TelldusLive fungerar inte

Moderator: Telldus

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Verkligen supersegt ikväll..... Igen

Har ni andra samma problem?

/k

Dr Digital
Posts: 28
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Dr Digital » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja, tyvärr. Igår kväll tändes färre än hälften av mina
lampor.

Vad händer?

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

För mig så släcktes inte lamporna

mycket irriterande

/K

stefan.persson
Posts: 353
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by stefan.persson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi skulle behöva mer detaljer från er som har problem nu, vilka jobb som krånglar, tidpunkter etc. Igårkväll visade vår övervakning nämligen inga problem alls. Våra egna testscheman kördes precis som de skulle, vi upplevde ingen seghet, inga problem hos leverantören, inga problem enligt livestatus.nu och enligt felloggarna kan några jobb ha blivit försenade upp till 10 minuter, men ändå utförts. Vi skulle vilja logga in hos någon av er för att undersöka läget och de individuella jobben. Skicka supportärende om ni inte vill posta allt här.
Stefan Persson
Software
Telldus Technologies

FreddanB
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by FreddanB » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

För mig började det fungera igen när jag bytte ut min .net

eire
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by eire » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

stefan.persson wrote:Vi skulle behöva mer detaljer från er som har problem nu, vilka jobb som krånglar, tidpunkter etc. Igårkväll visade vår övervakning nämligen inga problem alls. Våra egna testscheman kördes precis som de skulle, vi upplevde ingen seghet, inga problem hos leverantören, inga problem enligt livestatus.nu och enligt felloggarna kan några jobb ha blivit försenade upp till 10 minuter, men ändå utförts. Vi skulle vilja logga in hos någon av er för att undersöka läget och de individuella jobben. Skicka supportärende om ni inte vill posta allt här.
:wave: Hej,
för mig fungerade mitt schema i TelldusLive felfritt igår för första gången på en vecka!!
Det jag upplevt är att schemat inte exekveras alls eller bara delvis.
Någon gång slogs allt på men sen slogs det inte av!
Jag använder Remotestick för att kolla livestatus på mina moduler och kan då verifiera att Live inte heller tycker att modulerna är påslagna (vilket de borde vara enl. schemat!)

Jag har inga problem alls med att slå på modulerna manuellt dagtid (onoterbar fördröjning av på och avslag) oftas går det manuellt bra kvällstid också med något segare exekvering.

Det som varit det repeterbara symptomet är att logga in kvällstid (oftast vid 22-tiden) och försöka ladda ner schemat! Detta falerar då ofta på time-out eller tar mycket lång tid när det väl lyckas!
När detta symptom uppstår vet jag att det troligtvis blir problem med att exekvera schemat korrekt från systemet.
Känns därför som det är eran schema rutin eller databas access som ger upphov till problem.
Notera att dagtid har jag inte haft några problem att läsa ner schemat! Det verkar absolut vara när schemaaktiviteterna drar igång kvällstid, som systemet får problem.

Jag har en fiberkoppling på 100Mb och har testat mot bredbandskollen när schemasegheten uppstått, den visar då inga överföringsproblem (90 Mb), så jag tror inte det har med uppkoppling att göra utan som sagt är det nog schemaläggaren!
(Har 13 moduler som är schemalaggda och 3 sensorer som läses)

Har ni gjort några förbättringar m.a.p schemaläggaren nu? Den lyckades ju faktiskt sköta mina av och påslag korrekt igår! Dock var schemat fortfarande svårt att ladda ner denna period (många time outs innan jag fick det nerläst!).

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
För mig funkar allt kanonbra förutom just vid 22-tiden då jag skall släcka enheterna.
Jag såg ej heller mina enheter direkt, utan jag fick uppdatera flera gånger för att de skulle synas och sedemera kunna slås av.

/K

Falkens
Posts: 68
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Falkens » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan inte säga att det funkar för mig

1/3 aktiverade. Live visar att alla 3 är aktiverade och jag har aktivering 21:01 - 21:03 på dessa 3
(Kollar även status via appen TellEvent)

http://www.telldus.com/forum/viewtopic. ... 258#p13258

Falkens
Posts: 68
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Falkens » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

stefan.persson wrote:Vi skulle behöva mer detaljer från er som har problem nu, vilka jobb som krånglar, tidpunkter etc. Igårkväll visade vår övervakning nämligen inga problem alls. Våra egna testscheman kördes precis som de skulle, vi upplevde ingen seghet, inga problem hos leverantören, inga problem enligt livestatus.nu och enligt felloggarna kan några jobb ha blivit försenade upp till 10 minuter, men ändå utförts. Vi skulle vilja logga in hos någon av er för att undersöka läget och de individuella jobben. Skicka supportärende om ni inte vill posta allt här.
Jag har ett support ärende ligger hos er.
Ticket number: 2369

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Status idag:
Tändning 19.52 ok
Släckning 22.48 ok

/K

eire
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by eire » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Liknande problem som "Falkens"! Har lagt in Ticket 2384!

Hade hoppats det kunde vara löst eftersom aktiveringen av schemat lyckades funka igår.
Men ikväll sket det sig totalt igen! Ingen aktivering alls!
Samma symptom, time-out vid försök att läsa schemat på Live vid kl 22!
Även statusen på enheterna går otroligt segt att få läst. När statusen har lästs så tar det ca 10 sekunder i fördröjnin när man manuell kommenderar påslag/avslag av en enhet!
Verkar ha perfekt kontakt med övrigt via internet! :banghead:

FreddanB
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

TelldusLive fungerar inte

Post by FreddanB » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Status gårdagen

Alla tändes 21:00 hälften släcktes 23:30

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

För mig var det riktigt bra igår...
Annars så är standard hos mig likt ovan, dvs:
- Statusen på enheterna går otroligt segt att få läst.
- När statusen har lästs så tar det ca 10 sekunder i fördröjning när man manuell kommenderar påslag/avslag av en enhet! Om det lyckas, ofta släcker jag flera gånger innan enheten slår av.
- Jag har perfekt kontakt med övrigt via internet!

/K

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sedan tycker jag mig uppleva att även detta forum blivit mycket segare sedan 2 veckor tillbaks.
Slump?

/K

Dr Digital
Posts: 28
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Dr Digital » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Alla till- och frånkopplingar fungerade normalt igår kväll.

Däremot är det mycket segt att kommat åt "My Schedules" både från Live och Remote Stick (Android)

Trevlig midsommar, alla!

:wave:

Post Reply