styra samma objekt i Telldus center med två fjärrkontroller

Moderator: Telldus

Post Reply
t3chfre4k
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

styra samma objekt i Telldus center med två fjärrkontroller

Post by t3chfre4k » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jag har ett litet bekymmer.
jag använder en app i Android som heter remotestick, i appen kan man lägga in en planritning över sin bostad och sedan placera ut lampbrytare och sensorer där dom finns placerade i huset. jättesmidigt när man har programmerat så att när man har programmerat Telldus center att ta emot signal ifrån en fjärr för att sedan tända en lampa, då ser man även i remotestickappen att lampan tänts, problemet uppstår när man vill använda mer än en fjärr för att tända och släcka, det går nämligen bara att tilldela varje enhet i Telldus center en kontrollkod, skulle vara uppskattat om man kunde göra t.ex ett semikolon under inställningarna för en enhet där fjärrkontrollens kod står. på så sätt kan man tända och släcka en lampa med två kontroller och man får hela tiden info i Telldus live om lampan är tänd eller släckt.
Screenshot_2012-11-25-12-03-41.png
såhär ser det ut när lamporna är tända/släckta
Screenshot_2012-11-25-12-03-41.png (127.68 KiB) Viewed 8422 times
C360_2012-11-25-12-20-20_org.jpg
här skulle jag vilja ändra fjärrkontrollkoden till 2267818;2265714 t.ex
C360_2012-11-25-12-20-20_org.jpg (152.02 KiB) Viewed 8422 times

Flopp
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: styra samma objekt i Telldus center med två fjärrkontrol

Post by Flopp » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag är inte säker men du kanske kan fixa det med EventGhost.

När du trycker på en fjärrkontroll så syns det i EG, då borde du kunna använda det till att starta ett event, då ser du det i Telldus Center

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: styra samma objekt i Telldus center med två fjärrkontrol

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det är korrrekt, i EventGhost kan du binda 'obegränsat' antal knapptryckningsevent till ett makro som styr samma lampa i Telldus världen.

mvh

stillbatt
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: styra samma objekt i Telldus center med två fjärrkontrol

Post by stillbatt » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tänker installera om datorn och i sista minuten insåg jag att jag inte har någon backup av telldus center. Vart är inställningarna sparade?
Cut down your exam stress by using our latest Pass4sure and high quality VMWARE and California Institute of Technology. We provide updated exam sheets with 100% pass guarantee along with wikipedia .

Fritte
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: styra samma objekt i Telldus center med två fjärrkontrol

Post by Fritte » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Samma sak efterfrågas även i denna tråd.
http://www.telldus.com/forum/viewtopic. ... 91&p=22377
Borde vara en väldigt enkel sak för utvecklarna att lägga till.

Post Reply