Enhet "unknown 0" läggs till i Telldus Center av sig självt

Moderator: Telldus

Post Reply
Lundmark
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Enhet "unknown 0" läggs till i Telldus Center av sig självt

Post by Lundmark » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

En enhet som heter "unknown 0" läggs till i Telldus Center, trots att jag tagit bort den flera gånger. Hur kan jag få bort den?
Jag vill ogärna trasha mina prefs-filer eftersom jag då måste konfa om alla mottagare i hela huset. Verkar iofs inte som att prefs-filerna ändras när jag tar bort unknown 0 och den återkommer - de ser ut att inte sparas om. Vad göra?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Enhet "unknown 0" läggs till i Telldus Center av sig sjä

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Windows? Vilken version?
Har du t.ex. SwitchKing installerat?

Testa isåfall att starta TelldusCenter som administratör. Högerklicka på ikonen och välj "Starta som administratör"
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Lundmark
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enhet "unknown 0" läggs till i Telldus Center av sig sjä

Post by Lundmark » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Windows? Vilken version?
Har du t.ex. SwitchKing installerat?

Testa isåfall att starta TelldusCenter som administratör. Högerklicka på ikonen och välj "Starta som administratör"
Sorry för dålig info. Mac OS X. Vet inte vad den beror på, men jag misstänker att det har nåt att göra med ett tredjepartsprogram.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Enhet "unknown 0" läggs till i Telldus Center av sig sjä

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fungerar andra operationer? Kan du t.ex. ändra namn på en enhet?
Vilken version kör du? 2.0.2?

Kan du även nämna vilka tredjepartsapplikationer som du kör?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Lundmark
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enhet "unknown 0" läggs till i Telldus Center av sig sjä

Post by Lundmark » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

allt fungerar som det ska förutom den där okända enheten som inte ens finns i mitt hem.

Antar att det är de konstiga tecknen i slutet på prefsfilen som orsakar det?
com.telldus.Core.plist.zip
(1.17 KiB) Downloaded 398 times
Programmet är Lights, http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?p=4513 och utvecklarna där vet inte riktigt vad det beror på.

Telldus center 2.0.2

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Enhet "unknown 0" läggs till i Telldus Center av sig sjä

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har för tillfället ingen möjlighet att testa själv men försök med detta:

1) Stäng TelldusCenter och Lights, så ingen applikation använder plist-filen
2) Öppna filen med "Property List Editor"
3) Ta bort nyckeln "devices.0.name"
4) Spara och öppna TelldusCenter

Min misstanke är att det kommit in en enhet med id 0. Id-nummer måste vara >0.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Lundmark
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enhet "unknown 0" läggs till i Telldus Center av sig sjä

Post by Lundmark » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det fanns en sån i plist-filen men tyvärr hjälpte det inte att ta bort den. Unknown 0 syns fortfarande :(

Post Reply