En kod=tänder 1, släcker 2

Moderator: Telldus

Post Reply
joZ
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skövde/Sweden
Contact:

En kod=tänder 1, släcker 2

Post by joZ » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, jag råkade ut för detta när jag programerade ett par nya brytare hemma:
Jag har samma huskod på alla mina brytare och sedan 1,2,3,osv som enhets koder.
När jag programerade in enhet 3 så tänds rätt lampa, men när jag släcker så släcks både enhet 3 och enhet 4. Enhet 4 tänds aldrig när jag klickar på enhet 3 tänd, men släcks alltid då jag klickar på enhet 3 släck.
Givetvis löste jag detta genom att ändra enhet 4 till en annan hus kod, men helst skulle jag ju se att jag kan köra samma huskod på alla brytare.
är detta "problem" känt? är det bättre att hoppa över ett par enhetskoder och bara köra till exempel jämna nummer på enheterna?

/joZ

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: En kod=tänder 1, släcker 2

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Detta har jag aldrig hört förrut. Vilken typ av mottagare har du?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

sonnyboy
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: En kod=tänder 1, släcker 2

Post by sonnyboy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Jag hade samma problem med en sartano, (rusta)
Fick lov att ändra kod på den då fick jag den att fungera.
Telldus 2.1.1
BeyondMeasure
HomeCenter 2

joZ
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skövde/Sweden
Contact:

Re: En kod=tänder 1, släcker 2

Post by joZ » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Den ena är en Nexa EYCR-250 och den andra är en Nexa PB-3.

/joZ

KungenAvPeking
Posts: 61
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: En kod=tänder 1, släcker 2

Post by KungenAvPeking » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har ett liknande problem med några gamla Nexa Code Switch.
(2 switch + dimmer + fjärr = packet köpt på Kjell&Co)

Dom funkade klockrent i början, men efter typ 2 år har dom börjat strula
en del... Reagerar på fel huskod ibland, ibland samma huskod men annat
enhetsnummer.

Men jag misstänker att det är fjärrarna som börjar bli dåliga, :cry:
då det är ytterst sällsynt att det händer med Telsticken. 8)
Driver http://kameran.nu - Mitt foto galleri.
Kom gärna förbi och kolla mina bilder... ;)

Post Reply