plugin för xbmc

Moderator: Telldus

Evilgb
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: plugin för xbmc

Post by Evilgb » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Okej. Har testat en del, men får det ändå inte att fungera. Men tack ändå :) Kanske så funkar inte autoexec.py med windows. Jag testade däremote att ladda ner 9.04 och startade scriptet manuellt, och det funkade. Dock så hände inget när jag pausade, men annars fungerade det som det skulle.

klabbe
Posts: 17
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: plugin för xbmc

Post by klabbe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja det kanske bara fungerar i Linux.

Paus funkar bara i senaste XBMC.

ivarmedi
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: plugin för xbmc

Post by ivarmedi » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

God afton.

Jag har lurat runt en del på forumet sen tidigare, men nu kände jag att jag hade något vettigt att ge så då var det dags för en registrering... :)

Nåja, jag har alltså fått det att fungera i Windows. Det jag gjorde var följande:

1)
I filen "%appdata%/XBMC/userdata/autoexec.py", lägg till raden

Code: Select all

execfile("SÖKVÄG_TILL_ljus.py")
I mitt fall blev det

Code: Select all

execfile("C:\\Users\\media\\AppData\\Roaming\\XBMC\\addons\\scripts\\ljus.py")
Obs. att de dubbla backslashen (\\) är viktiga! I stegen nedan innehåller vissa rader dubbla backslash, vissa inte. Så var uppmärksam!

2)
Skapa två extra filer bredvid de två bat-filerna (enl. tidigare inlägg).
"tand.vbs" och "slack.vbs"

Det enda som skiljer de tu åt är egentligen sökvägen till bat-filen. Innehållet är som följer:

Code: Select all

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell") 
WshShell.Run chr(34) & "SÖKVÄG\TILL\TAND_respektive_SLACK.bat" & Chr(34), 0
Set WshShell = Nothing
3)
i ljus.py, gör följande ändring för att slippa rutan som poppar upp:
Byt ut raderna med "os.system" till följande:

Code: Select all

os.spawnl(os.P_DETACH, "C:/Windows/system32/cscript.exe", '//B', '"SÖKVÄG\\TILL\\TAND_respektive_SLACK.vbs"')
Voila! Hoppas det är till glädje för någon.
Utan klabbes eminenta pythonscript hade jag inte fixat detta, så all cred dit cred bör ges.

Evilgb
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: plugin för xbmc

Post by Evilgb » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack så mycket! Var nästan påväg att sälja min telldus och brytare för att jag inte kunde få detta att fungera, då det var anledningen till köpet.

stoffer
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: plugin för xbmc

Post by stoffer » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har nog provat alla möjliga versioner av detta script men jag får det inte att fungera.
Ingenting händer då jag startar eller stoppar en film.

Skriver jag något knasigt i ljus.py så klagar xbmc så den måste ju försöka köra scriptet.

Vad kan det vara för fel?

stoffer
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: plugin för xbmc

Post by stoffer » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu har jag fått ordning på det.
Mitt script saknade ett TAB före Else satsen

henkepenka
Posts: 86
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: plugin för xbmc

Post by henkepenka » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag håller på med ett plugin till XBMC och Tellstick Net. Kolla in tråden nedan för att testa.

http://www.telldus.com/forum/viewtopic. ... hilit=xbmc

Mvh
Henrik

Post Reply