TelldusLive fungerar inte

Moderator: Telldus

martin991
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by martin991 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok. Den hittar inte servern. Vad kan jag göra?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

@martin991: Skicka ett supportärende så vi kan undersöka närmre.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Herte
Posts: 42
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Herte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Verkar inte gå att komma åt Telldus Live!
Någon annan som har samma problem?

Carl

martin991
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by martin991 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Herte wrote:Verkar inte gå att komma åt Telldus Live!
Någon annan som har samma problem?

Carl
Jag har samma problem!

FreddanB
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

TelldusLive fungerar inte

Post by FreddanB » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det är deras ISP som har problem


spid303
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by spid303 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Verkar ha varit problem med hostingen, står status på http://twitter.com/telldus

Jag märkte inte av något dock, kommer åt via remotestick och tidigare idag också (minns inte tidpunkt.)

EDIT: jag har v4
Last edited by spid303 on Sat Jul 07, 2012 9:28 pm, edited 1 time in total.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

http://developer.telldus.com/blog/2012/ ... nd-updates

Alla servrar är inte tillbaka ännu. Allt verkar funka men utan full redundans. Ni som har firmware version 2 i TellStick Net kan behöva starta om era enheter. Firmware 3 och 4 bör återansluta utan problem. Uppdatering kommer när allt körs till 100%
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Herte
Posts: 42
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Herte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nej allt fungerar inte. Jag visas som "off line".

Carl

V34
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by V34 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:http://developer.telldus.com/blog/2012/ ... nd-updates

Alla servrar är inte tillbaka ännu. Allt verkar funka men utan full redundans. Ni som har firmware version 2 i TellStick Net kan behöva starta om era enheter. Firmware 3 och 4 bör återansluta utan problem. Uppdatering kommer när allt körs till 100%

tellstick.net v3 fick startas om manuellt för att börja funka igen :(

medward
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

TelldusLive fungerar inte

Post by medward » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Finns det något sätt remote att start om , är inte hemma men kommer åt mitt nätverk remote. Har version v3.

spid303
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by spid303 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

medward wrote:Finns det något sätt remote att start om , är inte hemma men kommer åt mitt nätverk remote. Har version v3.
Om du kommer åt en Windows burk remote borde du kunna köra uppdateringen (kanske).

amatören
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by amatören » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Efter att ha varit helt nere är Live äntligen uppe igen för mig, men...
Äntligen funkar min tempgivre från oregon klockrent :D
Däremot är inga mottagare åtkomliga. Olika self learning från Nexa. :(
På live syns de som de behöver läras upp igen, utan möjliget att reglera. Har testat att läga till nya men ingen skillnad. Har försökt att lära om men de ansluter inte.
Har även provat omstart (rycka ur strömsladden till Tellstic net) utan några förbättringar.
Några tips :?:

Lrnflk
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Lrnflk » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

amatören wrote:Efter att ha varit helt nere är Live äntligen uppe igen för mig, men...
Äntligen funkar min tempgivre från oregon klockrent :D
Däremot är inga mottagare åtkomliga. Olika self learning från Nexa. :(
På live syns de som de behöver läras upp igen, utan möjliget att reglera. Har testat att läga till nya men ingen skillnad. Har försökt att lära om men de ansluter inte.
Har även provat omstart (rycka ur strömsladden till Tellstic net) utan några förbättringar.
Några tips :?:
Jag hade också problem med att mottagarna inte reagerade efter omstart men det funkade efter att ha startat om Net:en en gång till. Så testa att starta om ytterligare ett par gånger.

Herte
Posts: 42
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Herte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag visas fortfarande som "offline" men det är möjligt att det löses med en omstart av min Tellstick Net.
Jag tycker mig dock ha förstått att Telldus Live! är en lösning för att man inte skall behöva sitta med sin Tellstick Net i handen hela tiden utan att den skall kunna användas i stugan, etc. D.v.s. på platser där man inte alltid är.
Om man nu måste befinna sig i närheten av utrustningen så faller ju hela idéen med att placera ut enheten off site.
Om man nu tänker sig att jag hade placerat min enhet i stugan så hade jag varje helg (för det är väl så det har sett ut på den senaste tiden?) varit tvungen att åka 2 x 36 mil för att starta om min enhet. Det har ett tag känts som att jag får tänka mig en annan lösning för stugan.

Carl

Post Reply