PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

spännande...fixade php5-cli och nu har jag php under usr/bin..

men...

Code: Select all

$ /usr/bin/php /var/www/homeautomation/tdtool.php task=4 status=1
<b>You are not allowed here</b>$ 
så ok, det har väl nått med rättigheterna...men till vad?

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:spännande...fixade php5-cli och nu har jag php under usr/bin..

men...

Code: Select all

$ /usr/bin/php /var/www/homeautomation/tdtool.php task=4 status=1
<b>You are not allowed here</b>$ 
så ok, det har väl nått med rättigheterna...men till vad?

/Hylsan
Sätt på debug via browsern och kör igen. "You are not allowed here" kommer från tdtool.php filen för att inte tdtool.php skall kunna köras från browsern.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hum...satte på debug i HA, och satte att lampan skulle släckas nån minut senare men det hände inget....debuggen visar ju inget då sidan inte uppdateras vid tillslag...så jag är lite förvirrad av vad du menade... :shock:

För jag får ju samma meddelande ifall jag kör manuellt some www-data..

själva debuggen för save av schemat ser ut så här;

Code: Select all

Array
(
    [action] => save
    [taskid] => 4
    [numdevices] => 8
    [type] => 0
    [active] => 1
    [name] => test
    [time_on] => 20:56
    [time_off] => 22:12
    [offset_sunrise] => 00:00
    [offset_sunset] => 00:00
    [time_leavehome] => 20:56
    [tempsensor] => -1
    [devices] => Array
        (
            [6] => 7
        )

    [days] => Array
        (
            [1] => 1
            [2] => 2
            [3] => 3
            [4] => 4
            [5] => 5
            [6] => 6
            [7] => 7
        )

)
/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:hum...satte på debug i HA, och satte att lampan skulle släckas nån minut senare men det hände inget....debuggen visar ju inget då sidan inte uppdateras vid tillslag...så jag är lite förvirrad av vad du menade... :shock:

För jag får ju samma meddelande ifall jag kör manuellt some www-data..

själva debuggen för save av schemat ser ut så här;

/Hylsan
Sry var kanske lite väl otydlig i vad jag ville du skulle göra, var väldigt trött och satt på flygfältet på väg hem från en veckas arbetsresa.

Det jag ville var att du skulle köra schemat i terminalen efter att du satt på debug, och sen posta resultatet här, ett exempel på vad du skall köra,

Code: Select all

/usr/bin/php /var/www/homeautomation/tdtool.php task=4 status=1
Ovanstående exempel är saxat från ditt ett tidigare inlägg.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag sätter på debuggen på HomeAutomation-hemsidan under konfiguration -> inställningar.
Sparar och går till terminalen och loggar in som www-root och kör jobbet.

Det som händer då är samma som innan, att jag får upp "You're not allowed here".

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Jag sätter på debuggen på HomeAutomation-hemsidan under konfiguration -> inställningar.
Sparar och går till terminalen och loggar in som www-root och kör jobbet.

Det som händer då är samma som innan, att jag får upp "You're not allowed here".

/Hylsan
Ok, pröva då att byta ut följande rad i tdtool.php (rad 8 )

Code: Select all

if($_SERVER["SESSIONNAME"] == "Console" || strstr($_ENV["_"], "php"))
mot

Code: Select all

if(php_sapi_name() == "cli" && empty($_SERVER["REMOTE_ADDR"]))
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu j**lar funkade det, super!! :clap: :clap:

Bugar och tackar djupt för hjälpen!!

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Nu j**lar funkade det, super!! :clap: :clap:

Bugar och tackar djupt för hjälpen!!

/Hylsan
Mycket trevligt att du fick det att fungera. Satte även med samma fix till v1.1 som förhoppningsvis skall releasas denna vecka :D
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

min "solstyrda" schemaläggning verkade lite skum med tiderna, det finns ingen möjligthet att se vilka tider den tar som upp- o nedgång?? (hade varit trevligt att ha kanske när man skapar ett "solstyrt" schema)

Bara en tanke...

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:min "solstyrda" schemaläggning verkade lite skum med tiderna, det finns ingen möjligthet att se vilka tider den tar som upp- o nedgång?? (hade varit trevligt att ha kanske när man skapar ett "solstyrt" schema)

Bara en tanke...

/Hylsan
Kolla min demo sida och se om det är det du söker :D v1.1 har nämligen en inforuta som visar bland annat den information du frågar efter... :D
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

uj, där har det hänt lite :)

Tackar, väntar ivrigt på 1.1 då.

/Hylsan

ohlinj
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by ohlinj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hallå! :wave:

Mitt första inlägg nu. En liten presentation, jag heter Joakim, bor i lund och ska börja plugga till hösten. Blev med Tellstick igår och måste säga att det är en av dom mest optimala produkterna som finns på marknaden. Har varit kär i den sen jag såg den men har inte lyckats övertala mig själv till ett köp. Men nu så är den saken klar! :clap:

Men jag skulle behöva ganska mycket hjälp då jag inte har jobbat med servrar och liknande förr. Det jag har gjort som ligger närmst är väl hemsidor på webbdesignen i skolan :P Vad jag har kommit fram till så verkar detta programmet vara det bästa. Det jag vill kunna göra är att tända och släcka lampor över nätet och sätta upp scheman. Detta vill jag kunna göra över nätet för att även få tillgång till funktionerna över telefonen.

Frågor:
1. Vilket program är det jag behöver för att få igång PHP och MySQL?

2. Måste jag hitta enheterna i telldus schemaläggaren för att få det att fungera. När jag trycker konfigurera enheter så kommer det upp en ruta som säger:
"Ett ohanterat fel har uppstått i programmet.
Objektreferensen har inte angetts till en instans av ett objekt."
(i TDcenter fungerar dock allt som det ska, kan tända/släcka)

3. Hur fungerar det med webbservern. Ska jag göra en egen server av min dator eller måste jag ha ett webhotell där jag lägger upp allt. Fungerar det då med Comhems hemside tjänst? Kan jag använda min vanliga arbetstation till server eller måste man ha en dator som enbart pysslar med detta?

/ Mvh joakim

micke.prag
Site Admin
Posts: 2237
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

1) Om du inte har erfarenhet sedan tidigare så borde detta vara lättast att få igång:
http://www.easyphp.org/

2) Schemaläggaren behövs inte till detta projektet

3) Du behöver en dator igång hela tiden. Din arbetsstation kan fungera utmärkt till detta.
Webbhotell och Comhems hemsidetjänst kan du inte använda. TellStick måste nämligen vara kopplad till samma maskin som du kör som server.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ohlinj wrote:Hallå!
Tjena och välkommen in i gänget :D
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

ohlinj
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by ohlinj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tackar tackar Tom.

Lättast att få igång låter bra micke! Ladda ner och installera det på en gång. Lamporna för Apache och MySQL lyser grönt i programmet. Hur gör jag för att sedan "installera" homeautomation till EasyPHP. tryckte ctrl+A för att kunna administrera och sen har jag gått in på "phpmyadmin" Är jag helt ute och cyklar eller?

Jag hoppar över schemaläggaren och comhem helt! (Skönt, det blev lite mindre huvudbry) :)
micke.prag wrote:1) Om du inte har erfarenhet sedan tidigare så borde detta vara lättast att få igång:
http://www.easyphp.org/

2) Schemaläggaren behövs inte till detta projektet

3) Du behöver en dator igång hela tiden. Din arbetsstation kan fungera utmärkt till detta.
Webbhotell och Comhems hemsidetjänst kan du inte använda. TellStick måste nämligen vara kopplad till samma maskin som du kör som server.

Post Reply