PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Post Reply

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
hylsan wrote:
tom_rosenback wrote: <snip>
Om så är fallet pröva att surfa direkt till homeautomatio/ajax/testWritePermissions.php och klistra in resultatet hit.
Så är fallet ja :)
Gjorde det också men fick bara upp att chmod inte gick att köra pga rättigheter. (har inte exakta outputen men principen)

/Hylsan
Om det stod att chmod inte gick att köra pga rättigheter tyder det på att Apache användare inte har tillräckliga rättigheter. Om du kunde kolla igen testWritePermissions.php och klistra in resultatet hit så är det lättare att hjälpa dig.

Code: Select all

Warning: chmod() [function.chmod]: Operation not permitted in /home/tomas/www/homeautomation/ajax/testWritePermissions.php on line 4
0
fileDir: /var/www/homeautomation/ajax/
trimmedFileDir: var/www/homeautomation/ajax
trailingSlash: var/www/homeautomation/ajax/

Code: Select all

Warning: chmod() [function.chmod]: No such file or directory in /home/tomas/www/homeautomation/ajax/testWritePermissions2.php on line 12
No permissions to var/www/homeautomation/ajax/
Hittar ingen direkt apache-användare heller, men det kanske är en inställningssak.

Tackar för hjälpen!
/Hylsan

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Hittar ingen direkt apache-användare heller, men det kanske är en inställningssak.
För att ta reda på vilken användare apache kör som borde du kunna köra någonting ungefär så här:

Code: Select all

ps -eo euser,comm|grep apache
Då får du upp de processer som körs som har apache i namnet. Någon kanske körs av root, men på de andra borde användarnamnet stå. I mitt fall körs apache av användaren www-data. När du tagit reda på vad användaren heter borde du som root kunna köra

Code: Select all

chown -R www-data /home/tomas/www/homeautomation
(fast med www-data utbytt mot ditt aktuella användarnamn) så ser du till att det verkligen är rätt användare som äger homeautomation.

/Daniel

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Förresten, finns det något skydd i koden för undvika injection-attacker via portalsidan?

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Toronto wrote:Förresten, finns det något skydd i koden för undvika injection-attacker via portalsidan?
Hur menar du? Inget sker mot Tellsticken om inte man är inloggad.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Daniel wrote:
hylsan wrote:Hittar ingen direkt apache-användare heller, men det kanske är en inställningssak.
För att ta reda på vilken användare apache kör som borde du kunna köra någonting ungefär så här:

Code: Select all

ps -eo euser,comm|grep apache
Då får du upp de processer som körs som har apache i namnet. Någon kanske körs av root, men på de andra borde användarnamnet stå. I mitt fall körs apache av användaren www-data. När du tagit reda på vad användaren heter borde du som root kunna köra

Code: Select all

chown -R www-data /home/tomas/www/homeautomation
(fast med www-data utbytt mot ditt aktuella användarnamn) så ser du till att det verkligen är rätt användare som äger homeautomation.

/Daniel
funkar bra nu, så långt :)

återkommer ifall jag stöter på mer problem...

Tack!!
/Hylsan

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

kan inte tända lamporna pga :

Code: Select all

The requested URL /homeautomation/ was not found on this server.
annars verkar alla andra länkar funka och jag hittade min lista med enheter också.

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:kan inte tända lamporna pga :

Code: Select all

The requested URL /homeautomation/ was not found on this server.
annars verkar alla andra länkar funka och jag hittade min lista med enheter också.

/Hylsan
Vad gör du när du får detta fel? Sätt på debug mode på inställnings sidan så kanske det berättar lite mera...
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Verkar vara något problem med att köra .php -filer.
Får inte upp index.php heller om inte jag skriver det.

andra php-sidor funkar dock...så jag vet itne riktigt vad som är problemet.
Finns det nån i apache configen som man ska ändra på? (vad den nu heter..)

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Verkar vara något problem med att köra .php -filer.
Får inte upp index.php heller om inte jag skriver det.

andra php-sidor funkar dock...så jag vet itne riktigt vad som är problemet.
Finns det nån i apache configen som man ska ändra på? (vad den nu heter..)

/Hylsan
I httpd.conf finns det en sektion som heter DirectoryIndex. Sätt till index.php där så skall du se det börjar fungera. Min sektion ser ut så här

Code: Select all

<IfModule dir_module>
    DirectoryIndex index.php index.php4 index.php3 index.cgi index.pl index.html index.htm index.shtml index.phtml
</IfModule>
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

httpd var det ja...

tyvärr var min helt tom :banghead:

la till det du skrev och startade om apache men inget hände...

Lessen att behöva kapa tråden så här :(

/Hylsan

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:tyvärr var min helt tom :banghead:
Min httpd.conf är också helt tom. Allt det roliga ligger istället i en fil som heter apache2.conf. Sök och du skall finna!

/Daniel

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jag är hemskt ledsen men det fanns inget som antyde på directory index.
la till det i apache2.conf på lite olika ställen men inget hände. startade om firefox också för säkerhetskull...

/Hylsan

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:jag är hemskt ledsen men det fanns inget som antyde på directory index.
Hmmm... Inte jag heller faktiskt :lol:

Däremot hittar jag det här i en fil som heter /etc/apache2/mods-enabled/dir.conf. Vet inte om det är det som gör automagiken?

Code: Select all

<IfModule mod_dir.c>

          DirectoryIndex index.html index.cgi index.pl index.php index.xhtml

</IfModule>
/Daniel

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
Spånar ganska fritt nu, med lite blandad kvalité...: :)

- Möjlighet att skapa egna scenarios utöver Hemma, Borta. T ex Fest, VAB, där andra villkor för de olika enheterna kan sättas

Loggen:
- sortera loggen kolumnvis
- rensa loggen
- sökning/filtrering av händelser
- visning av valfritt antal händelser

Planlösning:
- Möjlighet att sätta nuvarande scenario (t ex Hemma), liknande i kategorin 'Enheter', intill planlösningen.

GUI:
- Design för mobil visning (visst, det funkar ju nu oxo, men man måste scrolla en himla massa...)

Övrigt:
Vid omstart av server (t ex pga strömavbrott) ska en kontroll ske av de schemalagda händelserna och starta upp specifik enhet ifall den aktuella tiden infaller inom den schemalagda tiden för den specifika enheten

Möjlighet att förlänga en schemalagd körning med 15 min/30 min/1 h

Jag som endast har kupévärmare måste ibland köra kupévärmaren något längre när det snöar... Kan man kunna ta hänsyn till om det kommer att snöa för nästa schemalagda tidpunkten?

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Toronto wrote:
Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
Spånar ganska fritt nu, med lite blandad kvalité...: :)

- Möjlighet att skapa egna scenarios utöver Hemma, Borta. T ex Fest, VAB, där andra villkor för de olika enheterna kan sättas

Loggen:
- sortera loggen kolumnvis
- rensa loggen
- sökning/filtrering av händelser
- visning av valfritt antal händelser

Planlösning:
- Möjlighet att sätta nuvarande scenario (t ex Hemma), liknande i kategorin 'Enheter', intill planlösningen.

GUI:
- Design för mobil visning (visst, det funkar ju nu oxo, men man måste scrolla en himla massa...)

Övrigt:
Vid omstart av server (t ex pga strömavbrott) ska en kontroll ske av de schemalagda händelserna och starta upp specifik enhet ifall den aktuella tiden infaller inom den schemalagda tiden för den specifika enheten

Möjlighet att förlänga en schemalagd körning med 15 min/30 min/1 h

Jag som endast har kupévärmare måste ibland köra kupévärmaren något längre när det snöar... Kan man kunna ta hänsyn till om det kommer att snöa för nästa schemalagda tidpunkten?
Mycket intressanta ideér du hade där.

Ska ta mig en liten djupare studie / funderare så uppdaterar jag TODO listan imorgon, men redan nu kan jag konstatera att flera av dessa ideér kommer att vara med i v1.1 :D

TACK!!
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply