Search found 50 matches

by Toson
Wed May 22, 2019 5:59 pm
Forum: Allmänt
Topic: Resetta max/min värden i Live App?
Replies: 0
Views: 4641

Resetta max/min värden i Live App?

Jag tyckte det var en bra idé att resetta värdena för vissa sensorer så man kunde börja om med "nya" värden för en ny period, men …. Den säger då "kommer att ta bort max/min värden för denna sensor", vilket man ju förstår som att det är de nuvarande max/min värdena som tas bort. Men man blir lite fu...
by Toson
Tue Apr 16, 2019 8:16 pm
Forum: Allmänt
Topic: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte
Replies: 13
Views: 4221

Re: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte

Ja, sannolikt är det sensorer med samma ID som ligger och stör. Ska som sagt flytta på Net'en och se vad det är bäst utan störningar. Men vad gör jag för fel då nya sensorer inte kommer på alla mottagare som tidigare, utan bara på ZNet2'an? Det finns alltid mer att lära sig. Ang. så lite inlägg i Fo...
by Toson
Tue Apr 16, 2019 6:21 pm
Forum: Allmänt
Topic: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte
Replies: 13
Views: 4221

Re: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte

Jaha, då kanske vi löst problemet...….? Skärmade av Net2'an mot troligaste/närmaste grannen (har inte hört att han har Telldus eller liknande produkter, men) utan att värdena slutade komma in. Den uppdaterade värden i samma takt som tidigare. Sen vinklade jag skärmen 90gr mot flera grannar, dock lig...
by Toson
Tue Apr 16, 2019 5:06 pm
Forum: Allmänt
Topic: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte
Replies: 13
Views: 4221

Re: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte

Tack för att DU är med och löser problem i alla fall! Nu har jag märkt ett annat fenomen, att sensorn bara kommer upp i ZNet2'an och INTE i Net2. Det har alltid förut kommit upp nya sensorer i båda, så man kan "välja" var man vill ha dom. Kommer inte ens upp i ZNet1'an. Sensorn med grafen jag skicka...
by Toson
Tue Apr 16, 2019 3:50 pm
Forum: Allmänt
Topic: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte
Replies: 13
Views: 4221

Re: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte

Jag är inte med i FB, så har inte den infon. Är det inte anledning att föra en sån diskussion här, där det är ett officiellt Forum för sånt? Jag har varit lite förvånad över att det är så få inlägg här på Forumet, men det kanske är så att många inte vågar vara med i sådana sammanhang och förlitar si...
by Toson
Tue Apr 16, 2019 2:47 pm
Forum: Allmänt
Topic: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte
Replies: 13
Views: 4221

Re: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte

Ja, man kan tro det. Det konstiga är att det började för några månader sedan och alla sensorerna har varit igång flera år utan att ändras och funkat tills batteribyten vilket skett några ggr, men inte i samband med problemen. Det enda jag kan tänka mig i det sammanhanget är att någon granne har drag...
by Toson
Tue Apr 16, 2019 11:04 am
Forum: Allmänt
Topic: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte
Replies: 13
Views: 4221

Re: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte

OK, man får ansluta olika fabrikat för att få plats med fler som då ger nya ID'n. Nu visar det sig att problemet med felvisande sensorer kvarstår. Den ena sensorn provade jag att föra över på annat ID när den inte kom upp som ny, men sen la jag tillbaks den som det gamla. Men den andra som låg kvar ...
by Toson
Mon Apr 15, 2019 11:19 am
Forum: Allmänt
Topic: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte
Replies: 13
Views: 4221

Re: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte

Jag har bara Telldus sensorer. Jo, det ser ut som dom nya fortsätter i de gamla ID'na och med samma "Sensor ID och Kanal id". Det verkar lite rörigt hur man behandlar sensorerna, då de bara dyker upp och inte går att ta bort, även om man "ignorerar" dom. Har nu en hel hög sensorer på dom olika Telld...
by Toson
Sun Apr 14, 2019 4:04 pm
Forum: Allmänt
Topic: Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte
Replies: 13
Views: 4221

Temp/hygro sensor visas inte i Live efter byte

Ett par temp/hygro sensorer har sporadiskt visat lite felaktiga värden så jag bytte ut dom för att se om det blev bättre. Dom nya programmerades med samma kod som dom gamla (hade fullt i listan) och dom startade med att visa bra värden på sina resp displayer. Men sen händer ingenting i Telldus Live,...
by Toson
Sun Jan 13, 2019 2:20 pm
Forum: Allmänt
Topic: Erbjudandet om att uppgradera NET - ZNET2
Replies: 5
Views: 2098

Re: Erbjudandet om att uppgradera NET - ZNET2

Jag fick erbjudandet via mail för Telldus Live strax före jul.
Verkar som ZNetv2 har starkare utsignal då några switchar som hade svårt att tända med gamla Net nu tänder klockrent varje gång.
by Toson
Fri Jan 11, 2019 2:05 pm
Forum: Allmänt
Topic: Erbjudandet om att uppgradera NET - ZNET2
Replies: 5
Views: 2098

Erbjudandet om att uppgradera NET - ZNET2

Jag hoppade på erbjudandet då man sade att man förde över alla objekt och scheman till den nya, och fick ZNET2'an häromdan. Kopplade in och körde igång enligt anvisningarna och förvånande nog funkade det alltihop. Alla enheter var på plats och schemat hålls precis som förut. Det enda man kan påpeka ...
by Toson
Mon Oct 22, 2018 7:41 pm
Forum: Allmänt
Topic: Varför blir det alltid strul?
Replies: 27
Views: 5865

Re: Varför blir det alltid strul?

Jag har samma problem, och har alltid haft, på både hemmaroutern (Telias fiber) och på fritidshuset (D-Link mobil, sedan Huawei, Telia) när det varit strömavbrott. Tror nog problemet finns hos alla om man håller koll på vad den gör, har hört flera som undrat vad som hänt men inte kollat eller förstå...
by Toson
Sat Oct 20, 2018 5:13 pm
Forum: Hårdvara
Topic: Temp/hygrosensor, bristande uppdatering för historik.
Replies: 26
Views: 22745

Re: Temp/hygrosensor, bristande uppdatering för historik.

Jag har också märkt samma problem, dvs fuktkurvan uppdateras kontinuerligt medan tempen har flera timmar mellan uppdateringarna på alla sensorer. Verkar ju som ett programfel, så hoppas man åtgärdar det snarast. Nu när vintern kommer måste man ha full koll på om det går under nollan helt plötsligt s...
by Toson
Sat Oct 20, 2018 5:01 pm
Forum: Allmänt
Topic: Varför blir det alltid strul?
Replies: 27
Views: 5865

Re: Varför blir det alltid strul?

Jag har alltid samma problem, dvs den startar inte eller lite osynkat efter strömavbrott ett par dagar. Att den missar ibland pga störning eller räckviddsproblem får man väl ta, men det finns annat att fixa. Så varför inte fixa ett grundproblem, "uppstart efter strömavbrott". Den ska naturligtvis ko...
by Toson
Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Forum: Z-Wave
Topic: Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte
Replies: 6
Views: 3726

Re: Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Sedan sist så har Live uppdaterat statusen för Z-dubbelbrytaren "nästan" varje gång, men ibland är inte "historiken" med trots att den visar status rät i Live och mobilen. Lustigt! Vågar inte skaffa flera Z-W produkter ännu med så ovissa funktioner. Dom "gamla vanliga 433-produkterna" verkar funka s...