det går att få med på ngt sätt.

Att enheter inte tänds/släcks i alla situationer kan bero på flera saker men i det här fallet tror jag det är precis som du säger, två scheman körs samtidigt. I 1.0 borde inte detta problem uppstå men jag har mina aningar om var problemet ligger i 1.1. Skall kolla över det om det går att lösa till 1.1.1.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

fredde_900
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by fredde_900 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote: Förtillfället är enda sättet att dimma en icke absolut nivå dimmer genom att sätta den som lampa. Orsaken är att jag inte räknat med att man sitter vid en dator varifrån man kan se den dimmande lampan ifråga... Måste fundera om det går att få med på ngt sätt.
de har du rätt i .. tänkte inte på de... jag har ju inte tänkt använda någon fjärrkontroll eller trådlös strömbrytare utan enbart tellstickan men man ändrar inte dimmningen ofta så går nog lika lätt att ändra till lampa då man vill ändra dimmning...

jag har en väderstation som jag har kopplad till datorn.. (windows för tillfället har tänkt att koppla in den på linux datorn så småningom)
skulle de vara möjligt att få in temp från den ?
programmet gör en realtids fil som har de här innehållet :

Code: Select all

14-04-10 21:51:43 2.4 84 0.0 0.7 1.4 90 0.0 0.0 1011.9 E 1 m/s C mb mm 277.9 +0.2 6.6 158.4 0.0 23.4 35 2.4 -1.2 9.4 14:39 0.6 05:09 6.5 16:39 10.2 08:47 1012.5 08:56 1011.1 18:42 1.8.7 819 3.1 2.4 0.2 0 0 0 90 0.0
ute temp är direkt efter datum och tid men inne temp är ju mitt i gröten.. hehe
eftersom de ifrån temperatur.nu har enbart temp i filen man länkar till så antar jag de blir lite svårt för homeautomation om jag länkar till denna istället...

/Fredde

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

fredde_900 wrote:
tom_rosenback wrote: Förtillfället är enda sättet att dimma en icke absolut nivå dimmer genom att sätta den som lampa. Orsaken är att jag inte räknat med att man sitter vid en dator varifrån man kan se den dimmande lampan ifråga... Måste fundera om det går att få med på ngt sätt.
de har du rätt i .. tänkte inte på de... jag har ju inte tänkt använda någon fjärrkontroll eller trådlös strömbrytare utan enbart tellstickan men man ändrar inte dimmningen ofta så går nog lika lätt att ändra till lampa då man vill ändra dimmning...

jag har en väderstation som jag har kopplad till datorn.. (windows för tillfället har tänkt att koppla in den på linux datorn så småningom)
skulle de vara möjligt att få in temp från den ?
programmet gör en realtids fil som har de här innehållet :

Code: Select all

14-04-10 21:51:43 2.4 84 0.0 0.7 1.4 90 0.0 0.0 1011.9 E 1 m/s C mb mm 277.9 +0.2 6.6 158.4 0.0 23.4 35 2.4 -1.2 9.4 14:39 0.6 05:09 6.5 16:39 10.2 08:47 1012.5 08:56 1011.1 18:42 1.8.7 819 3.1 2.4 0.2 0 0 0 90 0.0
ute temp är direkt efter datum och tid men inne temp är ju mitt i gröten.. hehe
eftersom de ifrån temperatur.nu har enbart temp i filen man länkar till så antar jag de blir lite svårt för homeautomation om jag länkar till denna istället...

/Fredde
Enkelt svar på din fråga om temperatur hämtning från din realtids fil: Nej HomeAutomation klarar inte av detta. Men om vi tar ett svårt svar så: Ja, med en del regexp så skall det nog gå att lösa, ligger dock inte på vår prio lista förtillfället.

PS. Release av v1.1.1 kommer att ske någon gång under dagen. DS.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

fredde_900
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by fredde_900 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote: Enkelt svar på din fråga om temperatur hämtning från din realtids fil: Nej HomeAutomation klarar inte av detta. Men om vi tar ett svårt svar så: Ja, med en del regexp så skall det nog gå att lösa, ligger dock inte på vår prio lista förtillfället.
blev så himla sugen på att få in mina egna temp värden nu när jag lagt till en planlösning och la in temp från temperatur.nu så man verkligen såg temperaturen :)
tänkte kolla lite på olika program för linux.. har man tur kanske de finns nån som gör en fils värden för t.ex ute , inne temp..
känns lite onödigt att köpa 1wire temp mätare då jag har utrustning men lite mer avancerad dock...


tom_rosenback wrote: PS. Release av v1.1.1 kommer att ske någon gång under dagen. DS.
trevligt ser fram imot uppdateringen :)

/Fredde

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

fredde_900 wrote:
tom_rosenback wrote: Enkelt svar på din fråga om temperatur hämtning från din realtids fil: Nej HomeAutomation klarar inte av detta. Men om vi tar ett svårt svar så: Ja, med en del regexp så skall det nog gå att lösa, ligger dock inte på vår prio lista förtillfället.
blev så himla sugen på att få in mina egna temp värden nu när jag lagt till en planlösning och la in temp från temperatur.nu så man verkligen såg temperaturen :)
tänkte kolla lite på olika program för linux.. har man tur kanske de finns nån som gör en fils värden för t.ex ute , inne temp..
känns lite onödigt att köpa 1wire temp mätare då jag har utrustning men lite mer avancerad dock...
tom_rosenback wrote: PS. Release av v1.1.1 kommer att ske någon gång under dagen. DS.
trevligt ser fram imot uppdateringen :)

/Fredde
Hoppas du hittar ngt som kan konvertera din filer till data som går att använda i HomeAutomation.

Här kommer den utlovade bugfix releasen, v1.1.1.
Changelog:

Code: Select all

v1.1.1 Released 2010-04-15
- [Installer] Configured devicetype is not selected.
- [Scheduler] JT.exe causes unhandled exception.
- [Scheduler] Combination of different devicetypes in schedules doesn´t work as expected.
- [Houseplan] Removed devices aren't removed from houseplan.
- [Configuration] Unable to edit or delete created scenarios.
- [Configuration] Need to take summer/winter time into account when calculating sunrise/sunset.
Ladda ner HomeAutomation v1.1.1 här och installera.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har inte lagt in den sista versionen, men jag tror inte det spelar nån roll.

Har upptäckt lite då och då att trots loggen säger att mina fönsterlampor släcks 22:30 så gör de inte det. Har fått gå upp och gå till datorn och släcka manuellt nu sist igår natt. Kan man få in debuggen till en logg eller nått?
Naturligtvis fungerar det när jag gör det manuellt och sitter framför datorn :)

Tror inte det har så mycket med programmet att göra men jag tänkte höra ifall nån annan råkat ut för samma sak?

Tror inte det har att göra med dålig mottagning för som sagt så funkar det när jag trycker manuellt på lampan under devices/enheter.

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Har inte lagt in den sista versionen, men jag tror inte det spelar nån roll.

Har upptäckt lite då och då att trots loggen säger att mina fönsterlampor släcks 22:30 så gör de inte det. Har fått gå upp och gå till datorn och släcka manuellt nu sist igår natt. Kan man få in debuggen till en logg eller nått?
Naturligtvis fungerar det när jag gör det manuellt och sitter framför datorn :)

Tror inte det har så mycket med programmet att göra men jag tänkte höra ifall nån annan råkat ut för samma sak?

Tror inte det har att göra med dålig mottagning för som sagt så funkar det när jag trycker manuellt på lampan under devices/enheter.

/Hylsan
Tyvärr går det inte med nuvarande versioner av HomeAutomation att logga till en fil, inte svårt dock att lägga till, sätter det på v1.2 todo listan.

Har själv upplevt detta problem med att enheter inte släcks/tänds, men då är det alltid samma enhet som bråkar, inte alla. När problemet uppstått så har det för mig räckt att klicka manuellt. Tror detta är något med Tellstick elr tdtool, svårt att återskapa problemet dock.

Det du kan göra är att aktivera debug mode och köra schemat manuellt från kommado prompten, nåt i stil med:

Code: Select all

"C:\Program Files\xampp\php\php.exe" C:\www\homeautomation\tdtool.php task=1 status=0
Detta tar du ur ditt schema i endera crontab elr Windows scheduleringen beroende på vilket OS du kör. Om du ändrar status till 1 så skall lamporna tändas istället för att släckas.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jopp, ska kika på det om jag kan återskapa det på något sett.

Tack.

/Hylsan

Post Reply