Page 1 of 1

Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Fri Nov 30, 2018 5:32 pm
by tapiren
Hej

hur gör man för att skicka status på en sensor i pushnotis?
Man kan ju t.ex. ställa in i Telldus Live att man får push när temperaturen går över eller under en viss temperautr.
Men jag skulle vilja pusha kl 07.00 varje dag och att den då visar aktuell temp på sensorn.
Men hittar ej någon sådan info i telldus live.

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Fri Nov 30, 2018 6:49 pm
by arneolav
Jeg har ikke forsøkt, men titta här:
https://developer.telldus.com/blog/2018/1

Har sett litt mer på det der, det går nok ikke, bare trigger value som kan vises;
If triggered by an sensor/device event, the triggering value can be entered into the mail/SMS/push/URL action message by adding [STATE] and [VALUE] into the message.

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Sat Dec 01, 2018 8:40 am
by tapiren
Nice!
Tack det var precis det jag letade efter, skall testa om det funkar.
:D :D :D :D

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Fri Jan 25, 2019 10:23 am
by loa46
Lånar tråden lite :D
Är det någon som fått detta att funka? Alltså att kunna få temperatur utpushat vid ett spec klockslag?

Att få det via triggning av tempändringar har jag fått att funka utan problem, men det hade varit trevligt med tidtriggning oxå.

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Sun Jan 27, 2019 9:13 pm
by loa46
Har hittat ett svar på detta själv via facebookgruppen.
Delar det här ifall fler vill veta.

Skapa en händelse med trigger=klockslag, villkor=ingenting, åtgärd= push till telefon med texten; Temperaturen just nu:[VALUE](xxxxxxxxxxx,1,0) ([LASTUPDATED](xxxxxxxxxxx))

Där xxxxxxxxxxx är sensor-id från api-listan.

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Mon Jan 28, 2019 7:19 am
by Pjoms
Intressant. Hur får man enklast ut api-listan?
Det är väl inte det Sensor ID som finns under enheten i Live? Får det inte att funka i alla fall, är för grön på detta...

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Mon Jan 28, 2019 7:40 am
by etompau
Pjoms wrote:
Mon Jan 28, 2019 7:19 am
Intressant. Hur får man enklast ut api-listan?
Det är väl inte det Sensor ID som finns under enheten i Live? Får det inte att funka i alla fall, är för grön på detta...
Logga in på: https://api.telldus.com/ och API explorer
Välj "Clients/List" så får du en översikt på höger sida av bilden, där sensor-ID framgår.

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Mon Jan 28, 2019 9:37 am
by Pjoms
Logga in på: https://api.telldus.com/ och API explorer
Välj "Clients/List" så får du en översikt på höger sida av bilden, där sensor-ID framgår.
Tackar!
Det funkar fint, förutom att minus-tecknet inte kommer med.
"Aktuell temperatur i frysen är 19.4 grader" Nej tack, det hoppas jag verkligen inte! :o :wink:

En annan sak. Hur väljer jag vilket värde som visas från en givare med flera funktioner, t.ex. en switch med energimätning.

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Mon Jan 28, 2019 7:54 pm
by loa46
Låter ju konstigt att inte minustecknet kom med, hos mig funkar det med minusgrader från min utetempgivare iaf.
Så det borde ju funka tycker jag, om det inte är nåt med vad det är för givarfabrikat kanske...

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Mon Jan 28, 2019 8:42 pm
by arneolav
Fungerer hos meg:
Temperatur i fryser: -19.3 (2019-01-28 21:40:54)

Re: Pushnotis med aktuell temperatur?

Posted: Tue Jan 29, 2019 6:42 am
by Pjoms
loa46 wrote:
Mon Jan 28, 2019 7:54 pm
Låter ju konstigt att inte minustecknet kom med, hos mig funkar det med minusgrader från min utetempgivare iaf.
Så det borde ju funka tycker jag, om det inte är nåt med vad det är för givarfabrikat kanske...
Oops...
Det är en Telldus 433 Mhz inne/ute temp/fuktgivare och jag hade lyckats ta sensor-ID från inne-tempen som för tillfället råkade ha exakt samma temp som frysen, men givetvis plusgrader! :roll: :oops: