PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Toronto wrote:Ang det, kanske man ska lägga till i installationsinstruktionerna att kontrollera ifall man har tillgång till kommandot 'at'.
readme.txt wrote:Both at and cron needs to be installed and running...
Det kanske inte står med jättestora bokstäver, men står det gör det :wink:

/Daniel

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ah, se där - det var inte där alldeles nyss? :shock:

solly, missade det där med 'at' ska vara installerat...

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests. Vår TODO-lista ser för tillfället ut så här:

v1.1
- Add info box showing sun rise, sunset, next event
- Add grouping of devices, that can be used in tasks and in devices list??
- Add ability to cancel next event, and force next event to run now
- Theming
- Add help pages
- Possibility to configure what IP addresses are considered "local"
- Option to set different hoursstatusactive per device

Dessa grejer är främst "nice-to-have" features, men vi kommer säkert på fler grejer vartefter.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

rättigheter

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sitter på en linux burk som jag använder som HTPC och tänkte att den även kunde få hålla lite kolla på hemmet i övrigt. Köpte mig en Telldus (batch.9) förra helgen och fått den fungera i terminalen.

Hittade denna php-installation som verkar riktigt smidig och bra, men...
Måste erkänna att mina linux-kunskaper är något begränsade så jag lyckades inte komma förbi första hindret. Slängde in "homeautomation"-katalogen i en www-katalog under home/user och länkade till /var/www. Får upp installations-sidan men den säger att PHP inte har rättigheter. Kanske en dum fråga men jag har provat att ändra i thunar så att alla har läs o skrivrättigheter samt även kört "chmod 666 -R homeautomation" utan att få det att fungera.

Nån som kan hjälpa mig??

Kör mythbuntu 9.10.

/Hylsan

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: rättigheter

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Slängde in "homeautomation"-katalogen i en www-katalog under home/user och länkade till /var/www. Får upp installations-sidan men den säger att PHP inte har rättigheter.
Förmodligen felet som flera ovan i tråden har fått. På grund av en liten bugg i 1.0 så funkar det inte med tomt lösenord till mysql-användaren. Om du ändrar mysql-lösenord till någonting annat så ska det funka i så fall...

/Daniel

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: rättigheter

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Sitter på en linux burk som jag använder som HTPC och tänkte att den även kunde få hålla lite kolla på hemmet i övrigt. Köpte mig en Telldus (batch.9) förra helgen och fått den fungera i terminalen.

Hittade denna php-installation som verkar riktigt smidig och bra, men...
Måste erkänna att mina linux-kunskaper är något begränsade så jag lyckades inte komma förbi första hindret. Slängde in "homeautomation"-katalogen i en www-katalog under home/user och länkade till /var/www. Får upp installations-sidan men den säger att PHP inte har rättigheter. Kanske en dum fråga men jag har provat att ändra i thunar så att alla har läs o skrivrättigheter samt även kört "chmod 666 -R homeautomation" utan att få det att fungera.

Nån som kan hjälpa mig??

Kör mythbuntu 9.10.

/Hylsan
Install skriptet kollar om foldern har 0755 som rättigheter. Pröva att köra chmod med det.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

vilken mysql användare är det som inte får ha tomt lösenord?
root har lösenord iaf.

Provade också chmod 755 (och även 0755 nu när du skrev det)

inget fungerade tyvärr...

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:vilken mysql användare är det som inte får ha tomt lösenord?
root har lösenord iaf.

Provade också chmod 755 (och även 0755 nu när du skrev det)

inget fungerade tyvärr...

/Hylsan
Antar du inte kommit till det steget med mysql användaren ännu. Du är på första steget, för att kolla skriv / läs rättigheter, visst? Om så är fallet pröva att surfa direkt till homeautomatio/ajax/testWritePermissions.php och klistra in resultatet hit.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
När man får upp planlösningen och klickar på temperaturikonen, vore det trevligt att kunna få inte bara temperaturen utan även litet diagram för senaste 2-3 dagarna.
Som det är nu, blir man länkad vidare till temperatur.nu. Diagrammet som jag pratar skulle kunna länka till deras lilla skrivbordsversion:
http://www.temperatur.nu/activedesktop/

Första gången behöver man confa den, men det kanske går att göra i bakgrunden eller manuellt.

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Förresten, på din demo-sida har du ju temperaturloggning - hur får jag till det på mina HomeAutomation-sidor??

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Toronto wrote:
Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
När man får upp planlösningen och klickar på temperaturikonen, vore det trevligt att kunna få inte bara temperaturen utan även litet diagram för senaste 2-3 dagarna.
Som det är nu, blir man länkad vidare till temperatur.nu. Diagrammet som jag pratar skulle kunna länka till deras lilla skrivbordsversion:
http://www.temperatur.nu/activedesktop/

Första gången behöver man confa den, men det kanske går att göra i bakgrunden eller manuellt.
Temperatur.nu kräver att alla temperaturer som hämtas av dem är länkad till dem. Läs här men kanske det fungerar lika bra att länka till activedesktop grejen. Temperaturerna visas ändå inte publikt eftersom de är bakom lösenord.
Toronto wrote:Förresten, på din demo-sida har du ju temperaturloggning - hur får jag till det på mina HomeAutomation-sidor??
Temperaturloggningen sker med hjälp av Dallas 1-wire sensorer (DS18S20). Dessa sensorer läses av med en modifierad http://www.digitemp.com applikation som hittas här http://illx.org/digitemp/. Den modifierade versionen har Mysql stöd och skriver på så sätt in temperaturerna i databasen.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote: <snip>
Om så är fallet pröva att surfa direkt till homeautomatio/ajax/testWritePermissions.php och klistra in resultatet hit.
Så är fallet ja :)
Gjorde det också men fick bara upp att chmod inte gick att köra pga rättigheter. (har inte exakta outputen men principen)

/Hylsan

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:
tom_rosenback wrote: <snip>
Om så är fallet pröva att surfa direkt till homeautomatio/ajax/testWritePermissions.php och klistra in resultatet hit.
Så är fallet ja :)
Gjorde det också men fick bara upp att chmod inte gick att köra pga rättigheter. (har inte exakta outputen men principen)

/Hylsan
Om det stod att chmod inte gick att köra pga rättigheter tyder det på att Apache användare inte har tillräckliga rättigheter. Om du kunde kolla igen testWritePermissions.php och klistra in resultatet hit så är det lättare att hjälpa dig.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
En liten ruta med tiden just nu vore trevligt att ha, t ex längst bort i 'menyraden' på webbsidan. Det mesta som körs med cron/at hämtar tiden från servern när de kommandon körs, så den tiden skulle man kunna slänga upp på webbsidan. Just för att ha koll på tiden, så inte servertiden har dragit sig eller på annat sätt skitigt sig.

tom_rosenback
Posts: 774
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Toronto wrote:
Vi har nu börjat fundera på v1.1, så var god kom med feature requests.
En liten ruta med tiden just nu vore trevligt att ha, t ex längst bort i 'menyraden' på webbsidan. Det mesta som körs med cron/at hämtar tiden från servern när de kommandon körs, så den tiden skulle man kunna slänga upp på webbsidan. Just för att ha koll på tiden, så inte servertiden har dragit sig eller på annat sätt skitigt sig.
Jep, det är med redan i v1.1 :D Men förtillfället visas det inte i menyraden utan vid sidan av planlösnings bilden. På samma ställe kommer också annan info, såsom nästa event...
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply