Switch King Pro

Moderator: Telldus

Post Reply
MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ny server finns nu uppe på http://www.switchking.se.

Förutom några buggfixar så kräver den nya versionen betydligt mindre processorkraft än den tidigare. Uppdatera till senaste version av klienten samtidigt, om det inte redan är gjort - inte minst för att njuta av Switch King på svenska...

Lycka till :).
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

Martin
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Martin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan ni lägga lite prio på att få Vista 64-bitars stöds på servern så man kan vara delaktig att testa? :lol:
Börjar bli lite otålig och vill testa. :D

mvh
Martin

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Martin wrote:Börjar bli lite otålig och vill testa. :D
Jag skickade dig ett PM för ett tag sedan om hur du kör i x64. Du bör ha det i din inkorg fortfarande, eftersom jag har det i min utkorg :).
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

Martin
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Martin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Thx Martin V.

Det har jag helt missat :roll:
Ska testa direkt :D Tackar!

mvh
Martin

peso
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by peso » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan ni inte dela med er av tipsen i denna forumtråd. Jag vill också testa 64-bitars möjligheten...

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

peso wrote:Kan ni inte dela med er av tipsen i denna forumtråd. Jag vill också testa 64-bitars möjligheten...
Anledningen till att jag inte lagt ut tipsen i tråden är att det varit en del gissningar med i leken. Vi har exempelvis inte haft någon installation av Vista 64 uppe.

Igår skrev jag iaf ihop en lite guide, som jag skickat ut på remiss till just peso.

Den finns att hämta på http://www.switchking.se/downloads/Vista64.pdf.
Guiden kan dock komma att behöva lite justeringar, men jag väntar på feedback :wave:
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

swedensouth
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

webserver

Post by swedensouth » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det enda jag nu saknar i Swith King är en webserver.............

I övrigt är jag mycket nöjd med programmet.
Dell Dimension 8400 med WHS. Tellstick med 8 mottagare i villan och Switch King Pro V 0.5 / 0.5

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har problem med att få igång programet. Har installerat efter anvisningarna på sidan utan framgång. Kör server och klient på samma burk.

Får följande felmeddelande.

Image

Båda tjänsterna som ska vara igång är igång.

Image

Allt rullar på en windows vista 32bit.

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

elias wrote:Jag har problem med att få igång programet. Har installerat efter anvisningarna på sidan utan framgång. Kör server och klient på samma burk.
Gissar att det har med brandväggen att göra. Kan du prova att stänga av brandväggen helt eller lägga till en regel i den så att port 8080 är öppen?
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

MartinV wrote:
elias wrote:Jag har problem med att få igång programet. Har installerat efter anvisningarna på sidan utan framgång. Kör server och klient på samma burk.
Gissar att det har med brandväggen att göra. Kan du prova att stänga av brandväggen helt eller lägga till en regel i den så att port 8080 är öppen?
Brandväggen var redan avstängd och jag testade att dra ut internetsladden utan framgång. Kollade log filen.
Hittade två frågetecken.

<Critical> -- 5/27/2009 10:50:43 PM -- Could not enumerate devices from registry. Are there any devices in registry?

--<Warning> -- 5/27/2009 10:45:43 PM -- One or more system defined states has been added to the system. This might be due to that the database is new or that new system defined states has been added. This message should only occur in the logs once.

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har testat att dra om hela datorn med Windows XP istället men problemet kvarstår. Kan problmet ha något med datorns hårdvara att göra?

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det kan inte vara så att du har nåt annat program som lyssnar på 8080?

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

riksvag wrote:Det kan inte vara så att du har nåt annat program som lyssnar på 8080?
Det är en helt ren installation av windows xp som jag använder. Har Server och klient på samma dator. Så jag tycker det skulle vara konstigt om något program lyssnar på 8080?

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om du kör med standardinstallation är tjänsterna uppsatta att köra med "Local System" som är ett konto som inte har alla delar i registret som en vanlig användare har. Det skulle kunna vara så att du inte kör på SharedDevices=1.
Det är nog det mest troliga och kan ge det felmeddelande du har...
:banghead:

Tittade lite snabbt i koden var det är felet om "[...]enumerate devices from registry" kan dyka upp.

Servern tittar först på om "SharedDevices" är satt till "1" i registret. Den räknar med att hitta "SharedDevices" under Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Telldus\Devices.

Beroende på om "SharedDevices" är satt till 0 eller 1 tittar servern på olika nycklar i steg 2.

Om "SharedDevices=0": Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Telldus\Devices

Om "SharedDevices=1": Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Telldus\Devices
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sådär nu fungerade det! ändrade om 0 till 1 i registret. Var det meningen att klienten skulle fixa till det själv?

tack för all hjälp!

Post Reply