Switch King Pro

Moderator: Telldus

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

riksvag wrote:Jag noterade dock att vid telnet till servern från klienten på 10001 så får jag svar, dock bara fel (verb not implemented).

Vad gör jag för fel?
Du gör inget fel alls. Serverns svar indikerar att den är up & running. Servern svarar med "fel verb" eftersom den använder ett annat protokoll, men det tyder på att tjänsten är uppe och snurrar.

Problemet är att klienten är låst till port 8080 oavsett vad du sätter i config-filen. Vi kommer att göra det möjligt att välja port även i klienten.
riksvag wrote: Jag testade att återstålla inställningarna på servern genom att köra repair, men det gick inte. Service already exists. Inte heller går det att avinstallera. Error 1001. Saved state dictionary contains inconsistent data...etc. Vad sjutton gör jag nu?
När du gjorde repair så blev det något knas eftersom tjänsten var igång och du hamnade ur synk på något sätt. Orsaken är att tjänsten är igång när installationspaketet är inne och meckar med inställningarna. :banghead:

Du hamnar i en sorts moment 22... Jag har lagt upp en beskrivning + hjälp hur du kommer förbi avinstallationen av tjänsten under http://www.switchking.se/downloads/misc/.

Angående låsningen av klienten till port 8080 så har Tomas redan gjort en ny klient för detta, men vi vill testa igenom den lite först och se så att den rullar som det ska. :wave:

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lysande grabbar! Så ska det se ut! Nu kunde jag avistallera, och därefter installera igen. ändra tillbaka på portarna, sen installera klienten på samma dator som servern. Funkade perfekt!

Beställde just en licensnyckel.

However, jag har fortfarande problem med att ansluta från annan dator. Nu har jag (tror jag) släckt ner den andra manicken som körde 8080, och andrat i VS i routern. Nu kommer jag så långt att remote-klienten börjar prata med servern, men då får jag följande:

Code: Select all

Level 1) Object reference not set to an instance of an object.

StackTrace for Level 1:
   at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.TimeLineControl.DrawSunriseSunset(Graphics g, DateTime sunrise, DateTime sunset)
   at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.TimeLineControl.PaintControl()
   at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.TimeLineControl.TimeLineControl_Resize(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.OnResize(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.UserControl.OnResize(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.OnSizeChanged(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.UpdateBounds(Int32 x, Int32 y, Int32 width, Int32 height, Int32 clientWidth, Int32 clientHeight)
   at System.Windows.Forms.Control.UpdateBounds(Int32 x, Int32 y, Int32 width, Int32 height)
   at System.Windows.Forms.Control.SetBoundsCore(Int32 x, Int32 y, Int32 width, Int32 height, BoundsSpecified specified)
   at System.Windows.Forms.Control.ScaleControl(SizeF factor, BoundsSpecified specified)
   at System.Windows.Forms.ScrollableControl.ScaleControl(SizeF factor, BoundsSpecified specified)
   at System.Windows.Forms.Control.ScaleControl(SizeF includedFactor, SizeF excludedFactor, Control requestingControl)
   at System.Windows.Forms.ContainerControl.Scale(SizeF includedFactor, SizeF excludedFactor, Control requestingControl)
   at System.Windows.Forms.ContainerControl.PerformAutoScale(Boolean includedBounds, Boolean excludedBounds)
   at System.Windows.Forms.ContainerControl.PerformNeededAutoScaleOnLayout()
   at System.Windows.Forms.ContainerControl.OnLayoutResuming(Boolean performLayout)
   at System.Windows.Forms.Control.ResumeLayout(Boolean performLayout)
   at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.TimeLineControl.InitializeComponent()
   at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.TimeLineControl..ctor(Int32 deviceID, eTimeLineControlMode timeLineViewMode)
   at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.DeviceControl..ctor(Int32 deviceID, eUserControlSize ctrlSize, eTimeLineControlMode timeLineViewMode)
   at SwitchKing.Client.GUI.frmMain.frmMain_Load(Object sender, EventArgs e) 
NB att jag har en ovanlig bildupplösning på klientdatorn, 1920*1200, och big font, kan det strula? Jag noterade att vissa saker i dialogrutor etc kommer lite fel och klipps av etc, men inte kan det ge ett fel av denna magnitud?

lindehoff
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tjänsterna startar inte - Vista x64

Post by lindehoff » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Jag har lite problem med installationen av SwitchKing, allt verkar fungera men tjänsterna startar inte. När jag fösöker dra igång dom manuellt så sängs de av med en gång. Om jag kolla i loggen så verkar det var något med sqlLight och jag kan tänkte mig att det är 64-bitars strul.

Här kommer loggen:

Code: Select all

{Framework Service - Startup} --<Status> -- 4/9/2009 9:28:36 AM -- Upgrade scripts exists. Performing update.
{BusinessAccess - Pooling} --<Status> -- 4/9/2009 9:28:36 AM -- Pool for SwitchKing.Common.Entities.CalendarDateDefinition changed status from Uninitialized to Initializing.
{BusinessAccess - Pooling} --<Critical> -- 4/9/2009 9:28:36 AM -- Failed to initialize pooling. Exception:
Level 1) Could not load file or assembly 'System.Data.SQLite, Version=1.0.60.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=db937bc2d44ff139' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format.

StackTrace for Level 1:
   at SwitchKing.Server.DataAccess.Factories.DataObjectFactory.GetConnection(Boolean ensureOpenState)
   at SwitchKing.Server.DataAccess.Settings.CalendarDateDefinitionDataAccess.InternalAccessor.Get()
   at SwitchKing.Server.DataAccess.Settings.CalendarDateDefinitionDataAccess.GetCalendarDateDefinitions()
   at SwitchKing.Server.BusinessAccess.SettingsAccess.CalendarDateDefinitionEntity.GetCalendarDateDefinitions()
   at SwitchKing.Server.BusinessAccess.SettingsAccess.InitializePools()
   at SwitchKing.Server.BusinessAccess.SettingsAccess..ctor()
{BusinessAccess - Pooling} --<Critical> -- 4/9/2009 9:28:36 AM -- Failed to initialize pooling. Exception:
Level 1) Could not load file or assembly 'System.Data.SQLite, Version=1.0.60.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=db937bc2d44ff139' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format.

StackTrace for Level 1:
   at SwitchKing.Server.BusinessAccess.SettingsAccess..ctor()
   at SwitchKing.Server.BusinessAccess.SettingsAccess..cctor()
Någon som har någon idé?

tomas
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ny version av klient

Post by tomas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ny version av klienten finns nu att ladda ned. I den finns stöd för att välja port som ska användas för kommunikation mellan klient och server. Mer info om hur man konfigurerar port i server finns på Switch Kings websajt.

riksvag, jag kunde inte återskapa ditt problem med "PaintControl", men jag har gjort en fix i koden som jag hoppas hjälper.

lindehoff, vi har inget stöd för Vista 64-bitars ännu, men det är inplanerat.

Jag har uppdaterat med info om operativsystem som stöds på sajten.
Tomas | http://www.switchking.se

Leito
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Ny version av klient

Post by Leito » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tomas wrote: lindehoff, vi har inget stöd för Vista 64-bitars ännu, men det är inplanerat.

Jag har uppdaterat med info om operativsystem som stöds på sajten.
Du skrev nog fel på installationssidan nu Tomas:

"Operativsystem som stöds: Windows XP, Windows Vista 32 och 64-bitars"

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Ny version av klient

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tomas wrote: riksvag, jag kunde inte återskapa ditt problem med "PaintControl", men jag har gjort en fix i koden som jag hoppas hjälper.
Tack Tomas, nu fungerar det! Nya versionen på klienten startar nu utan problem!

Dock ställer troligen mina 120 DPI på teckenstorleken till det, det blir lite taskigt utseende på saker och ting (ingen big deal, men):

Image

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Tjänsterna startar inte - Vista x64

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

lindehoff wrote:[...]
jag kan tänkte mig att det är 64-bitars strul.
[...]
Någon som har någon idé?
Lindehoff, jag har mailat dig några tips om hur du förhoppningsvis kan köra Switch King Pro även i x64-miljö.
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

tomas
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Ny version av klient

Post by tomas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Leito wrote: Du skrev nog fel på installationssidan nu Tomas:
"Operativsystem som stöds: Windows XP, Windows Vista 32 och 64-bitars"
Klienten ska funka för både 32 och 64-bitars (dock inte haft möjlighet att verifiera detta för Vista x64).

För servern har vi ännu inte stöd för 64-bitars.
Tomas | http://www.switchking.se

Martin
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Martin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej Tomas och MartinV

Ni får gärna säga till när allt fungerar på 64-bit Vista samt dom versta buggarna är borta :lol:
Är uppe på 45st enheter som alla körs genom gamla switch King och det fungerar toppen :P
Det kliar i fingrarna att köpa den nya versionen men vill vara säker på att allt kommer fungera lika bra i nya versionen innan uppgradering :D

En fråga.
Kommer uppgraderingarna vara gratis till nya versionen om man köper det? dvs: så länge ni inte gör om versionen helt igen.

Tack för ett underbart program!
Nice work!

mvh
Martin

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Martin wrote:Ni får gärna säga till när allt fungerar på 64-bit Vista samt dom versta buggarna är borta :lol:
De värsta buggarna är redan nu borta, men vi har några som vi jobbar på att fixa bort. Just nu har vi dock "påsklov" från Switch King-utveckling :D
Martin wrote:Är uppe på 45st enheter som alla körs genom gamla switch King och det fungerar toppen :P
45 enheter? Inte illa... Skulle vara jobbigt att gå tillbaka till gamla timers igen då :)
Martin wrote:Kommer uppgraderingarna vara gratis till nya versionen om man köper det?
Vi kommer inte att ta betalt för uppgraderingar (och naturligtvis inte buggfixar) för Switch King Pro. Har du en licens så har du. I dagsläget har vi planer på ny funktionalitet som vi vill föra in och denna kommer att bli tillgänglig även för dem som redan köpt eller köper licens idag.

Om vi i framtiden lägger till ny funktionalitet av större dignitet kommer vi eventuellt ta betalt för detta (det skulle kunna bli en ny produkt eller en tilläggstjänst). Just nu har vi inga sådana planer, men det är svårt att sia om vad som händer i framtiden.

Edit: Förtydligade/kompletterade svaret om licens.
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

Martin
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Martin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för svaret :D

En till fråga som jag kom på.
Kommer man att kunna anropa klienten från externt program?
dvs: Man kan själv skriva en plugin till tex: mediaportal som anropar klienten för att släcka eller tända valt enhet. Anledningen till att man vill göra det är att servern då kan hålla reda på om lampan redan är tänd och inte tända igen om den redan är det. Hmm
Hoppas du förstår frågan?

mvh
Martin

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Martin wrote:Kommer man att kunna anropa klienten från externt program?
dvs: Man kan själv skriva en plugin till tex: mediaportal som anropar klienten för att släcka eller tända valt enhet.
Du kan inte köra anrop till klienten, men tanken är att du själv kan köa upp händelser för en enhet genom att använda Invocation Service.

Om du har en .NET-applikation, t.ex., så kan du via den skicka en egen request till Switch King Pro att tända en lampa vid ett visst tillfälle - exempelvis "nu" eller datum + tid.

Detta fungerar redan idag, men jag är osäker på hur långt jag drog implementationen. Jag tror att jag bara kommit så långt att om du skickar "tänd" och lampan är släckt så tänds lampan, men om du har ett schema som säger att lampan skall vara släckt så släcks den efter ngn sekund igen.

Krävs lite ytterligare arbete där från vår sida för att du ska få det precis som du vill ha det, men grunden finns där :D
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

Martin
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Martin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

:D Helt underbart och tack för snabbt svar :lol:

Fråga 2 :D
Kommer man även kunna använda sig av Invocation Service
för att fråga switchking om solens upp och nergång innan händelsen?
tex: Man trycker på pause på kvällen (när solen gått ner) lampan tänder.
Man trycker på pause på dagen (när solen är uppe) tänder inte lampan.

mvh
Martin

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Martin wrote:Kommer man även kunna använda sig av Invocation Service för att fråga switchking om solens upp och nergång innan händelsen?
Invocation Service är (utöver hantering av beräkningar) just tänkt som en "kö-tjänst" där man kan köa event som skall inträffa vid en viss tidpunkt.

Du kan faktiskt använda den andra tjänsten/API:et för detta - Framework Service. Här finns det du behöver. Dock krävs lite kunskaper i .NET för att komma någonstans... :banghead:

Jag har t.ex. använt Event Ghost för att koppla ihop styrning av mina lampor i TV-rummet med Windows Media Centers fjärrkontroll. En knapp på MCE-fjärren släcker lamporna och en knapp tänder. Exempelvis så genererar ett tryck på "Stopp" en begäran till Switch King Pro att tända lamporna om deras schema säger att de ska vara på (= solen är nere). 8)
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

tomas
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ny klient

Post by tomas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Ny klient, 0.3.4, finns nu tillgänglig på http://www.switchking.se

Programmet är nu tillgängligt på svenska och engelska! Det var fler textsträngar att översätta än jag trodde :D

Stöd för att sätta registernyckeln för Shared Devices automatiskt samt uträkning av energiförbrukning har också lagts till.
Tomas | http://www.switchking.se

Post Reply