TelldusLive fungerar inte

Moderator: Telldus

Post Reply
runediva
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

TelldusLive fungerar inte

Post by runediva » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

TelldusLive funkar inte hos mig! Började igår kväll! Varken iphone-appen eller via nätet!
:x
4 GB internminne
Windows XP
Tellstick batch 14
TelldusCenter 2.1.1

micke.prag
Site Admin
Posts: 2233
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Glesys (som vi använder oss av) har haft avbrott både ikväll samt idag.
http://www.glesys.se/status.php
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

runediva
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by runediva » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det fungerar fortfarande inte!!
:argue:
4 GB internminne
Windows XP
Tellstick batch 14
TelldusCenter 2.1.1

runediva
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by runediva » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det fungerar så till vida att jag får upp sidan, de som är "on" är de som Nexahome styr. Jag kan däremot inte styra något via Live, när jag klickar på "tänd lampa" så pulserar det, men inget händer och lampan irl och på skärmen är fortfarande släckt!
:?:
Attachments
TelldusLive.png
Bild av en del av mina devices
TelldusLive.png (37.84 KiB) Viewed 10064 times
4 GB internminne
Windows XP
Tellstick batch 14
TelldusCenter 2.1.1

runediva
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by runediva » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu fungerar det igen, efter att jag har installerat den nya versionen av Telldus Center. Installerade den häromdagen, men den hade inte installerat den riktigt, därför var 2.1.0 fortfarande kvar!

:D
4 GB internminne
Windows XP
Tellstick batch 14
TelldusCenter 2.1.1

ccBjorn
Posts: 36
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by ccBjorn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har haft liknande problem. Menyn med mina brytare kommer upp , men de går inte att slå på/av. Att starta om min Telldus Net har hjälpt.

D-Straight
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by D-Straight » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Söndag kväll (19 februari) och min Telldus Net blinkar blå, lyser lila med fast sken, blinkar blå, lyser blå med fast sken... o.s.v. Jag kan inte logga in på Telldus Live! sedan snart en timme... upptäckte problemet cirka 21:15. Jag har startat om Telldus Net två gånger men det hjälper inte, all annan kommunikation över Internet fungerar utan problem.

SebRaz
Posts: 268
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by SebRaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

D-Straight wrote:Söndag kväll (19 februari) och min Telldus Net blinkar blå, lyser lila med fast sken, blinkar blå, lyser blå med fast sken... o.s.v. Jag kan inte logga in på Telldus Live! sedan snart en timme... upptäckte problemet cirka 21:15. Jag har startat om Telldus Net två gånger men det hjälper inte, all annan kommunikation över Internet fungerar utan problem.
Samma här. Vid 20:00 började problemen.

Image
Kontrollera din Tellstick via iPhone med TellEvent - http://about.me/langstrom - http://hemautomation.io -

tronde
Posts: 564
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ekstremt tregt fra Norge i går og i dag.

Får vanligvis ikke lastet my devices og scheduler.
Flere brytere har sviktet nå i kveld.

Ser ut til å henge et sted i Sverige.

12 45 ms 44 ms 44 ms fbg3-ncore-1.vlan106.tele2.net [130.244.52.195]
13 43 ms 44 ms 44 ms fk7-pe-1.gigabiteth6-9.tele2.net [130.244.39.50]
14 49 ms 49 ms 49 ms 79-99-4-2.serverhotell.net [79.99.4.2]
15 48 ms 51 ms 50 ms 79-99-4-11.serverhotell.net [79.99.4.11]
16 48 ms 48 ms 49 ms 79-99-2-30-static.serverhotell.net [79.99.2.30]
17 * * * Foresp›rsel avbrutt.
18 * * * Foresp›rsel avbrutt.
19 * * * Foresp›rsel avbrutt.

eire
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by eire » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Samma från Sverige både i torsdags och igår(Fredag))!!
Servern verkar bli nerlastad när den ska utföra alla scheman vid solnedgång!?
Igår misslyckades servern med att utföra mitt schema och när jag försökte logga in var det segt som tusan, att läsa ned schemat tog för evigt!
(Problemet var liknande i Torsdags och det verkar vara perioden då alla scheman för påslag skall utföras av servern!)

Telldus måste se över och fixa kapacitet med sin leverantör eller kolla upp sin mjukvara ang. lasthantering!
Hela konceptet med nätbaserade telldus live faller när man inte kan lita på att scheman utförs korrekt!
(Har kört med tellstick och switchking tidigare men ville gå över till tellstick net för att slippa ha en dator igång! Men kan man inte lita på live tjänsten så är det ju menlöst!!!!)

Lind1977
Posts: 14
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

TelldusLive fungerar inte

Post by Lind1977 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Samma här.. Segt som sirap och div lampor förblev tända. Intressant o se vad som var fel och vilken lösning som görs åt problemet *subscribe*

Falkens
Posts: 68
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Falkens » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lind1977 wrote:Samma här.. Segt som sirap och div lampor förblev tända. Intressant o se vad som var fel och vilken lösning som görs åt problemet *subscribe*
Låter lite som mitt problem också, kan det vara samma jag råkat ut för?
http://www.telldus.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=2062

selig
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by selig » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Måste erkänna att jag från en euforisk positiv entusiasm hämtades ner till jorden de senaste dagarna. Om kvällarna är Live tyvärr inte alls användbar längre, oavsett om det gäller tidsstyrning, via live.telldus eller tredjeparts (RemoteStick i mitt fall) :(

Dr Digital
Posts: 28
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by Dr Digital » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

selig wrote:Måste erkänna att jag från en euforisk positiv entusiasm hämtades ner till jorden de senaste dagarna. Om kvällarna är Live tyvärr inte alls användbar längre, oavsett om det gäller tidsstyrning, via live.telldus eller tredjeparts (RemoteStick i mitt fall) :(
Samma typ av problem här. Har varit bortrest i fleradagar, det är ju då man vill att det ska fungera?
Surt! Vad har Telldus för lösning?

kenthie
Posts: 142
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: TelldusLive fungerar inte

Post by kenthie » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

samma här

/K

Post Reply