Styra telldus från webben..

Moderator: Telldus

Post Reply
Plutonium
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Styra telldus från webben..

Post by Plutonium » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Code: Select all

<?php
# Börja med ' chown apache:apache /dev/ttyUSB0 ' i detta fall med SU.

# Inställningar Telldus
$dev = "/dev/ttyUSB0";
$on = "on";
$off = "off";

# Enheter 
$enheter;
$enheter["Sovrummet"] = "NEXA A 1";
$enheter["Vardagsrummet"] = "NEXA A 3";
$enheter["Datorrummet"] = "NEXA A 2";
$enheter["Entré belysning"] = "NEXA D 2";
$enheter["Förrådslampan"] = "NEXA D 1";

###########################
echo "<font size=\"9\"><u>Fjärrstyr Lamporna</u></font><br>\n";

  foreach( $enheter as $key => $value){

  $splita = explode(" ", $value);
  $modell = $splita[0]; // Modell
  $kod = $splita[1]; // Huskod
  $id = $splita[2]; // Huskod id


echo "<font size=\"8\">$key: <a href=\"light.php?vart=" . $key . "&modell=" . $modell . "&kod=" . $kod . "&id=" . $id . "&send=" . $on . "\"><u>På</u></a> <a href=\"light.php?vart=" . $key . "&modell=" . $modell . "&kod=" . $kod . "&id=" . $id . "&send=" . $off . "\"><u>Av</u></a></font><br>\n";
}

if (isset($_GET['vart']) && $_GET['modell'] && $_GET['kod'] && $_GET['id'] && $_GET['send']){

	$vart = $_GET['vart'];
	$modell = $_GET['modell'];
	$kod = $_GET['kod'];
	$id = $_GET['id'];
	$send = $_GET['send'];


	if($send == "off"){
		$send = "0";
	}
	else{
		$send = "1";
	}


system("rfcmd " . $dev . " " . $modell . " " . $kod . " " . $id . " " . $send . "");


	if($send == "1"){
		$status = "tänt";
	}
	else{
		$status = "släckt";
	}


echo "<font size=\"6\"><b>".$vart." är nu " . $status . ".</b></font><br>";

echo $modell . " " . $kod . " " . $id . " " . $send . "<br>\n";

} //slut
?>
Slängde ihop detta lite snabbt.. Skall utöka med Schema läggning av styrningen.. Återkommer.

godis
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gävle

Post by godis » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lyckas inte få detta att fungera.

När jag kör från konsollen inloggad som vanlig användare med:
rfcmd /dev/ttyUSB0 NEXA A 3 0
Så fungerar det alldeles utmärkt.
Men när jag kör via light.php sidan på webservern så händer inget.

Någon som har några tips på vad jag kan kolla ?

Jag kör Ubuntu 9.04 med LAMP på

Post Reply