Enheter med fler än en kod

Moderator: Telldus

Post Reply
Flopp
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Enheter med fler än en kod

Post by Flopp » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det finns många mottagare som klara av 2 eller fler koder.

Har ni tänkt att lägga till detta i Telldus Center?

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vad är det för funktion som du vill ha i Telldus Center menar du?

Flopp
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by Flopp » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Att kunna lagra mer än en kod per enhet

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Flopp wrote:Att kunna lagra mer än en kod per enhet

Jag förstår fortfarande inte användningsfallet. När vill man, för en enhet i Telldus Center, registrera flera koder? Tanken med flera koder i en mottagare är ju att flera fjärrkontroller ska kunna styra samma mottagare.

Flopp
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by Flopp » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gein wrote:
Flopp wrote:Att kunna lagra mer än en kod per enhet

Jag förstår fortfarande inte användningsfallet. När vill man, för en enhet i Telldus Center, registrera flera koder? Tanken med flera koder i en mottagare är ju att flera fjärrkontroller ska kunna styra samma mottagare.


Fjärr 1, kod 123, tänder lampan, fjärr 2, kod 456, släcker lampan på en annan kod.

Vad står det då i telldus center?

För denna lampan är det kod 123 i telldus center.

Lampa på eller av?

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Flopp wrote:
gein wrote:
Flopp wrote:Att kunna lagra mer än en kod per enhet

Jag förstår fortfarande inte användningsfallet. När vill man, för en enhet i Telldus Center, registrera flera koder? Tanken med flera koder i en mottagare är ju att flera fjärrkontroller ska kunna styra samma mottagare.


Fjärr 1, kod 123, tänder lampan, fjärr 2, kod 456, släcker lampan på en annan kod.

Vad står det då i telldus center?

För denna lampan är det kod 123 i telldus center.

Lampa på eller av?

Men har inte varje kod både Av och På? Men strunt samma, jag kanske bara inte förstår.

Flopp
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by Flopp » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har köpt mina på jula.

1000 w av/på

Den har 2 minne.

Kod 1 kan starta

Kod 2 kan stoppa

Två olika fjärrkontroller.

trasa
Posts: 29
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by trasa » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Flopp wrote:Jag har köpt mina på jula.

1000 w av/på

Den har 2 minne.

Kod 1 kan starta

Kod 2 kan stoppa

Två olika fjärrkontroller.


Två minnen menas att du kan ha 2 olika fjärkontroller
typ
kod1 Telldus Center
kod2 väggbrytare
kan både starta och stoppa med samma kod

Du borde kunna köra kod1 + 2 på telldus center med olika koder om du nu måste ha det

Flopp
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by Flopp » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Skulle kunna göra 2 enheter i telldus center me olika koder.

trasa
Posts: 29
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by trasa » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Flopp wrote:Skulle kunna göra 2 enheter i telldus center me olika koder.


Det som kommer att hända då är att båda blir on/off

davka003
Posts: 185
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Enheter med fler än en kod

Post by davka003 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tänk det enkla användarfallet att du har en lampa i trappen som är styrbar och har en väggsändare på varje våning och dessutom styr den från telldus center. Hur konfigurerbart man detta så att status alltid uppdateras?

(jag implementerade stöd för detta i automagically för raspberry pi i höstas, även om jag hellre haft stödet i mjukvaran från telldus)
My home automation software: Automagically @ Raspberry Pi http://automagically.weebly.com

jessica
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by jessica » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

can you people please elaborate it in english

Fritte
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Enheter med fler än en kod

Post by Fritte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Detta är något som jag oxå eftersöker.
Om man använder samma huskod i telldus center som på en sändare så uppdateras status på brytaren i telldus center när man trycker på den fysiska sändarens knapp.
Använder man 2 sändare (trappkoppling) så kan telldus center endast hålla reda på en av dom och där med blir statusen i telldus center felaktig om man använder sändare nr 2.

Idag går det att lösa genom att använda t.ex. eventghost för att lyssna efter sändare nr 2 och sedan från eventghost skicka kommande med kod från sändare 1. Men då står man utan funktion på sändare 2 om datorn skulle vara avstängd. Alternativt kopplar man sändare 2 mot både brytaren och eventghost, men då skickas det dubbla signaler till brytaren vilket inte är bra om brytaren är en dimmer.

Så för att kunna hålla lite bättre statusuppdateringar i telldus center så vore det bra om man kunde lägga in flera koder per enhet men man behöver endast en huvudkod som som sänds från telldus center.
Detta borde vara en tämligen enkel sak att lägga till för utvecklarna.

Post Reply