Tellstick och Google Home?

Moderator: Telldus

kamsvag
Posts: 62
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tellstick och Google Home?

Post by kamsvag » Mon Jul 09, 2018 10:17 am

Finns det något smidigt sätt att få in sin Telldus-styrning i Google Home?

mrmaceurope
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by mrmaceurope » Mon Jul 09, 2018 10:26 am

Nej, desværre.

Jeg har konverteret fra Telldus til Home Assistant, hvor jeg har integreret til både Apple HomeKit og Google Home, og det fungere virkligt godt.

Home Assistant
https://www.home-assistant.io/

With Google integration
https://www.home-assistant.io/blog/2018 ... t-support/

Supported integrations to HA Which includes Telldus
https://www.home-assistant.io/components/

Tobias84
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by Tobias84 » Tue Aug 21, 2018 8:43 pm

Än så länge bara via IFTTT men Telldus sa att det ska komma när jag mailade supporten och frågade, iofs länge sedan nu och inget har hänt.

lexan76
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by lexan76 » Sun Oct 14, 2018 6:55 am

Hej.
Nått nytt runt detta?
Blir ju ännu mer aktuellt o spännande med deras nya Smart hub med display.

Mvh
Fredrik

etompau
Posts: 2168
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Tellstick och Google Home?

Post by etompau » Tue Nov 13, 2018 1:52 pm


Bomben
Posts: 16
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by Bomben » Sat Nov 24, 2018 8:56 pm

Är det bara för mig inte länken fungerar?

etompau
Posts: 2168
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Tellstick och Google Home?

Post by etompau » Fri Nov 30, 2018 9:34 am

We have passed certification and the integration is now live. Currently we require a premium account to activate this. This will be available for basic access from 2019-03-01.

plun
Posts: 16
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by plun » Fri Nov 30, 2018 4:40 pm

Funkar.... höjden av julnörderi :D

Image

Image

Jcalling
Posts: 2
Joined: Sat Jan 20, 2018 5:27 pm

Re: Tellstick och Google Home?

Post by Jcalling » Tue Dec 04, 2018 2:36 pm

Hej
Fått upp alla enheter och det fungerar bra att tända släcka alla enheter per rum osv.
Men alla mina taklampor verkar alltid tändas med 100% ljusstyrka.
Ställer jag sen ner dem till tex 50% så startar de ändå med 100% när jag startar igen.
Har ni andra som kör Google home och telstick samma.
Trodde första att detta var så som det fungerade i Google home.
Men såg på Google forum att andra tillverkare där startade lamporna i det läge de var vid förra "starten".
Så kanske är något fel i Telldus integrationen?

rippmaster13
Posts: 29
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by rippmaster13 » Sun Dec 09, 2018 11:58 am

Bör man ändra tellstick engeternas namn till något riktigt ord? Så att google home fattar? Svenska eller engelska?

ZilverZurfarn
Posts: 17
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by ZilverZurfarn » Mon Dec 10, 2018 7:23 am

Bör man ändra tellstick engeternas namn till något riktigt ord? Så att google home fattar? Svenska eller engelska?
Svenska funkar fint (förutsatt att man i övrigt pratar med sin Assistant på svenska).
Tänd fönsterlampor fungerar t.ex fint. Grupper dyker också upp som en egen "strömbrytare" - Väldigt smidigt!
Men mycket vill ha mer - Går det att få till så att man kan få reda på vad en sensor har för värde? Typ: Vad visar inomhustermometer?

etompau
Posts: 2168
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Tellstick och Google Home?

Post by etompau » Mon Dec 10, 2018 7:32 am

ZilverZurfarn wrote:
Mon Dec 10, 2018 7:23 am
Men mycket vill ha mer - Går det att få till så att man kan få reda på vad en sensor har för värde? Typ: Vad visar inomhustermometer?

Google does not support sensors at the moment.

http://developer.telldus.com/blog/2018/ ... t_progress

omd28
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by omd28 » Tue Dec 11, 2018 11:18 am

Hej,
Är det någon som kan hjälpa mig?
Jag har en TELLSTICK z-wave lite V2 och har Telldus premium.
Jag får upp alla mina strömbrytare i Google Home appen och har ”placerat” dem i rätt rum.
Det funkar perfekt att styra dem i Telldus live appen och i Google home appen men inte röststyra.
Säger jag ex tänd fönster i vardagsrum så blir svaret ”fönster i vardagsrum går inte att nå, du kan behöva konfigurera igen”.
Det känns som om Google förstår och hittar allt, om jag ex säger tänd vardagsrum så blir svaret.”6 enheter går inte att nå, du kan behöva konfigurera dem igen”. Och det stämmer att jag har 6 enheter där det blir samma sak med alla rum antal enheter stämmer så nog fattar Google vad kag säger. Jag har provat med tänd, slå på, släck, stäng av, alla kommandon ger samma svar.
Vad har jag missat/gjort fel?

etompau
Posts: 2168
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Tellstick och Google Home?

Post by etompau » Tue Dec 11, 2018 11:24 am

Kolla dina språkval. Undvika att blanda engelska och svenska som språk i inställningar.
Testa också att begär en synkronisering av dina enheter ("synkronisera mina enheter")
Testa kommandot "Ok google släck" och se vad som händer.

Du kan även se vad Google Home har uppfattat för kommando och vad som sedan har skett om du går in i appen. Har för mig att det finns i menyn "Mina aktiviteter" el. liknande.

omd28
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick och Google Home?

Post by omd28 » Tue Dec 11, 2018 11:29 am

hej
Tack för ditt svar, kag tror att jag bara har Svenska som språk och eftersom den hela tiden hittarbrätt antal inrespektive rum så känns detbsom den förstår mig. Jah ska testa att synkronisera om och återkommer senare.
Tack igen!

Post Reply