PHP & MySQL gränssnitt, HomeAutomation v2.0.2 releasad!!

Moderator: Telldus

Hur många använder / har testat HomeAutomation?

Har inte testat
65
44%
Har testat men använder inte
16
11%
I använding
67
45%
 
Total votes: 148

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Boorg wrote:hade det inte varit snyggt att andvända sig utav ajax?
Ajax skulle vara helt nice men är jobbigt att programmera för PHP. Om jag kommer på att bygga om systemet helt nån gång så blir det med ASP .Net och då får man Ajax på handen...

Är det nåt speciellt som du skulle vilja ha Ajax på?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

pcpelle
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Felmeddelande...

Post by pcpelle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\xampp\htdocs\homeautomation v0.8\dbfunctions.php on line 80

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Felmeddelande...

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

pcpelle wrote:Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\xampp\htdocs\homeautomation v0.8\dbfunctions.php on line 80
Tja!

Du har nog tydligen hittat en bug där, men orsaken till att det säger så är att du inte får dina enheter initialiserade med InitDB länken. Detta kan bero på att de konfigurerade enheterna inte är tillgängliga från PHP motorn. Har du kollat följande punkt ur readme filen:
- You need to edit system registry to allow the scripts to access the Tellstick devices, from Telldus forum
"Enabled to store devices global on windows if you set the registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Telldus\Devices\SharedDevices to 1"
Fixar ovannämnda bug omgående.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

jajnas
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by jajnas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag kan inte få det att fungera. När jag går in på sidan krashar hela servern och jag är tvungen att starta om. Någon som vet vad det kan bero på?

MVH Jonas

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jajnas wrote:Jag kan inte få det att fungera. När jag går in på sidan krashar hela servern och jag är tvungen att starta om. Någon som vet vad det kan bero på?

MVH Jonas
Om du accessar homeautomation skriptena från samma router som servern ligger på så är du redan inloggad vilket leder till att enda jag kan se som orsakar det problem du har att vara Mysql. Har du några andra skript på din server som änvänder sig av Mysql som fungerar?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

jajnas
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by jajnas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote: Om du accessar homeautomation skriptena från samma router som servern ligger på så är du redan inloggad vilket leder till att enda jag kan se som orsakar det problem du har att vara Mysql. Har du några andra skript på din server som änvänder sig av Mysql som fungerar?
Jag testade bara på min lokala dator, där jag även har andra skript som fungerar tillsammans med Mysql.

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jajnas wrote:
tom_rosenback wrote: Om du accessar homeautomation skriptena från samma router som servern ligger på så är du redan inloggad vilket leder till att enda jag kan se som orsakar det problem du har att vara Mysql. Har du några andra skript på din server som änvänder sig av Mysql som fungerar?
Jag testade bara på min lokala dator, där jag även har andra skript som fungerar tillsammans med Mysql.
Du får inte fram något alls från sidorna?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

jajnas
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by jajnas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
jajnas wrote:
tom_rosenback wrote: Om du accessar homeautomation skriptena från samma router som servern ligger på så är du redan inloggad vilket leder till att enda jag kan se som orsakar det problem du har att vara Mysql. Har du några andra skript på din server som änvänder sig av Mysql som fungerar?
Jag testade bara på min lokala dator, där jag även har andra skript som fungerar tillsammans med Mysql.
Du får inte fram något alls från sidorna?
Nej, Apache krashar och sidan laddas inte eftersom "servern" är nere

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jajnas wrote:
tom_rosenback wrote:
jajnas wrote: Jag testade bara på min lokala dator, där jag även har andra skript som fungerar tillsammans med Mysql.
Du får inte fram något alls från sidorna?
Nej, Apache krashar och sidan laddas inte eftersom "servern" är nere
Humm, låter skumt. Testa ladda ner denna fil, packa upp den till din server och gå in på sidan och se vad/om du får något på rutan elr kapar servern då också. http://karpero.mine.nu/phpinfo.zip
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

jajnas
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by jajnas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
jajnas wrote:
tom_rosenback wrote: Du får inte fram något alls från sidorna?
Nej, Apache krashar och sidan laddas inte eftersom "servern" är nere
Humm, låter skumt. Testa ladda ner denna fil, packa upp den till din server och gå in på sidan och se vad/om du får något på rutan elr kapar servern då också. http://karpero.mine.nu/phpinfo.zip
Jag får upp all info om PHP, servern krashar inte. Verkar som det är något MySQLrelaterat problem eftersom om jag kommenterar bort alla funktionsanrop som använder sig av databaser fungerar det, men jag får ju självklart inte samma innehåll på sidan.

oskar
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by oskar » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tackar tackar
det jag testat fungerar fint

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jajnas wrote: Jag får upp all info om PHP, servern krashar inte. Verkar som det är något MySQLrelaterat problem eftersom om jag kommenterar bort alla funktionsanrop som använder sig av databaser fungerar det, men jag får ju självklart inte samma innehåll på sidan.
Fick du det att fungera?
oskar wrote:tackar tackar
det jag testat fungerar fint
Varsågod!
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har nu inhandlat en Tellstick av version 2 så nu har jag börjat med att koda in RAW stöd i PHP interfacet. Om det finns förfrågan på absolut dimnivå så är det inte helt omöjligt att det också kommer med i nästa version. RAW stödet är nästan klart nu bara några finjusteringar kvar. Finns det behov av att kunna gruppera enheter, ex. vardagsrum?

Förslag på andra feature som ni vill ha med? Om ni vill ha med absolut dimnivå så ge förslag på hur / var ni vill ha det.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

PHP interfacet har nu RAW stöd implementerat. Absolut dimnivå är så gott som klart också så ni kan vänta er en ny version möjligen till och med ikväll, senast imorgon (onsdag 2 december). Den absoluta dimnivån har jag inte möjlighet att testa själv när jag inte har något uttag som stöder det men kontakta mig så kan vi fixa det gemensamt om det är något som inte fungerar.

Inga nya buggar hittade förutom de nämnda tidigare i tråden som kräver en fix? Andra feature requests?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

fridde
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by fridde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har nyss lagt in dina PHP, men har lite inkörningsproblem.

Mysql verkar fungera i alla fall, för det går att logga in.

Jag har dock inga enheter inlagda och begriper inte hur jag ska lägga in dem heller. Det finns 5 stycken i registret som fungerar i Switchking och Telldus.

För att testa databasen lade jag manuellt in en enhet i listan där och den kommer upp i enhetslistan, men försvinner lika fort när jag trycker "Init DB". :shock:
Det är värdet "Active" som blir "0" som gör att den försvinner.

Vad ska egentligen hända när jag trycker på "Init DB"?

Har ställt in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Telldus\Devices\SharedDevices i registret. (Stod redan på 1).

Sidan "Konfiguration" visar ingenting alls...

Post Reply